Filenin Sultanları'nın Olimpiyat açılışına neden katılmadığı belli oldu!

Arif Can Yıldız
26.07.2024 - 22:16 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 23:05

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Filenin Sultanları'nın yer almadı. Sultanların açılış töreninde neden yer almadığının sebebi ise belli oldu.

Filenin Sultanları'nın Olimpiyat açılışına neden katılmadığı belli oldu!

AJANSSPOR HABER

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine katılım sağlamadı. Türkiye A Milli Voleybol Kadın Takımı'nın açılış töreninde yer almamasının sebebi ise belli oldu.

Sebebi belli oldu

Voleybolcularımızın açılış töreninde neden yer almadığının sebebi ise belli oldu. Filenin Sultanları Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk maçını pazartesi günü Fransa saatiyle 09:00’da Hollanda’ya karşı oynayacak. Mehmet Sevinç'in haberine göre; Maç saatinin son derece erken olması oyuncuların biyolojik saatlerini ayarlamaları açısından son derece kritik bir önem arz ediyor. Bu nedenle başantrenör Daniele Santarelli oyuncularının erken uyumaları konusunda son derece duyarlı ve bugünkü açılış seremonisinde oyuncularının hem geç saate kadar uyanık kalmalarını hem de yorulmalarını istemediği için yer almalarına müsaade etmedi. Bu düşüncesini TVF’ye yönelten çalıştırıcı onayı alınca Filenin Sultanları Paris 2024’ün görkemli açılışında yer almadı.

Açılış töreni dış alanda gerçekleşti

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Sen Nehri'nde gerçekleşirken Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapıldı.

Görkemli tören düzenlendi

Fransız yönetmen Thomas Jolly'nin sanat yönetmenliğini üstlendiği törende, 204 ülkenin sporcularını ve Mülteci Olimpiyat Takımı'nı taşıyan 85 tekne, Austerlitz Köprüsü'nün altından hareket ederek Sen Nehri boyunca, Eyfel Kulesi'nin bulunduğu noktaya, yani Lena Köprüsü'ne kadar olan yaklaşık 6 kilometrelik mesafeyi geçit töreniyle geçti. Törende, tekneler Sen Nehri üzerindeki yolculukları sırasında, ülkenin önemli tarihi ve turistik yerlerinden olan Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi'nden geçti.

Açılış törenini yaklaşık 300 bin kişi canlı olarak izledi.

Senin için hazırladığımız haberler