THY EuroLeague'de Fenerbahçe Bu Akşam Evinde Zalgiris Kaunas'ı Konuk Edecek

Burak Alaca
24.03.2023 - 15:57 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 16:48

EuroLeague'de temsilcimiz ilk 4 sıra için mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko bu akşam evinde Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı konuk edecek. İşte maç önünden notlar...

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Bu Akşam Evinde Zalgiris Kaunas'ı Konuk Edecek

AJANSSPOR-Burak ALACA

Türk Hava Yolları Euroleague'in 30. haftasında Fenerbahçe Beko bu akşam Zalgiris Kaunas'ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk edecek. Normal sezonu ilk 4 sırada bitirip play-off için ev sahibi avantajını kapmaya çalışan ekibimizin zorlu maçı öncesi işte öne çıkan ayrıntılar...

Final 4, Fenerbahçe'ye konuk oluyor

EuroLeague'de Final 4'a bu sezon Zalgiris Kaunas ev sahipliği yapacak. 19-21 Mayıs arasında düzenlenecek dörtlü final Litvanya ekibinin salonu Zalgirio Arena'da oynanacak.

Kısa rotasyonu kırmızı alarm veriyor

Fenerbahçe'de birincil top yönlendirici görevini üstlenen Nick Calathes kaybedilen Valencia ve Olimpia Milano maçına etkisiz kalmış ve takımın pas yollarında tıkanıklık yaşamasında etken olmuştu. Sarı-Lacivertliler'e bir köt haber de sol dizindeki problemden ötürü 2 hafta sahalardan uzak kalacak milli oyuncu Scottie Wilbekin'den geldi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye yıldız oyuncudan kötü haber! 2 hafta yok...
Habere Git

Guduric'e kritik destek için gözler iki isimde

Calathes'in form durumu ve Wilbekin'in yokluğunda takımı saha içinde yönetme görevi Fenerbahçe'de son 1-1.5 ayın en formda ismi olan Marko Guduric'e teslim edilecek. Sırp yıldızın performansına kısa rotasyonundan Tyler Dorsey ve Carsen Edwards'ın destek sağlaması gerekiyor. Dorsey son oynadığı Valencia maçında sakatlanana kadar iyi bir görüntü verdi. Edwards ise Milano maçında savunmada dezantaj yaratsa da hücumda takıma oldukça pozitif katkı verdi. 

Motley'e zorlu eşleşme

Fenerbahçe'nin çaylak oyucusu Jonathan Motley bu sezon etkili performansı ile EuroLeague'deki elit ve dominant uzunlar arasına adı yazmayı başardı. Zalgiris Kaunas'ın uzunu Kevarrius Hayes ise oyun tarzı olarak Motley'e ters gelebilecek nitelikte. Geçtiğimiz sezon Frutti Extra Bursaspor'un EuroCup'ta final oynayan takımının önemli parçalarından olan Hayes atletik ve çember çevresinde önemli bir blok tehdidi oluşturuyor. Fenerbahçe, Polonara-Hayes ikilisine karşı Motley'ın yanında Devin Booker veya Nemanja Bjelica'nın şut tehlikesinden faydalanıp alan açma formulünü kullanabilir.

Rakibin forvetleri formda

Zalgiris Kaunas'ta sezon başında flaş bir çıkış yakalayan oyun kurucu Keenan Evans'ın aşil sakatlığı sonrası hücum yükü büyük ölçüde forvetler Ignas Brazdeikis ve eski Fenerbahçeli Edgaras Ulanovas'ın omuzlarına kaldı. Fiziki üstünlüklerini kullanarak etkili penetre yapan yıldız oyuncuları durdurmak için çember Nigel Hayes-Davis'in eforu ve çembere gelecek yardım savunmaları önemli. Fenerbahçe bu alanda sakatlıkla uğraşan Dyshawn Pierre'in eksikliğini hissedebilir.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'in play-off umutları Almanya'da eridi!
Habere Git

İlk 4'te Moncao makası açmamalı

EuroLeague'te normal sezonun 4.'lük yarşısında Monaco 2 galibiyet fazlası ile Fenerbahçe'nin önünde bulunuyor. Fransız ekibinin evinde Valencia'yı ağırladığı haftada Sarı-Lacivertliler'in makası kapatmak, en azından açılmasını önlemek için Zalgiris'e takılmaması gerekiyor.

Fenerbahçe-Zalgirs Kaunas maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Temsilcimizin hava atışı Türkiye saati ile 20.45'te yapılacak karşılaşması S Sport ve S Sport Plus ekranlarından izleyici ile buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler