Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül'den Açıklama

27.09.2022 - 20:42 | Son Güncellenme: 27.09.2022 - 20:53

Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF 3. Lig ekibi Ayvalıkgücü Belediyespor'a 4-1 kaybeden Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül açıklama yaptı. İşte detaylar.

Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül'den Açıklama

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur’unda 2. Lig takımlarından Kocaelispor, 3. Lig ekibi Ayvalıkgücü Belediyespor’u ağırladı. Derince Stadı’nda oynanan karşılaşma konuk ekibin 4-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Maçın ardından Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül açıklamalarda bulundu.

"Bu sene önceliğimiz lig şampiyonluğu"

Fırat Gül, “Kocaelispor olarak bu sene ligde şampiyon olmak istiyoruz. Kupada da devam etmek; olsa da olur, olmasa da olur diye planlarımız arasındaydı. Kocaeli şehri iki kere kupa kazandığı için kupa konusunda hassas. Bunun da farkındayım. Ama herkes emin olsun ki; bu sene önceliğimiz; tek yollu hedefe kilitlenmek yani lige kilitlenmek ve şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.

" Elenmeyi göze almıştık ama..."

Gül, "Kadro anlamında daha çok, süre bulamayan oyuncularımıza şans verdik. Genç oyuncularımızın neredeyse tamamını kullandık. Herkesin sahada resmi maç performansını görme şansımız oldu. Bu anlamda hanemize artı yazabiliriz. Skor biraz farklı oldu. Elenmeyi göze almıştık fakat bu şekilde farklı olması taraftarı demoralize etti. Fakat ligde şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Şu anda namağlup gidiyoruz. Bunu inşallah sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. Tek hedefimiz bu" dedi.

“Ligde sallandığımız dönem oldu ama namağlup gidiyoruz”

Ligde mağlubiyet yaşamadıklarına dikkat çeken Gül, "Sallandığımız dönemler oldu. Ama şu an diğer maç skorlarına da baktığınızda hala hedefin içindeyiz, hedefe çok yakınız. İlerleyen haftalarda liderlik koltuğuna geçeceğiz. Tek hedefimiz bu. Taraftar galip gelmek ister, tepki gösterir, haklarıdır ve bu normaldir." şeklinde konuştu.

"Elenmemizin bize artı yazacak tarafları da var"

Fırat Gül, "Sonuç itibariyle baktığımızda elenmemizin bize artı yazacak tarafları da var. Bazı oyuncularımız beklentimizin altında kaldı, bazıları beklediğimiz gibiydi ve bazıları da beklediğimizin de üstündeydi. Sonuçta biz bir takımız. 30 tane oyuncumuz var. Hepsine önümüzdeki 32 maçta ihtiyacımız olacak. Mümkün olduğu kadar hepsine süre vermemiz, hepsini görmemiz gerekiyor." dedi.

"Genel hedefe ve büyük resme odaklanmamız lazım”

Teknik adam, "İlerleyen maçların ne getireceğini bilmiyoruz. Sakatlık var, ceza var veya oyuncuların bazılarında performans düşüklüğü olacak. Alternatif pozisyonda olan oyuncular direkt oynayan oyuncu pozisyonuna geçecek. O yüzden maçın bireysel değerlendirilmesinden ziyade genel hedefe ve büyük resme odaklanmamız lazım” açıklamasını yaptı.

“Başkanımız da, yönetimimiz de büyük fedakarlık yapıyor”

Skorda farkın açılmaya başlamasının ardından kulüp başkanı ve yöneticilerinin stattan ayrılmalarıyla ilgili sorulara ise teknik patron Gül, şunları kaydetti: “Yönetimimiz de, başkanımız da gerçekten çok büyük fedakarlık yapıyorlar. Belki yeri değil ama şu an kulübün geleceğini kurtarmak adına projeler var. Onları da ‘gerçek Kocaelisporluyum’ diyen herkes takip ediyordur."

Sözlerine devam eden Gül, "Böyle sonuçlara Türkiye’de çok rastlıyoruz. 3. Lig takımları Süper Lig takımlarını eleyebiliyor. 2. Lig takımı 1. Lig takımını eleyebiliyor. Kupada bunlar olabiliyor. Çünkü herkes rotasyonlu kadroyla çıkıyor. Alınabilecek bir maç mıydı? Evet, alınabilecek bir maçtı. Ama dediğim gibi hedefimiz Kocaelispor’u bir üst lige taşımak. O yüzden burada çok kalmamamız ve yolumuza devam etmemiz lazım” yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Kocaelispor kupaya farklı veda etti
Habere Git

İstifasıyla ilgili yorum yapmak istemedi

Kulüp başkanı Engin Koyun’un Buca maçının ardından Fırat Gül’ün istifa etmek istediğini ancak bir maç daha şans verdiklerini belirttiği açıklamasıyla ilgili olarak ise teknik direktör Gül, “Bu konuyla ilgili çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Biz namağlup devam ediyoruz. Önümüzdeki maçların hepsinde 3 puana talibiz. İlk geldiğim gün de söyledim; bu takım şampiyon olacak. Yeter ki kenetlenelim. Birlikte hareket edelim. Taraftarımız bize destekçi olsun ve çok fazla da olumsuzluklara odaklanmamak lazım” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler