Türkiye - Dominik Cumhuriyeti: 3-2 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
28.09.2022 - 20:29 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 21:27

FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye, Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı. Geri dönüş yapan Filenin Sultanları final setini alarak 3-2 kazandı.

Türkiye - Dominik Cumhuriyeti: 3-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Kadınlar Şampiyonası üçüncü maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede ilk seti kaybeden Filenin Sultanları, 2-1 öne geçmeyi başardı. Dominik hücumlarına engel olamayan A Milli Takım, 2-2 beraberlik oluşunca, final setine gitti. 5 setlik maçta Filenin Sultanları 3-2 kazanmayı başardı.

Mükemmel geri dönüş

Türkiye karşısında grup lideri olarak çıkan Dominik Cumhuriyeti, ilk seti alarak maça iyi bir başlangıç yaptı. Filenin Sultanları ikinci sette toparladı ve 25-21'lik sonuçla eşitliği sağladı. 3. sette de iyi voleyboluna devam eden Türkiye, seti 25-18 üstün tamamlayarak geri dönüş yaptı. A Milli Kadın Voleybol Takımı skoru 2-1'e getirdi.

Maçı bitirmeyi beklerken final setine gidildi

Filenin Sultanları maçı bitirmek için çıktığı 4. sette bir türlü oyuna ortak olamadı. Kötü bir görüntü veren Türkiye, Dominik Cumhuriyeti karşısında çıkış yakalayamadı. Mücadelenin 4. seti 25-16 Dominik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuç durumu 2-2 yaparken, maçta final setine gidildi.

Final setinde büyük kapışma

Maçın final seti, Filenin Sultanları ile Dominik Cumhuriyeti arasında büyük mücadeleye sahne oldu. Setin bazı bölümlerinde Ebrar Karakurt'un sayıları ile öne geçmeyi başaran Türkiye, bazı anlarda oyundan düşerek Dominik hücumlarına engel olamadı.

Ebrar'ın smacı zaferi getirdi!

Final setinin ilerleyen dakikalarında dengeler değişmedi. Filenin Sultanları bitişe doğru ilerlerken Dominik Cumhuriyeti yakın takibini sürdürdü. Türkiye, final setini 15-13 önde tamamlayarak, zorlu maçı kazandı. Son sayı, Ebrar Karakurt'tan geldi.

Puan durumu

SIRA TAKIM O G M SETLER P
1 Dominik Cumhuriyeti 3 2 1 8:3 7
2 Polonya 2 2 0 6:1 6
3 Türkiye 3 2 1 8:5 6
4 Tayland 3 2 1 6:5 5
5 Güney Kore 2 0 2 0:6 0
6 Hırvatistan 3 0 3 1:9 0

 

Zehra Güneş: "Dominik çok yüksek ve atak gücü farklı seviyede bir takım"

Maçın ardından konuşan Zehra Güneş, "Turnuva başlangıcında 2 Asya takımıyla oynadık. Asya takımları yüksek voleybola göre çok farklı oynar ve hızlıdırlar. Dominik ise çok yüksek ve atak gücü farklı seviyede bir takım. Bazı setler çok iyiydik, bazı setlerde ise düşüş yaşadık. Bu galibiyet çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

"Bazen atakta anlaşamıyoruz, bazen oyunu oturtamıyoruz"

Takımın maç içinde yaşadığı dalgalanma hakkında konuşan Zehra, "Farklı etkenler var. Bu seviyede konsantrasyonu koruyamamak diye bir şey olmaz. Bazen atakta anlaşamıyoruz, bazen oyunu oturtamıyoruz. Daha yolun başındayız. İleride olacaktır. Maç tahmini yapmak zor. Polonya'nın evindeyiz. Saha full. Önümüzde Hırvatistan maçına odaklıyız. Hırvatistan'ı yenip, Polonya maçına odaklanacağız." dedi.

Akif Üstündağ: "Çok kötü bir 4. set oynadık ama bu galibiyeti tebrik ediyorum"

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Akif Üstündağ ise "Burada galibiyet önemli. Zor bir maç oldu. Dominik bize sistem olarak ters gelen bir takım. 2-1 öne geçip, 2-2'den sonra... Çok kötü bir 4. set oynadık. Ama bu galibiyeti tebrik ediyorum. Yarın Hırvatistan maçı var. Bu maçı da galibiyetle kapattık Polonya maçını 1 ve 2.'lik için oynayacağız. Bİr üst tura 1. olarak çıkmak çok önemli tabii. Farklı takımların değişik sistemi var." şeklinde konuştu.

"Türkiye maçına bilet kalmamış, 'Olimpiyatı sizin yüzünüzden kapattık' gibi bir hırsları var"

Ev sahibi Polonya taraftarının Türkiye maçı biletlerini günler öncesinde bitirmesi hakkında konuşan Üstündağ, şunları kaydetti: "Bizi seyircimiz hiç yalnız bırakmadı. Dün Polonya'nın maçında 15 bin kişilik salonda 4 bin kişi vardı. Bizim maçta 1 hafta önce bilet kalmamış. Olimpiyatı sizin yüzünüzden kapattık gibi bir hırsları var. Bunu yarı şaka olarak dile getiriyorlar. Bence bugünki galibiyetle bir üst tura çıkmayı da garantiledik gibi bir durum söz konusu."

Eda Erdem: "Dominik maçının zor geçeceğini biliyorduk"

Takım kaptanı Eda Erdem, "Dominik maçının zor geçeceğini biliyorduk. Hem iyi hücum hem de iyi defans yapıyorlar. Zorlu bir maçtı ama böyle bir maça ihtiyacımız var. Turnuva uzun zaten. Tie break dirayetli kalabilmek önemliydi. 4. sete beklemediğimiz bir şekilde başladık. Kızların hepsini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Eda Erdem, "Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Ama o an olmadı... Bazen o psikoloji içine girebiliyorsun. Anahtarını bilsek hiçbir zaman o duruma düşmeyiz. 4. setin sonunda tie break'te çok daha dirençliydik. Ebrar da çok kritik topları öldürdü. Gerçekten çok zor bir maçtı." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Sezonun ilk kupası Ziraat Bankkart’ın!
Habere Git

"Hırvatistan'dan sonra liderlik maçı olur bence"

Kaptan, "Hırvatistan'dan sonra liderlik maçı olur bence. Biraz yorgunuz ama bu bizim için bahane değil. İyi hazırlanıp maçtan 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Polonya'yı da çok iyi tanıyoruz. İki maçtan da galip ayrılmak için her şeyi yapacağız." diye konuştu.

"Düşüşlerde 4. sette hakemin de etkisi vardı"

4. setteki düşüşte hakem kararlarının etkili olduğunu dile getiren İlkin Aydın ise "Dominik hiçbir zaman kolay bir rakip değil. Liberoları dikkat çekici savunma yaptı. Oyunun belli bölümünde istediğimiz performansı sergiledik, belli bölümlerde düşüş yaşadık. Bu düşüşlerde özellikle 4. sette hakemin de etkisi vardı. Önümüzdeki günlerde en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz. Grubu ne kadar yukarıda bitirirsek, o kadar önemli." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler