Flaş açıklama: "Diagne transferi olmayınca sportif direktör görevden alındı..."

11.09.2019 - 20:20 | Son Güncellenme: 11.09.2019 - 17:39

Flaş açıklama: "Diagne transferi olmayınca sportif direktör görevden alındı..."

FIFA menajeri Saffet Balkan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Senegalli futbolcunun Şampiyonlar Ligi faktöründen dolayı Club Brugge takımını tercih ettiğini söyleyen Saffet Balkan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Diagne'nin transferinin olmaması sebebiyle görevine son verildi"

Galatasaray, Diagne'yi satmak için uğraştı ama satamadı. Anderlecht ile anlaşma yapıldı kiralık olarak. Havalimanında Standard Liege ve Club Brugge futbolcu ve menajeri ile iletişime geçiyor. O da Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için seçmiş olabilir. Bir kulüple anlaşmışken onun en büyük rakibine gidersen sorun olur tabi. Diagne transferinin olmaması sebebiyle Anderlecht'te sportif direktörün görevine son verildi. Maaşı Galatasaray ödeyecek. Club Brugge kiralama bedeli veriyor 3.5 milyon Euro, yıllık maaşı da Galatasaray ödeyecek.

"Anderlecht forvet bulamadığı için kiralama yöntemine girdi"

Anderlecht ile Club Brugge birbirine rakipler. Anderlecht yeni yönetimle biraz bocalıyor. Son günlerde forvet bulamadıkları için kiralama yöntemine gitmek istediler.

Diagne, Club Brugge takımını neden tercih etti?

Ben Diagne ile konuşmadım ama tahminim o ki Galatasaray'la aynı grupta olmaları, onu Club Brugge takımını tercih etmeye itti. Burada Galatasaray'a karşı oynamak onun için artı. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak.

"Diagne'nin çok çalışması gerekiyor"

Diagne takımın birinci forveti olur mu, bilmiyorum. Kolay değil. Club Brugge takımında iyi futbolcular var. Çalışıp kendini göstermeli. Sonra formayı kapacak.

"Onun idolü Balotelli..."

Diagne'nin idolü Balotelli. Balotelli'nin oynadığı takımlara bakın ardından da Diagne'nin oynadığı takımlara bakın. Değerlendirmeyi öyle yapmak lazım.

Mame Baba Thiam hakkında...

Mame Baba Thiam, Diagne'den farklı bir oyuncu. Daha hızlı ve ayakları düzgün. Kafa toplarında Diagne'den daha iyi değil. O da Juventus'un formasını giydi. Güzel işler yapacağını düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler