"Finansal konular herhangi bir rol oynamadı"

12.05.2020 - 17:54 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 18:01

"Finansal konular herhangi bir rol oynamadı"

Formula 1 ekiplerinden Ferrari, geçtiğimiz saatlerde Alman pilotu Sebatian Vettel ile sezon sonu sözleşme yenilemeyeceklerini ve bu zamana kadar gösterdiği emekler için teşekkür ettiğini açıklamıştı. Ferrari ayrılığı sonrasında açıklamalarda bulunan Vettel, ayrılık sebebinin medyada aktarıldığı gibi ekonomik nedenler olmadığını belirtti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Finansal konular herhangi bir rol oynamadı"

Alman pilot, yaptığı resmi açıklamada: "Ferrari ile olan birlikteliğim 2020'nin sonunda sona erecek. Takım sporlarında alınabilecek en iyi sonuçları almak için, her iki tarafın da mükemmel bir uyumla çalışması çok önemlidir. Takım ve ben, bu sezonun ötesinde beraber çalışma konusunda herhangi bir arzumuz olmadığını fark ettik. Birlikte aldığımız bu ortak kararda finansal konular herhangi bir rol oynamadı. Aldığım kararların içinde bu etki hiçbir zaman beni yönlendirmedi ve hiçbir zaman da öyle olmayacak." ifadelerini kullandı.

"Teşekkür ederim"

"Ferrari, Formula 1'de çok özel bir yere sahip. Umarım hak ettikleri başarıları yakalarlar. Son olarak, tüm Ferrari ailesine ve tüm dünyadaki Ferrari taraftarlarına takımda geçirdiğim senelerde gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. An itibariyle gerçekleştirmem gereken en önemli hedef, Ferrari ile geçirdiğim uzun dönemi, takımda edindiğim güzel ve eğlenceli anların yanına daha fazlasını ekleyerek tamamlamak olacaktır."

"Takım arkadaşı olmak büyük bir onurdu"

Ferrari'nin bir diğer pilotu olan Charles Leclerc'den, Alman pilot Sebatian Vettel'e destek mesajı geldi. Resmi Instagram hesabında açıklamalarda bulunan Leclerc: "Pist üstünde gergin anlar yaşadık. Bazı çok iyi anlarımız vardı ve bazıları da ikimizin de istediği gibi bitmedi. Ama dışarıdan algılandığının aksine her zaman birbirimize karşı saygılıydık. Hayatımın hiçbir döneminde senden öğrendiğim kadar çok şey öğrenmedim. Takım arkadaşın olmak benim için büyük bir onurdu.Her şey için teşekkür ederim Seb!" ifadelerini kullandı.

Yeni pilot kim olacak?

Gelen haberlere göre Ferrari, Sebastian Vettel ile yollarını ayırdıktan sonra takıma katmak istediği adayları belirledi. İtalyan ekibin Renault pilotu olan Daniel Ricciardo, McLaren pilotu Carlos Sainz ve Alfa Romeo pilotlarından Antonio Giovinazzi ile temas halinde olduğu öğrenildi. Bu adaylar arasından Carlos Sainz'in diğer adaylarda bir adım daha önde olduğu gelen duyumlar arasında.

Senin için hazırladığımız haberler