Diawara, Galatasaray'a geliyor mu? Vedat Muriç dönmeye sıcak bakıyor

İsa Kethüda
01.11.2021 - 21:05 | Son Güncellenme: 01.11.2021 - 21:12

Transfer haberleri... İtalyan gazeteci Lorenzo di Caprio, Roma forması giyen Diawara ve Lazio'da forma giyen Vedat Muriç'in transfer durumu hakkında konuştu.

Diawara, Galatasaray'a geliyor mu? Vedat Muriç dönmeye sıcak bakıyor

AJANSSPOR-HABER

AS Roma başta olmak üzere İtalyan kulüpleriyle iyi ilişkilere sahip olan gazeteci Lorenzo di Caprio, Mourinho ile sorun yaşadığı için takımdan ayrılacağından bahsedilen Diawara'nın Galatasaray'a transfer olasılığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. di Caprio, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Vedat Muriç hakkında da konuştu.

"Galatasaray, Diawara'yı Eylül ayında istedi ve teklif verdi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan  di Caprio, "Galatasaray, Diawara'yı Eylül ayında istedi ve teklif verdi. Bugün de istediği bir oyuncu. Fakat, Diawara son teklife sıcak bakmadı. İki ay önce yapılan teklife nasıl yaklaşıyorsa, şimdi de aynı yaklaşım içerisinde. Fikri değişmedi. Ben Mourinho ile aralarında çözülemeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum. Mourinho'nun temel şikâyeti 12-13 oyuncu dışında Roma'nın ağırlığını kaldıracak oyuncu grubuna sahip olamaması. Diawara, Mourinho'nun yeterli gördüğü 12-13 oyuncu arasında yer alıyor. Bu nedenle takımdan ayrılacağını sanmıyorum" dedi. 

"Muriç Fenerbahçe'ye dönme fikrine sıcak bakıyor"

Lorenzo di Caprio, Lazio'da çok parlak bir dönem geçirmeyen Vedat Muriç için ise "Vedat Muriç beğendiğim bir oyuncu. Ama Lazio'da bekleneni veremedi. Sarri onu seviyor; ama şu anki görüntüsüyle, takımın önemli parçası. Ciro İmmobile olmadığı zaman forvetteki ihtiyacı karşılayabilecek bir oyuncu değil. Bana göre, Ocak'ta Fenerbahçe'ye dönme fikrine sıcak bakıyor. Ama soru şu ki; Lazio onun için büyük bir yatırım yaptı. Fenerbahçe'nin, ancak yüklü bir para ödeyerek bu transferi gerçekleştirebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Diawara'nın temsilcisi ne dedi?

Bu arada Diawara'nın temsilcisi, Daniel Piraino ise, genç orta saha oyuncusu adına Galatasaray'la ilgili bir gelişme olmadığını ve oyuncunun Roma'da devam edeceğini söyledi. 

Öte yandan 24 yaşındaki Gineli oyuncunun Roma ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam ediyor. Diawara bu sezon çıktığı 5 maçta 1 asist kaydetti.

Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç'in ise sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar sürüyor. Kosovalı yıldız, bu sezon 9 maçta sahaya çıktı ve 1 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler