2023 Dubai World Cup Karnavalı’nda Final Dance ve Cosmic Kid Piste Çıkıyor

İsa Kethüda
03.01.2023 - 11:50 | Son Güncellenme: 03.01.2023 - 11:52

Türkiye Jokey Kulübü Derneği'nden yapılan açıklamada, 2023 Dubai World Cup Karnavalı’nda Final Dance ve Cosmic Kid'in piste çıkacağı belirtildi. Detaylar.

2023 Dubai World Cup Karnavalı’nda Final Dance ve Cosmic Kid Piste Çıkıyor

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 2023 Dubai World Cup Karnavalı’nda Final Dance ve Cosmic Kid piste çıkıyor.

İşte TJK'den yapılan açıklama şu şekilde:

"6 Ocak Cuma günü ilk startı verilecek olan World Cup Karnavalı kapsamında start almak üzere Dubai’ye uçan Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu safkanlardan Onur Özelcanat’ın antrene ettiği 3 Grup 1 koşu galibi temsilcimiz Final Dance ve Mehmet Demir’in antrene ettiği G1 Çaldıran Koşusu galibi Cosmic Kid’in ilk deklareleri yapıldı. 

G1 Erkek Tay Deneme, G1 Ankara, G1 Cumhurbaşkanlığı Koşuları galibi temsilcimiz Final Dance, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus, 1600 metre kum pistte gerçekleştirilecek olan Al Maktoum Challenge’ın ilk raundu için (G2) için deklare olan 16 safkan arasında yer aldı. TSİ 19.20’de başlayacak olan koşuya Final Dance, jokeyi Ayhan Kurşun ile katılacak.

G1 koşu galibi Capezzano, G2 galipleri Secret Ambition ve Golden Goal, Grup koşu galipleri Desert Wisdom, Algiers, Midnight Sands ve Down On Da Bayou gibi isimler de Al Maktoum Challenge’ın ilk raundu için Final Dance ile birlikte deklare olan safkanlar arasında yer alıyor.

G1 Çaldıran Koşusu galibi temsilcimiz Cosmic Kid’in ise 1400 metre çim pistte düzenlenecek olan Jumeirah Classic Trial (Şartlı) için deklaresi yapıldı. TSİ 18.45’de başlayacak olan koşuda Cosmic Kid, jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alacak.

Cuma günü başlayacak olan Dubai World Cup Karnavalı’na ait koşular TJK TV, TAY TV ve TJK TV 2 (Yurt Dışı) YouTube kanallarından yayınlanacak ve üzerine ülkemizden de müşterek bahis kabul edilecek."

Senin için hazırladığımız haberler