FLAŞ! Aziz Yıldırım'dan transfer ve hoca açıklaması!

02.06.2017 - 23:58 | Son Güncellenme: 02.06.2017 - 23:58

FLAŞ! Aziz Yıldırım'dan transfer ve hoca açıklaması!

AJANSSPOR - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün olağan mali genel kurulunda açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, transferler ve yeni hocaya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öne çıkanlar şu şekilde:

"Şampiyonlar Ligi neyse Euroleague..."

"Euroleague şampiyonluğunu bizlere yaşatan Obradovic ve oyuncular başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Basketbolda iki tane önemli organizasyon var. Bunlardan biri NBA, bir diğeri de Euroleague. Avrupa'daki Şampiyonlar Ligi neyse, basketbolda da Euroleague aynıdır ve Fenerbahçe Basketbol Takımı bu kupayı almıştır. Bundan yıllar önce bunlar hayaldi ama bu olmuşur. Geçmişte bir söz söyledim "Galatasaray kupa aldı tesadüf" diye ama herkes başka yere çekti. Kazanılmış kupa tesadüf olamaz. Süreklilik ve sistem gereklidir. Sistem nedir? Ekonomik şartlardır. Fenerbahçe'nin bütçesi 30 milyon eurodur.  Devamlılığı sağlamak için ilk şart ekonomidir. Real Madrid, CSKA ekonomik olarak bizim yanımızdadır."

"Doğuş Grubu ile anlaştık"

"Biz her sene bu bütçeyi sağlayacak hale gelirsek, bu başarı devam edecektir. Doğuş Grubu ile Ülker ile yaptığı anlaşmanın benzerini hayata geçiriyoruz. Fenerbahçe ve Doğuş basketbolda beraber hareket edecek. Bütçenin yarıya yakını onlar karşılayacak ve geri kalanı da biz. Anlaşma 3 yıllıktır. Ferit Şahenk, yelken şubesini de almıştır. Kendisine teşekkür ediyorum."

"Euroleague'i alınca bazı kıpırdanmalar başladı..."

"Basketbolu buraya gelmesini sağlayan, karşılığında Fenerbahçe'den hiçbir şey beklemeyen Murat Ülker ve Ülker ailesine ölene kadar her zaman teşekkür edeceğim. İnsanlar inanmıyorlar. "Ülker ile özel ilişkisi mi var?" diyorlar. Tek menfaati maçta bedava çikolata yemektir. Bu da böyle bilinsin.

Euroleague'i alınca bazı kıpırdanmalar başladı. Çok mutsuz insanlar var. Özellikle basın ve Fenerbahçe taraftarlarında da var. Ama Fenerbahçe bunu devam ettirecektir."

"Hesap sorunca da neden yapıyorlar?"

"Futbolu da daha fazla önemsiyoruz. Çünkü, maddi kaynakların çoğu futboldan geliyor. Başarısız futbol takımı. Sebebi de benim. Türkiye'de bir gelenek oldu. Basın teknik heyet ve sporcular hakkında konuşmazlar. Şahsım olarak bir tane arabam var. Benim yatım, katım yoktur. Oyuncunun 20 yaşında arabaları ve yatı var. Bir yerde sistem yanlış. Hesap sorunca da neden yapıyorlar? Oyuncunun biri organizatöre parasını kaptırıyor ve sahada yok. Ben bunu UEFA başkanına da söyledim. Kulüpler, sporculara karşı mağdur durumda. Değişmesi ve önlenmesi lazım."

"Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonluğunun altında ezildi"

"Fenerbahçe, Euroleague'in ortağıdır, mal sahibidir. Euroleague'den kulübümüze bu sezon 3.5 milyon euro gelir geldi.

Beşiktaş başkanına cevap versem kavga çıkar. Başarısızlığımızın en büyük nedeni TFF ve hakemlerdir. Fikret Orman kendisiyle çelişiyor. Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonluğunun altında ezildi dava ve konu bu.

Şenol Güneş, oyuncular ve Obradovic'i tebrik etmek için tebrik mesajı gönderdi. Boş beyaz bir kağıt. Ben de kendisine teşekkür mesajı gönderdim."

Flaş transfer ve hoca açıklaması!

"Ocak ayından bu yana Samandıra'ya gitmedim. Kendileri kendi göbeklerini kessinler dedik. Maalesef profesyonellik yerleşmediği için oluşmadı.

Bu sene her şeyimizle orada olacağız. Önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak kongre için başarılı olmak için çalışacağız ve gönül rahatlığıyla kongreye geleceğiz.

'Futbol takımına mayıs ayında transfer yapacağız' demiştik ama sıkıntılar oldu. Biz yine yaptık. Ayın 17'si ya da önümüzdeki hafta açıklarız. Dört tane oyuncu aldık. Antrenör için üç antrenör ile görüşüyoruz. Aykut Kocaman ismi geçiyor. Televizyonda çıkmışlar 'Aykut Kocaman gelmesin' diyorlar. Sen kimsin? Basın kahvedeki insalara döndü."

