Filistin Federasyonu, FIFA'ya isyan etti: "İsrail..."

Orhan Gülek
18.04.2024 - 16:19 | Son Güncellenme: 18.04.2024 - 16:28

Son dakika spor haberleri... Filistin Futbol Federasyonu, FIFA'ya İsrail'in üyeliğinin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Filistin Federasyonu, FIFA'ya isyan etti: "İsrail..."

AJANSSPOR - HABER

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine (FIFA), İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Futbol Federasyonunun, Zürih merkezli kuruluştan atılması için çağrı yaptı.

Filistin Federasyonu'ndan FIFA'ya çağrı

PFA, FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonunun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti.

"İsrail, FIFA'nın tüzüğünü ihlal ediyor"

İsrail Futbol Federasyonunun kendi liginde ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı belirtilen başvuruda, söz konusu durumun "FIFA tüzüğünün 3. maddesinin doğrudan ihlali anlamına geldiği" kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç işaret etmişti! FIFA bahis şikesi için Türkiye'ye geliyor...
Habere Git

Sosyal medya paylaşımları gösterildi

PFA, İsrail Futbol Federasyonu yetkililerinin "Gazze'deki soykırıma güçlü destek olduğunu gösteren" sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra, Maccabi Netanya kulübünün bir Facebook gönderisi de dahil, İsrailli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin sosyal medya paylaşımlarını da örnek olarak gösterdi.

Arap futbolculara yönelik "terörist" iması

Ayrıca, PFA, İsrail ligindeki Beitar Jerusalem kulübünün taraftarlarının, İsrail'in "en ırkçı takımı" olduklarını "gururla" dile getirdiğini ve ligdeki diğer Arap futbolculara yönelik "terörist" gibi hakaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler