Trabzonspor-İstanbulspor: 4-0 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
22.01.2023 - 20:06 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 21:08

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşılaştığı İstanbulspor'u mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Trabzonspor-İstanbulspor: 4-0 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor'u 4-1'le geçen ve çeyrek finale yükselen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşılaştığı İstanbulspor'u da 4-0 mağlup etti ve iç sahadaki yenilmezlik serisini 35 maça çıkardı. Opta verilerine göre; bu sezon iç sahada en fazla puan toplayan (24), en az gol yiyen (4) ve en fazla maçta kalesini gole kapatan (8) takım Trabzonspor oldu.

Trabzonspor farka gitti

Bordo-mavili takıma 3 puanı getiren golleri 33. dakikada Yusuf Yazıcı, 48. dakikada Marc Bartra, 51. dakikada Anastasios Bakasetas ve 64. dakikada Trezeguet kaydetti. 

Yusuf Yazıcı'nın ilk lig golü

Trabzonspor'da ilk golü atan Yusuf Yazıcı, bu sezon ilk kez bir lig maçında gol sevinci yaşadı. Lille'den sezon başında kiralanan Yazıcı, bordo-mavili takım formasıyla iç sahadaki son golü de 18.05.2019 tarihinde 2-1 kazanılan Beşiktaş'a karşı.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal uçuş modunda
Habere Git

Bartra'nın 3. golü

Karadeniz temsilcisinin 2. golünü kaydeden Marc Bartra da, bu sezon 3. kez fileleri havalandırdı. Bu sezon 25 maçta sahaya çıkan 34 yaşındaki oyuncu Gaziantep FK ve Karagümrük maçlarında da gol atmıştı.

Bakasetas 11 gole ulaştı

Trabzonspor'un üçüncü golü 51. dakikada Anastasios Bakasetas'tan geldi. Ceza sahası içine giren Yunan oyuncu topu kalecinin uzanamayacağı köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu sezon bordo-mavili takım ile 28 maçta sahaya çıkan orta saha oyuncusu 11 gol ve 10 asist ile oynuyor.

Trezeguet girdi, attı

Bordo-mavili takımda 60. dakikada Bakasetas'ın yerine oyuna giren Trezeguet, karşılaşmanın 64. dakikasında skoru 4-0 yapan golü attı. Mısırlı yıldızın 1 golü de ofsayta takıldı. Bu sezon Fırtına ile 29 maça çıkan 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu 8 gol ve 6 asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
Fırtına'nın oğlu geri döndü!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, İstanbulspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

29. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında ceza yayı içerisinden Abdülkadir Ömür'ün şutunda, kaleci Jensen topa sahip oldu.

33. dakikada Trabzonspor golü buldu. Bakasetas'ın sağdan kullandığı serbest atışta, Denswil'in indirdiği topu altıpas içinde Yusuf Yazıcı, şık bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

İlk yarı, bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Tribünde 1 İstanbulspor taraftarı

Maçı rahat kazanan Trabzonspor'da taraftarlar karşılaşmaya yoğun ilgi gösterirken, İstanbulspor tribününde ise sadece 1 taraftar yer aldı. Bordo-mavili takım deplasman tribünü bilet fiyatını 50 TL olarak açıklamıştı.

Hamsik bu sezon ilk kez

Bu sezon gösterdiği performansla geçen sezonu aratan Marek Hamsik, karşılaşmanın 61. dakikasında Yusuf Yazıcı'nın yerine oyuna dahil oldu. Slovak yıldız 64. dakikada Trezeguet'in attığı golde asisti yapan isim oldu. Bu sezon 22 maçta sahaya çıkan ve 2 golü bulunan tecrübeli oyuncu ilk asistini kaydetti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, İstanbulspor'u 4-0 yendi.

46. dakikada Ethemi'nin ceza alanı sol çaprazından şutunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kontrol etti.

48. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Bakasetas'ın sağdan ortasında Gomez'in şutunda, kaleciden dönen topu takip eden Bartra, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0


51. dakikada bordo-mavili ekip, üçüncü golünü buldu. Bakasetas'ın ceza alanı sol çaprazından yerden şutunda top, kaleci Jensen'in solundan filelerle buluştu: 3-0


64. dakikada Trabzonspor, skoru 4-0'a getirdi. Hamsik'in pasında sol çaprazda rakibinden sıyrılan Trezeguet'nin yerden şutunda top, kaleci Jensen'in sağından filelere gitti: 4-0

79. dakikada Djaniny'in ceza alanı çizgisi yakınından şutunda, kaleci Jensen sağ üst köşeye gelen topu güçlükle kornere çeldi.

90+5. dakikada Emir Kaan Gültekin'in ceza alanı sağ çaprazından şutunda, top üstten auta gitti.

Trabzonspor, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Maçtan detaylar

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi

Hakemler: Arda Kardeşler, Hakan Yemişken, Mustafa Savranlar


Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Peres, Bartra, Denswil, Eren Elmalı, Siopis (Dk. 70 Doğucan Haspolat), Bakasetas (Dk. 60 Trezeguet), Abdülkadir Ömür (Dk. 75 Bardhi), Djaniny, Yusuf Yazıcı (Dk. 60 Hamsik), Gomez (Dk. 70 Umut Bozok)

İstanbulspor: Jensen, Oğuzhan Berber, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Ali Yaşar, Ba, Muammer Sarıkaya (Dk. 57 Emir Kaan Gültekin), Rroca, Ethemi (Dk. 81 Vefa Temel), Topalli (Dk. 57 Lokilo), Eze (Dk. 72 Guri)

Goller: Dk. 33 Yusuf Yazıcı, Dk. 48 Bartra, Dk. 51 Bakasetas, Dk. 64 Trezeguet (Trabzonspor)


Sarı kart: Dk. 54 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

Senin için hazırladığımız haberler