"Lens isterse Beşiktaş'a gidebilir"

"Lens'e teklif yapacağız. Onlar bize teklif yaptı yüksekti. Biz de pazartesi teklif vereceğiz. Lens isterse Beşiktaş'a gidebilir. Biz onlardan kimseyi almayız. Rahat olsunlar."

Fenerbahçe Kulübünün yıllık olağan mali ve idari genel kurulu başladı. 

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen mali genel kurulda, kongre divan başkanlığına Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu da hazır bulundu. 

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kazandığı şampiyonluk kupası da genel kurul salonuna getirildi. Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı Dörtlü Final'de "En değerli oyuncu" (MVP) seçilen Ekpe Udoh da genel kurula katıldı. 

"O günlerde ülkemizde baş gösteren belirli terör olayları ve ülkemizin rejimine, demokrasisine dönük tehlikelerden bahsetmiştim. Bu yıkıcı faaliyetler içinde yer alan Fetullah cemaatini isim zikrederek belirtmiştim. Ülkemize dışarıdan destekli büyük güçlerin, Türkiye'deki piyonları olarak FETÖ cemaatini ve güneydoğudaki ayrılıkçı partinin yıkıcı konuşmalarını hatırlatmıştım. O konuşmamdan sonra ülkemizdeki demokratik ortamı bozmak isteyen 15 Temmuz kalkışması olmuştur. Bu, ülkemiz yönünden son derece tehlikeli ve geleceğimizi karartacak kötü emelli bir hareketti. Allah'a şükürler olsun ki, milletimizin tamamı bu demokrasi dışı emellere karşı geldi ve onlar başarısızlığa mahkum olmuşlardır."

Vefa Küçük, kongrede 2016 yılı faaliyet raporunu ve 2017 yılı bütçe tasarısının görüşüleceğini belirterek, bundan sonraki senelerin Fenerbahçe için atılım ve yatırım dönemi olacağını ifade etti. 

Bu arada, gelecek yıl yapılacak genel kurulda daha önce başkan adayı olacağını açıklayan Ali Koç da mali genel kurulu salonda takip ediyor.

Mali kongrede Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. 

Mosturoğlu, 3 Temmuz süreciyle ilgili Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli yöneticiler hakkındaki beraat kararını onamasını beklediklerini söyledi. 

Fenerbahçe Üniversitesinin bu yıl değil, bir sonraki sene faaliyete geçeceğini anlatan Mosturoğlu, THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan erkek basketbol takımını da tebrik etti. 

"Quaresma'nın menajeri..."

"Quaresma konusuna gelelim... Avukatının Hasan Çetinkaya'ya gönderdiği mail var. 26 Aralık 2016, pazartesi günü. 2 yıllık kontrat, 1 yılı opsiyonlu. 3.5 milyon euro net. Komisyon da var. Fikret Orman bu belgeyi istiyorsa, yardımcıma söylesin hemen gönderelim. Basına da vermiyorum."

"Kupa nerede?"

"Bir de Beşiktaş duruşu var. Siz Süleymana ağabey için 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' diye bağırdınız. Helikopter statlarına indi, çıkıp FETÖ ile ilgili konuşmuyorlar. Bu ne biçim duruştur? Kupayı iade ettiler, kupa nerede? Biz 19, Galatasaray 20, onlar da aslında 13.  1959'dan önceki 2 yıllık şampiyonluğu almışlar. Bunun hesabını soracağız. Bizim basketbolda yıldız yok ama bir şey olmuyor."

"Bursa'yı göreceğiz bakalım Trabzonspor maçında..."

"2018'de projeleri olanlar aday olsun. Fenerbahçe güle oynaya şampiyon olacakken FETÖ yüzünden şampiyon olamamıştır. Bizim de belgeler ve bilgilerle ortaya koyacağımız şeyler var. Biz 2009'da stat yanarken, ağlarken Trabzonspor'dan bazı oyunular 'Biz hediye verdik' diyorlardı.

Bugün, Bursa'yı göreceğiz bakalım Trabzonspor maçında küme düşecek mi?"

"Üniversite hazır"

"Üniversitesi her şeyiyle bitti. Buradan da teşekkür ediyorum. Kiralık ile ilgili bir bina bulamadık henüz. Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere üç binayla görüşme sağlayacağız ve YÖK ile anlaşacağız. Ana hedef Fikirtepe'de bir arazi var. Orada bir proje hazırlattım. Beş katlı bir proje. Bu da meclisten geçti. İmza geldikten sonra belediye ile konuşup halledeceğiz. Ana inşaat Fikirtepe olacak gibi görünüyor.

Vergi olarak da 370 milyon dolar vergi ödemiştik. Biz eğer 3 Temmuz'da operasyonlar yapılmasa 1 milyon 200'lere yakın hisse değeri vardı. Bugün de 291'e düşmüştür. Fenerbahçe'nin neler kaybettiğini görün. Esas mağdur olan Fenerbahçe. Biz ne olacak, yattık-çıktık. Herkesten hesap soracağız. Allah inşallah bu hesapları sormadan ölmeyi nasip etmez. Bana yazan çizenler, önce karşıma gelsinler. Son sözüm için 'Dar ağacında olsak da Fenerbahçe' diyen adamım."

Senin için hazırladığımız haberler