Fırat Aydınus, Torreira'nın pozisyonunu değerlendirdi: "Ya Volkan Bayarslan..."

17.08.2024 - 00:51 | Son Güncellenme: 17.08.2024 - 00:59

Eski hakem Fırat Aydınus, Konyaspor - Galatasaray maçında Mauro Icardi'nin golünün iptaline sebep olan Lucas Torreira'nın pozisyonunu değerlendirdi.

Fırat Aydınus, Torreira'nın pozisyonunu değerlendirdi: "Ya Volkan Bayarslan..."

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar bu sonuçla birlikte lige ikide ikiyle başladı ve puanını 6'ya yükseltti.

Gol VAR'a takıldı

Karşılaşmanın 76'ncı dakikasında Galatasaray'ın 3'üncü golünü kaydeden Mauro Icardi, VAR'a takıldı. VAR hakemi Volkan Bayarslan, maçın orta hakemi Direnç Tonusluoğlu'nu pozisyonu izlemesi için uyardı ve Lucas Torreira'nı rakibine faul yaptığına hükmeden Tonusluoğlu, Icardi'nin golünü iptal etti.

Fırat Aydınus değerlendirdi

Eski hakem Fırat Aydınus, TV 8.5'ta bu pozisyonu şu sözlerle değerlendirdi: Bu yorum. Ben şunu söylüyorum. Bir futbolcu, bir futbolcunun tam topla oynayacakken, topla ayağının arasına ayağını koyarsa, o futbolcu da onun ayağına vurursa faulü ayağını araya koyan alır.

"Herkesin faul diyeceği bir pozisyon mu da VAR çağırıyor?

"Torreira, ayağını uzatıyor ve topa vuruyor. Yok temas etmemiş, dokunmamış... Lütfen ya bu kadar yüzde yüz herkesin faul diyeceği bir pozisyon mu da VAR çağırıyor? Geçen sene Volkan (Bayarslan) koşamadı. Bir şekilde fiziksel olarak hazırlandı ve koştu sonradan. Bu sezon yine koşamadı VAR hakemi olarak değerlendirmek istiyorsun."

"Buna bence demiyorum"

"Volkan Bayarslan, son 3 senede, 10 senedir aldığı tecrübeyi kat kat aldı. Ya Volkan Bayarslan, senin gibi profesyonel futbol oynamış biri... Burada anlıktı, o ona değdi diyebilirsin. Ama kesin olarak bir şey var. Bence devam ve gol ama kesin olan bir şeyi söylüyorum, buna bence demiyorum VAR bunu çağıramaz! Bu kadar."

"Testleri geçememiş, VAR'a atanmış"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu da maçın ardından VAR hakemi Volkan Bayarslan'ı şu sözlerle eleştirdi: "VAR'daki hakem kardeşimiz (Volkan Bayarslan), bu sezon atletik performans testlerini geçemediği için VAR'a atanmış. Sadece atletik performans testlerini değil VAR ile ilgili teste tabi tutulsa onu da geçemez."

Senin için hazırladığımız haberler