Filenin Sultanları'nın rakibinde doping şoku: 4 yıl men...

30.07.2024 - 10:04 | Son Güncellenme: 30.07.2024 - 10:14

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu rakiplerinden Dominik Cumhuriyeti'nden Lisvel Eve voleyboldan 4 yıl men edilebilir.

Filenin Sultanları'nın rakibinde doping şoku: 4 yıl men...

Bir dönem Türkiye'de de froma giyen Dominikli voleybolcu Lisvel Eve, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başlamadan 1 gün önce doping testlerinin pozitif çıkması ile turnuvadan men edilmişti. Eve için yeni bir iddia gündeme geldi.

Dominik Cumhuriyeti kadrosunda doping krizi

Dominik Cumhuriyeti, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başlamadan bir gün önce Lisvel Eve'nin turnuvadan men edilmesi ile adeta şok yaşadı. Turnuva öncesinde doping testi pozitif çıkan 32 yaşındaki voleybolcunun Paris 2024'ten çıkarılması ile takımda yerine, +1 oyuncu olan Geraldine Gonzalez geldi.

Voleyboldan 4 yıl men cezası alabilir

Lisvel Eve'nin Paris 2024'ten men edilmesinin ardından yeni bir iddia gündeme geldi. Dominicantoday tarafından aktarılan bilgilere göre Eve, doping testi pozitif çıktığı için voleyboldan 4 yıl men edilebilir.

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt'tan Hollanda galibiyeti sonrası paylaşım: "Ersoy’un babaannesinin intikamı alındı"
Habere Git

Doping testi sonucuna dikkatsizlik dedi

Lisvel Eve ise Paris 2024'ten men edilmesinin ardından yaptığı açıklamada doping testinin pozitif çıkmasının bir dikkatsizlik sonucu olduğunu öne sürerek şunları söyledi: "Bu son derece talihsiz bir durum. Kendimi çok kötü ve hayal kırıklığına uğramış hissediyorum. Milletler Ligi'nin son haftasında vücudumdaki sıvı tutulmasını kontrol etmek için kullandığım ilacı daha önce araştırmamış olmak benim için bir dikkatsizlik oldu."

Türkiye'de de oynadı

Doping testi ile gündeme gelen Dominikli voleybolcu Lisvel Eve bir dönem Türkiye'de de forma giydi. 32 yaşındaki voleybolcu 2020-21 döneminde PTT'de yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler