Trabzonspor, Avrupa kupalarında 136. maçına çıkıyor! Rakip Molde

İsa Kethüda
04.08.2021 - 22:58 | Son Güncellenme: 05.08.2021 - 19:19

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında bu akşam Norveç temsilcisi Molde ile karşı karşıya geliyor. İşte maçla ilgili tüm detaylar.

Trabzonspor, Avrupa kupalarında 136. maçına çıkıyor! Rakip Molde

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında bu akşam Norveç temsilcisi Molde ile karşı karşıya geliyor.

Maç A Spor'da

Medical Park Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve Almanya Futbol Federasyonundan Harm Osmers'in düdük çalacağı karşılaşma, A Spor kanalından naklen yayımlanacak.

Trabzonspor'un ilk 11'i

Uğurcan, Edgar le, Hugo, Peres, Serkan, Berat, Hamsik, Bakasetas, Gervinho, Nwakaeme, Djaniny

Abdülkadir Ömür ve Fode Koita yok

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür ve Fode Koita, Molde karşısında forma giyemeyecek. 

Yeni transferler ilk kez

Trabzonspor'un yeni transferleri Marek Hamsik, İsmail Köybaşı, Bruno Peres, Gervinho ve Dorukhan Toköz, teknik direktör Abdullah Avcı'nın Molde karşısında görev vermesi halinde bordo-mavi formayla ilk resmi müsabakalarına çıkacak. 

Avrupa kupalarında 136. maç

Fırtına, Molde karşısında Avrupa kupalarındaki 136. maçını oynayacak. Trabzonspor, geride kalan 135 maçta 50 galibiyet, 34 beraberlik ve 51 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 172 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 183 gol gördü.


Bordo-mavililer, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası / UEFA Avrupa Ligi'nde 87, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA Intertoto Kupası'nda da 8 maç oynadı.

Konferans Lig'nde ilk sezon

2021-22 UEFA Konferans Ligi, UEFA tarafından düzenlenen Avrupa'nın en büyük üçüncü futbol organizasyonu. Yeni düzenlenen turnuvaya 3'ncü ön eleme turundan başlayacak olan Trabzonspor, Nonveç'in Molde takımıyla iki maç oynayacak. 

Trabzonspor turu geçerse Roma ile karşılaşacak

Bordo-mavililer, rakibini geçmesi halinde play-off aşamasına geçecek. Karadeniz ekibinin bu turdaki rakibi ise Roma olacak.

Ekuban ve Flavio ile yollar ayrıldı

Öte yandan Trabzonspor'da iki oyuncuyla yollar ayrıldı. Bordo-mavili takımda Ganalı yıldız Caleb Ekuban bonservisiyle Genoa'ya, Flavio ise kiralık olarak sezon sonuna kadar Giresunspor'a transfer oldu. 

Trabzonspor taraftarına kavuşuyor

Trabzonspor, Molde maçıyla birlikte taraftarına kavuşuyor... Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce yaptığı açıklamada 2021-2022 sezonunda oynanacak profesyonel müsabakalarda, stadyum kapasitelerinin %50’si oranında seyirci alınmasına, ayrıca localara tüm kapasitesi oranında seyirci alınmasına karar verdiğini duyurmuştu. 


21 bin seyirci bekleniyor

Buna göre Trabzonspor - Molde maçını tribünde 21 bin 295 biletli seyircinin takip etmesi bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler