FLAŞ açıklama: "Bayram sonrası normalleşmeye başlayacağız"

21.04.2020 - 18:45 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 18:52

MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, koronavirüs ve Ramazan Bayramı hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

AJANSSPOR / HABER

"Türkiye'yi son derece hazırlıklı hale getirmiştir"

Çelik toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Efsanevi Avrupa dayanışmasının bu virüs karşısında maalesef darmadağın olduğu tablolar görüldü. Hükümetlerimiz döneminde sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrim, Türkiye'yi son derece hazırlıklı hale getirmiştir. NATO'nun dayanışma bağlamında gösterebildiği tek örnek Türkiye'nin yaptığı yardımlardır."dedi.

"Şimdiki zaman, partizanlık yapma zamanı değildir"

Çelik, "Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın mümkün olduğunca konforlu bir şekilde karantina süresini geçirmesi sağlandı. Şimdiki zaman, partizanlık yapma zamanı değildir. Salgınla mücadele ederken tek bir partimiz var, o da vatandaş partisi. Türkiye, kendi vatandaşının ihtiyacını karşıladıktan sonra fazlasını yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Çok otoriteli mücadele, dünyanın hiçbir yerinde söz konusu değil. Kimsenin vatandaşa götürmek istediği iyilik engellenmiyor. Vatandaşa götürülen hizmetin üstüne parti damgası vurmaya gerek yok. Devletin, belediyelerin bütün imkanları vatandaşındır." şeklinde konuştu.

"Bayram sonrası normalleşmeye başlayacağız"

Çelik, "Türkiye ne zaman normale döner?" sorusuna, "Bayram sonrası normalleşmeye başlayacağız. Tedbirlere uymalı ve yaşlılara sahip çıkmalıyız. Sağlık çalışanlarımız kahramanlık örneği gösteriyor" ifadelerini kullandı.

23 Nisan kutlamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan oturumuna katılmayacak

 

Senin için hazırladığımız haberler