'Fıratcan Üzüm' analizi!

18.06.2019 - 17:20 | Son Güncellenme: 18.06.2019 - 20:20

'Fıratcan Üzüm' analizi!

Trabzonspor'un yeni transferi : 'Fıratcan Üzüm' analizi

 

Fıratcan Üzüm kimdir, kaç yaşında? Bonservis bedeli ne kadar? Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un yeni transferi Fıratcan Üzüm'ün analizini sizler için yazarlarımızdan Ali Bozkurt inceledi. Fıratcan Üzüm hangi pozisyonda forma giyiyor, kariyer istatistikleri ne? İşte Fıratcan Üzüm analizi...

 

Bilgilendirme

 

Fıratcan Üzüm

Doğum tarihi/Yaş: 4 Haz 1999 (20)

 

Doğduğu il: Eskisehir

 

Uyruğu: Türkiye

 

Boyu: 1,78 m

 

Güncel Takımı : Trabzonspor

 

Ayak : S Ayak

 

Mevki: - Forvet - Sağ Kanat

 

 

Profil Hakkında

 

4 Haziran 1999 Eskişehir doğumlu olan Fıratcan Üzüm, doğduğu şehrin takımı Eskişehirspor'un altyapısında futbola başladı. 2019 yıllarında Eskişehir U19'dan Eskişehirspor A takımına yükseldi. Eskişehirsporda yakaladığı çıkış ile dikkatleri üzerine çeken Fıratcan, Süper Lig takımlarının transfer listesinde yer almayı başardı ve Trabzonspora transfer oldu. Trabzonsporun büyük umutlarla transfer ettiği Fıratcan Üzüm, Sağ ayaklı ve Sağ kanatta forma giyiyor bunun yanı sıra sol kanatta ve santrafor bölgesinde de forma giyebiliyor. Fıratcan Üzüm hakkında detaylı bilgi ise aşağıda bulunuyor. Trabzonspor'un yeni transferi Fıratcan Üzüm analizi; 

 

Rapor – Analiz

Fıratcan Üzüm,sağ kanatta sergilediği performansı ile maçları izleyenlerin dikkatlerini üzerine çekmesini başarmış ve takımı adına iyi işler yapmaya başlamıştı.

En belirgin özelliklerinden birisi ani hızlanmalarıdır. Topla buluştuğu zaman ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir yeteneğe sahip. Takımı için iyi hücum sağlayan ve skor değiştirebilecek yetenekleri bulunan bir oyuncu. Hızlanması ile rakip oyuncuları oyundan düşürmesini çok iyi yapıyor. Oyunu okuyabilmesi onun süper lig takımlarının gözdesi haline getirmişti bu sene ise bu şansı yakaladı ve Trabzonspora transfer oldu.

 

Hızı yanı sıra hırslı bir oyuncu hırsı ile maç içinde kalmasını beceriyor ve takımının eksik oynamasını sağlamıyor. Terinin son damlasına kadar savaşmasını biliyor ve bunu abartmadan daha set oyunlarda sürdürmesi de bir nevi çileği oluyor.

Takım oyununa biraz daha özen gösterdiği zaman Trabzonsporun çoğunlukla maçlarında yer alabilir. Yeteneklerini ön plana sokması hata yapmasını sağlıyor. Bireysel olarak süper ligde takımı tek başına taşıyacak gücü ve fiziği yoktur ama bunu takım oyununa dökerse daha iyi işler yapacağı kesin. Takım oyununa özen göstermediği zaman ise Trabzonspor için hamle oyuncusu moduna geçip iyi bir yedek olabilir. Fıratcan, yedek kalmayı sevmeyen oyunculardan saha içinde savaşmak için forma giymeyi sabırsızlıkla bekliyor ve her an kendini hazır tutuyor fakat Süper Lig’de bu fizikle bireysel yetenekleri çabuk harcanır.

 

Teknik yetenekleri çok ön plana çıkıyor fakat bunu sonuca yansıtamaması en negatif özelliklerinden biri. Oynadığı pozisyonlarda ki oyuncular için teknik kadar sonuca ulaşması önemlidir. Fıratcan ise sonuca kolay kolay yaklaşamıyor. Bir sorun ile karşı karşıya kalıyor kendisi gibi canlı oynayan koşularla destek verecek, ayaklarına hakim bir oyuncu/oyuncular ile oynarsa sonuca ulaşması kolay olabilir.

Savunmanın arkasına rahatlıkla sarkacak, aklı ve yeteneği bulunuyor. Hızlı ve seri olması yanı sıra enerjik olması Fıratcanı ileri uçta rahatlıkla takımı öne sürebilecek, takımı ayakta tutacak, rakipleri yıpratacak yetenekleri mevcut.

 

Geniş alanları seven geniş alanda ise daha iyi işler yapan bir özelliğe sahip. Tam olarak kontra ataklar için futbola başlamış, kontra ataklar için takıma ilave edilmiş bir oyuncu. Hücum bölgesin için çok iyi bir alternatif oyuncu olabilir. Son dakikalar yaklaştığı zaman kontra ataklarda alınıp yüksek tempolu oyun sergilenmesi için rahatlıkla denenebilir. Çift forvet sisteminde rahatlıkla oynatılabilecek bir oyuncudur.

Fiziğe göre çevik ve dayanaklı bir oyuncu. Bu fizik yapısı ile ayakta durmayı başarması gayet yerinde ve mükemmel bir olay. Yaşıtlarına oranla baktığımız zaman çoğu bu pozisyonlarda ki oyuncular çabuk devriliyor, çevikliği olmuyor ve güçlü yapıları yerine yorgun yapıları ile karşılaşıyoruz. Fıratcan ise tam tersi bu fizik, oynadığı pozisyona nazaran tam dayanıklı ve güçlü. Fiziğinin geliştirilmemesi anlamına gelmiyor bu, fiziği gelişmelidir. 

Uzaktan şut yeteneğine ayrıntılı girersek top sürerken, kaptığı toplarla çıkış yaparken çok iyi şutlar çıkarabiliyor. Şut olarak sert vuruşları kadar yumuşak ama olumlu şutları da bulunuyor. Topu sürerken vurduğu toplara vurmadan önce hafif bir pozisyon düzeltme yapıp öyle şut çektiği zaman daha iyi şutlar çıkarabilir. Direk görür görmez vurmaya çalışması olumsuz olmuyor ama olumlu olacak kadar iyi de olmuyor orta olarak yazabilirim.

 

Son olarak karar vermesini hemen yapmalıdır. Bazı pozisyonlarda karar vermelerinde sorunlar yaşıyabiliyor. İçeri girip oyuncuları oyundan düşürdükten sonra tekrar çalım atmaya yeltenmesinin sebebi kararsız kalması oluyor pozisyonlarda çabuk karar verirse gol oranı, asist oranı daha yukarı çekilebilir.

 

 HAZIRLAYAN : ALİ BOZKURT

Yayınlanma Tarihi: 18.06.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler