FLAŞ! Çağlar Söyüncü imzayı attı! İşte bonservis bedeli ...

09.08.2018 - 00:25 | Son Güncellenme: 09.08.2018 - 03:25

Son dakika Çağlar Söyüncü Leicester City'de! Altınordu altyapısının ürünü olan Çağlar Söyüncü İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Leicester City ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Milli yıldız futbolcu 2 yıl Almanya ekiplerinden Freiburg'da forma giymişti. Futbolseverler ise Çağlar Söyüncü'nün son dakika transfer haberlerini merak ediyor. Çağlar Söyüncü hangi takıma transfer oldu? Çağlar Söyüncü hangi takıma transfer oldu? İşte bonservis bedeli ve detaylar...

FLAŞ! Çağlar Söyüncü imzayı attı! İşte bonservis bedeli ...

Freiburg’ta 2 sezon forma giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü Premier Lig ekibi Leicester City ile 5 yıllık anlaşma yaptı. Bu önemli gelişmeyi ilk olarak Ajansspor okuyucularına duyurdu.

Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre, Çağlar yarın sabah sağlık kontrolünden geçip, yeni takımıyla ilk antrenmanını yapacak. 

Leicester City, milli futbolcu için Freiburg’a 20.5 milyon Euro ödeyecek. Anlaşmada yer alma bonuslarla birlikte rakam 23 milyon Euro’ya ulaşacak.

Çağlar Söyüncü, ilk iki sezon içerisinde kendisini gösterip İngiltere’de çok daha üst düzeyde bir takıma gitmeyi amaçlıyor.

Altınordu ne kadar kazanacak?

Milli yıldız Çağlar Söyüncü 2 sezon önce Almanya ekiplerinden Freiburg'a 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu. Sonraki satıştan %25 pay alma maddesini ekleyen Altınordu'nun bu transferden kazancı ise 5 milyon 750 bin Euro olacak.

Altınordu'nun sattığı futbolcular...

Altınordu, Roma'da forma giyen genç futbolcu Cengiz Ünder ise Medipol Başakşehir'e 700 bin Euro bonservis bedeli ile satarken sonraki satışından %30 pay alma maddesini ekledi. Altınordu'nun Cengiz'in Roma'ya transfer olmasından kazancı ise 5.3 milyon Euro olmuştu.

Roma, Cengiz Ünder'i 15 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Barış Alıcı ve Berke Özer'de sonraki satış payı %20

Altınordu, Fenerbahçe'ye Barış Alıcı ve Berke Özer'i toplam 4 milyon Euro'ya satarken sonraki satıştan %20 pay alma maddesi ekledi.

İşte bu satışlardan Altınordu'nun karı...

İkinci satışlarından pay alma maddesini ekleyen Altınordu bu 4 futbolcudan toplam 18.450.000 Euro kazanırken bu rakam 10 Ağustos 2018 kuruna göre 117.954.540 TL oldu.

Çağlar'ın transferindeki ilginç detay gözlerden kaçmadı. Leicester City, Çağlar Söyüncü ile sözleşme imzaladı ama oyuncunun çalışma iznini alabilmesi birkaç gün sürebilir. Yönetim sorun yaşanmayacağını düşünüyor ancak aksi bir durumda ise transfer gerçekleşmeyecek ve Leicester City herhangi bir ödeme yapmayacak.

Ajansspor duyurdu, transfer resmiyet kazandı!

Ajansspor'un ilk kez duyurduğu; 'Çağlar Söyüncü'nün Leicester City takımına transferi' resmiyet kazandı.

Leicester City, Çağlar Söyüncü'yü transfer ettiğini açıkladı. 

Milli yılldız Çağlar Söyüncü'ye tebrik mesajları gelmeye başladı. İşte sosyal medya Twitter'da Çağlar hakkında öne çıkan mesajlar:

Leicester'a transfer olan Çağlar Söyüncü'den veda mesajı

Çağlar Söyüncü'nün menajeri Mustafa Doğru'dan transfer açıklaması!

"Çağlar Söyüncü'den Cengiz Ünder'e yanıt"

Senin için hazırladığımız haberler