USK Prag - Fenerbahçe Safiport: 74-83 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
08.04.2022 - 21:30 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 23:19

EuroLeague Women Final Four'da, USK Prag ile Fenerbahçe Safiport karşılaştı. Son çeyrekteki performansıyla Fenerbahçe Safiport 74-83 kazandı. İşte detaylar.

USK Prag - Fenerbahçe Safiport: 74-83 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final'de USK Prag ile Fenerbahçe Safiport karşı karşıya geldi. Taraftarın müthiş desteğini arkasına alan Fenerbahçe Safiport, maçı 83-74 kazanmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, bu galibiyet ile final bileti alırken, Sopron Basket'in rakibi oldu.

Maça iyi başladık

Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan mücadeleye Fenerbahçe Safiport iyi başladı. EuroLeague Women Final Four'daki temsilcimiz ilk çeyreği rakibi karşısında 28-23 önde tamamladı.

İkinci çeyrek kabustu

Maçın ilk çeyreğini önde bitiren Fenerbahçe Safiport, ikinci çeyrekte Prag ile rolleri değiştirdi. Bölümü 22-10 geride kapatan Sarı-Lacivertliler soyunma odasına 45-38 yenik girdi.

İlk yarının hikayesi ribaundlardı

Fenerbahçe Safiport'un ilk çeyrekte önde olduğu maç, ikinci çeyrekte terse döndü. Bunun sonucunda parkeden 7 sayı geride ayrılan Sarı-Lacivertliler için ilk bölümün hikayesi kaybedilen ribaundlar ile top kayıpları oldu. Temsilcimiz ilk yarıda rakibine 19 ribaund verirken, 8 kez de top kaybı yaptı.

Taraftar tarih yazdı!

Fenerbahçe taraftarı, Kadın basketbol takımını final yolunda yalnız bırakmadı. Ülker Spor Salonu'nu dolduran taraftar, maç boyunca temsilcimize büyük destek verdi. Savunmada tamamen oyunun içinde olan taraftar, hücumda da takımı ateşleyerek ikinci yarıda geri dönüşün mimarı oldu.

Üçüncü çeyrekte toparlandık

Fenerbahçe Safiport, 3. çeyrek için parkeye çıktığında toparlanmış bir görüntü çizdi. Sarı-Lacivertliler çeyreği 21-18 kazandı. Özellikle Amanda Zahui'nin ekstra performansı ve ortaya koyduğu enerji, Fenerbahçe'nin ayağa kalkmasına öncü oldu.

Son çeyrekte nefes aldırmadı

Fenerbahçe Safiport, 2. çeyrek ve 3. çeyreğin ilk bölümünü kötü geçirerek geriye düştüğü karşılaşmada, son periyottaki oyunu ile rakibini yenmeyi başardı. Neredeyse tüm oyuncularından tam katkı alan Sarı-Lacivertliler, takımını desteklemek için Ülker Salonu'nu dolduran taraftarını üzmedi. Fenerbahçe son bölümü de 24-11 geçerek, finalde Sopron Basket'in rakibi oldu.

Fenerbahçe Safiport - Sopron Basket maçı ne zaman?

Fenerbahçe Safiport ile Sopron Basket arasında oynanacak FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final final maçı 10 Nisan Pazar günü yapılacak.

Daha önce 3 final oynadı

Fenerbahçe Safiport, EuroLeague Women Final Four'da daha önce 3 kez final oynadı. Bu maçların hiçbirinde mutlu sona ulaşamayan Sarı-Lacivertliler, Sopron Basket karşısına bu seriyi noktalamak için kupa parolasıyla çıkacak.

Koç Lapena: "Bir çağrım var"

Fenerbahçe Safiport Başantrenörü Victor Lapena maç sonu Fenerbahçe taraftarına çağrıda bulundu. Lapena, "Bir çağrım var. Fenerbahçeliler'in pazar günü bu salonu tamamen doldurması lazım. Tarihimizdeki ilk Kadınlar Euroleague şampiyonluğunu tamamen dolu tribünler önünde kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Amanda Zahui: "Bu maçı uzun süredir bekliyorduk"

Çek rakibi karşısında Fenerbahçe Safiport için galibiyet fitilini ateşleyen Amanda Zahui, şunları söyledi: "Çok huzurlu olduğumu söyleyebilirim. Bu maçı çok uzun bir süredir bekliyorduk. Çok mutluyum. Tüm enerjimi de sahada verdim, biraz daha sakinleştim şu anda. Burası için çok çalıştık. Şimdi finaldeyiz, önümüzde bir maç daha var"

"Onlara çok fazla ribaund verdik"

"Aslında takım kimliğim çok agresif, özellikle savunmada. İlk yarıda rakip takımın temposuna ayak uydurduk biraz. Çok iyi ribaund alan oyuncuları var, onlara çok fazla ribaund verdik. Bunları değerlendirdiler."

"Taraftarlarımıza bir borcumuz var"

"Biz ikinci yarıda kendi kimliğimizi yansıttık. Yıllardan beri yaptığımız agresifliği yaptık, bunu da hak ediyorduk. Burası için gerçekten çok çalıştık. Hem kulübe hem buraya gelen, bu atmosferi yaratan taraftarlarımıza bir borcumuz var. Onlara bu sonucu borçluyduk o yüzden elimizden gelen her şeyi yaparak kazandık. Bu duygulara çok kapılmamak lazım. Önümüzde bir maç daha var. Biraz daha sakinleşip, önümüzdeki maça odaklanmamız gerekiyor"

"Fenerbahçe taraftarının burayı ateşe vereceğinin bilincindeydik"

"Kendi performansımdan keyif aldım. Ne olduğunu ben de bilmiyorum. Atmosfer gerçekten inanılmazdı. Burası EuroLeague'in en iyi atmosferi. Fenerbahçe taraftarının burayı ateşe vereceğinin bilincindeydik. Maça da böyle hazırlandık, bu atmosfere hazırlıklıydık. Hem televizyonda izleyenler hem de buradakiler için bu performansı sergilemeliydik. Burada oynamak benim için çok büyük bir şans"

"Bu atmosferin daha iyisini hayal bile edemiyorum"

"Daha burayı sindiremedim, duygu yoğunluğu olan bir maçtı. Ayrıca İsveçli bir kadın, ilk kez bir EuroLeague finalinde oynayacak. Bu da benim için gerçekten çok değişik bir duygu, gurur verici bir duygu. Burada olacak atmosferi düşünemiyorum. Fenerbahçe ailesinde olmaktan gurur duyuyorum. Bu atmosferden daha iyisinin nasıl olacağını hayal bile edemiyorum"

Senin için hazırladığımız haberler