Trabzonspor, Avrupa'da 13 milyon Euro Gelir Elde Etti

İsa Kethüda
08.10.2022 - 08:28 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 08:42

Trabzonspor haberleri... Bu sezon ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlar arasında yer alan Trabzonspor, kasasına 13 milyon Euro koydu. İşte detaylar.

Trabzonspor, Avrupa'da 13 milyon Euro Gelir Elde Etti

Son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Monaco'ya deplasmanda 3-1 mağlup olan temsilcimiz Trabzonspor, Avrupa'da bu sezon 13 milyon Euro gelir elde etme başarısı gösterdi. İşte detaylar.

Kazanç 235 milyon TL

Fanatik'te yer alan habaere göre; UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Play-Off turunda veda eden Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde direkt gruplara kalırken şu ana kadar 13 milyon Euro’luk (235 milyon TL) bir kazanç elde etti. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Giresun'da 3 puan arıyor! İşte 11'ler...
Habere Git

Avrupa Ligi’ne katılım payı

Devler Ligi’ne veda edince 5 milyon Euro’yu kasasına koyan Bordo-Mavili kulüp, Avrupa Ligi’nde 3 milyon 630 bin Euro katılım payı aldı.

Gruptaki tek galibiyetinden 630 bin Euro’luk performans geliri elde eden Trabzonspor, marketing geliri ve kat sayı kaleminden toplamda 3.5 milyon Euro civarı kazanç sağladı.

 Avrupa maçları

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda Kopenhag'a 2-1 yenilirken sahasında rakibiyle golsüz berabere kaldı.

Daha sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden bordo-mavililer, Ferencvaros'a 3-2 yenildikten sonra sahasında Kızılyıldız karşısında 2-1 galip geldi, Monaco'ya 3-1 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda 2 gol yiyen bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi grubunda 3 maçta kalesinde 7 gol gördü.

Şampiyonluk sezonunda savunma başarısı

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlarken, savunmadaki başarılı performansıyla da dikkati çekti.

Bordo-mavili takım, ligdeki 38 maçta kalesinde 36 gol görerek Medipol Başakşehir ile en az gol yiyen ekip oldu.

İlgini Çekebilir
Mete Kalkavan Efes formasını çıkardı, milli formayı giydi!
Habere Git

 İlk sezonunda takım savunmasını oturtmuştu

Abdullah Avcı, Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 9. haftasında göreve başladığı ilk bölümde, takımın savunma problemlerini çözmüştü. İlk 8 haftada 15 gol ile ligin en fazla gol yiyen takımı olan bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı'nın takımın başına getirilmesinin ardından 32 maçta kalesinde 22 gol görmüştü.

İlk 8 haftalık periyotta maç başına 1,87 gol yiyen Karadeniz ekibi, Avcı döneminde 0,69 gibi düşük bir ortalamada kalmıştı.

Maxi Gomez: "Çok üzgünüm"

Öte yandan, Monaco maçında kırmızı kart gören Maxi Gomez, sosyal medyadan da bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı: “Maçta olanlar için çok kötü hissediyorum. Hem arkadaşlarımdan hem taraftarımızdan özür diliyorum. Çok üzgünüm”

Senin için hazırladığımız haberler