FLAŞ açıklama: "Süper Lig bu şekilde tamamlanamaz"

27.03.2020 - 15:10 | Son Güncellenme: 27.03.2020 - 16:17

FLAŞ açıklama: "Süper Lig bu şekilde tamamlanamaz"

TFF Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün Portekizli sol bek oyuncusu Tiago Pingo, liglerin ertelenmesi, antrenman durumu ve koronavirüs salgını ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

32 yaşındaki Portekizli oyuncu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar...

Sağlık durumu nasıl?

"Ankara'dayız. ailemle evdeyiz ve dışarı çıkmıyoruz, herkes iyi. Evde olduğumuz için etkilenmiyoruz. Futboldan önce insan sağlığı her şeyden önemli. Bunu söyleyebilirim size."

Ankaragücü'nde antrenman durumu nasıl?

"Şu anda bilemiyoruz, verilen tarihlerin bir sonraki güne ertelenmesi durumu var. Şu an kimse ne olacağını bilemiyor, diğer kulülerde olduğu gibi. Bireysel olarak çalışmalarımızı evde yapıyoruz. Evde malzemelerimiz var. Temel iş bu. Yüzde yüz noktaya hazır gelemezsiniz, bu süre zarfında kendinizi hazır tutmalısınız. Bizim görevimiz maksimum şekilde fiziksel durumumuzu korumak. Buna dikkat ediyoruz."

Liglerin durumu ne olacak?

"Bunu şu anda kimse bilemez. Fakat Süper Lig şu şekilde tamamlanamaz. Oynanacak kanaatinde değilim. Ama biz sanki oynanacak ve tamamlanacak gibi kendimizi hazırlamalıyız. Bu ligin tamamlanabileceği kanaatinde değilim bu koşullarda. İnsan hayatı önemlidir ve bunu korumak önemlidir. Bu iş nereye gidecek bilemiyoruz. Bazı haberleri görüyoruz. Yaşlı insanların sokağa çıkmaması gerekiyor. Siz enfekte oluyorsunuz ama hiç hissetmiyorsunuz, fakat virüsü taşıyorsunuz. Büyük annemize, dedemize ve çocuklara bulaştırabiliriz. Taşıyıcı olarak kalabiliriz. Bu çok büyük bir sorun ve hayatı koruamk gerekiyor. Her şeyden önce insan sağlığı düşünülmeli."

"Sağlık çalışanlarına minnet duyuyorum"

"Ben var olan durumu bakmak gerektiğine inanıyorum. Yeni bir dünya olmayacak ama eskisi gibi de olmayacak ve mentalitemizi düşünmeliyiz. Kendimizi güçlü kılmalıyız. Bakış açımızı değiştirmeliyiz. Yeni dünyayı anlamlı kılacak, daha duyarlı olacak ve yeni dünyada yapılması gereken mental anlayışa sahip olamlıyız. Bence bu br uyarı. Bugün koronavirüs salgını ortaya çıkması insan sağlığ için uyarı. Düşüncemizi her anlamda değiştirmeliyiz. Dışarıda saatlerce çalışmak zorunda kalanlar var. Doktorlar, hemşireler saatlerce çalışmak zorunda kalıyorlar. Onlara minnet duygularımı gönderiyorum. Onlar insan sağlığı için uğraşıyorlar ve kendi hayatlarını riske atıyorlar. Tabii dışarıda çalışmak zorunda kalanlara minnet duyuyorum."

Futbolu nasıl etkileyecek?

"Ne olacağını bilemiyoruz. Bu pandeminden sonra sezon nasıl olacak beklemek lazım. Elbette FIFA düşünüyor, bir çözüm üretecektir. Bir düzenleme yapılacaktır transfer ile ilgili. Ön görmemek, aksini söylemek mümkün değil. Futbolu çok olumsuz etkileyeceğini söyleyebiliriz: Alman kulüpleri bir takım önlemler alıyor. Futbol kulüpleri iyi niyetlerini ortaya koyuyorlar ve yardım ediyorlar. Önemli girişimlerde bulunuyorlar. Hükümetler ve FIFA bundan sonraki süreçte standart seviyesini aşağıya düşmemesi için kulüplere yardım edecektir. Yüksek standartı koruyacak ve bana göre kararlar alacaktır hükükümet ve FIFA..."

"Mutluyum, mutlu olmak zorundayız"

Mutluyum, mutlu olmak zorundayız. İnsanlık bir şekilde bu sorunu atacaktır. İyi düşünmek lazım, iyi insan olmak lazım. Yaşlılara yardımcı olmalıyız. Toplumu küçük çocuğa benzetebilriiz. Bazen böyle olaylar toplumsal iyi davranışları ortaya çıkmasını sağlar. Bu enerjiyi bütün insanlığın büyük sorunun üstesinden gelmesini sağlayacaktır. 3 ay sonra mı olur 3 hafta sonra mı olur bilemiyoruz ama insanlık galip gelecektir.

Akaragücü'nde koronavirüs testi pozitif çıkan var mı?

"Yok, böyle bir sorun yok. Öyle bir şey olsa bilirdik zaten. Olsa zaten kulüpler açıklama yapıyor."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler