Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda Denizlispor'u Yenerek, Çeyrek Finale Çıktı

Akın Ungan
09.02.2022 - 22:17 | Son Güncellenme: 09.02.2022 - 22:32

Türkiye Kupası'nda Trabzonspor, Denizlispor'u 2-1 yenerek, adını çeyrek finale yazdırdı. Karadeniz ekibi, iki kulvarda da iddialı yürüyüşünü sürdürdü.

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda Denizlispor'u Yenerek, Çeyrek Finale Çıktı

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu' da Süper Lig lideri Trabzonspor ile 1. Lig'de küme düşme hattında yer alan Denizlispor karşı karşıya geldi. Mücadele Karadeniz ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Deplasmanda alınan bu sonuç ile Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor, adını çeyrek finale yazdırırken, kupa mücadelesinde TFF 1. Lig ekiplerinden hiç takım kalmadı.

Karşılaşmada Trabzonspor'u 8. dakikada öne geçiren golü kaydeden Hüseyin Türkmen'e cevap, 58'de Mustafa Çeçenoğlu'ndan geldi. Trabzonspor'un yeni transferi Kouassi, son sözü söyledi ve ilk golünü kaydederek, Fırtına'yı çeyrek finale taşıdı.

Trabzonspor 2 kulvarda da devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'de en yakın rakibine 9 puan fark atarak zirvede yer alan Trabzonspor, ligde olduğu kadar, kupada da iddiasını sürdürüyor. Denizlispor'u Hüseyin'in golü ile geçmeyi bilen Fırtına, Çeyrek finalde mücadele edecek.

Galatasaray'ı elemişlerdi

3. Tur'da Şile Yıldız'ı, 4. Tur'da Ağrı 1970 Spor'u eleyen Denzilispor, kupada çıktığı 5. Tur maçında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. 3-3 berabere sonuçlanan mücadele seri penaltı vuruşlarına gitti. Horoz, penaltılarda Galatasaray'ı 6-5 devirerek, deplasmandan bir üst tura yükselerek ayrıldı.

Ligde kabus devam ediyor

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, ligde geride kalan 22 haftada 20 puan toplayarak, 18. sırada yer aldı. Küme düşme hattında yer alan takım, çıkış yakalayarak, bir an önce üst sıralara tırmanmak istiyor.

Kouassi ilk golünü attı

Trabzonspor'un ara transfer döneminde Wuhan FC'den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Jean Evrard Kouassi, Karadeniz ekibi ile çıktığı ilk karşılaşmada golle tanıştı. Fildişili oyuncunun topu ağlara ilk gönderişi, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmazken, gelen ikinci şansı doğru değerlendirdi.

Senin için hazırladığımız haberler