FLAŞ! Eskişehirspor'dan puan silme ve Ruud Boffin açıklaması

10.04.2020 - 18:00 | Son Güncellenme: 10.04.2020 - 18:04

FLAŞ! Eskişehirspor'dan puan silme ve Ruud Boffin açıklaması

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Ruud Boffin ile geçmiş dönem alacaklarına ilişkin yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını, -6 puan silme cezası ve 2 dönem transfer yasağının federasyon tarafından kendilerine tebliğ edildiğini açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde

Kulübümüz eski oyuncularından Ruud Boffin ile geçmiş dönem alacaklarına ilişkin görüşmelerimiz kendisine sunduğumuz ödeme planlarına rağmen olumlu sonuç vermemiştir. Bu sebeple kulübümüze -6 puan silme cezası ve 2 dönem transfer yasağı federasyon tarafından tebliğ edilmiştir.

Eskişehirsporumuz ne olursa olsun kendi yetiştirdiği oyuncularla, şanlı tarihinde her zaman olduğu gibi layık olduğu yere ulaşmak için taraftarıyla birlikte yoluna emin adımlarla devam edecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, TRT Spor'da konuyla ilgili konuştu.

Akgören'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Boffin'in 438 bin euro hak edilmiş parası var. Biz bu parayı şu an ödeyemeyeceğimizi fakat ödeyebileceğimiz bir teklif sunduk. Eskişehir'den değeri 75 bin euro olan dairenin tapusuyla birlikte 100.000€ teklif ettik. Boffin başta teklifimize ılımlı yaklaştı. Ancak sonrasında ne olduğunu anlamadık. Boffin'e ulaşamadık. 13:30'da kulübümüze gelen mailde 6 puan silme + 2 transfer dönem yasağı cezasıyla karşılaştık.

"Boffin, anlaştığımızı söylemişti"

Boffin'in bizden kazandığı para Türkiye standartlarında 80 milyon insanın üzerinden bir ölçüm yapılsa 79 milyon insanın ömrü hayatı boyunca çalışıp, kazanamayacığı parayı bizden kazandı.

Kendisiyle yaptığımız görüşmede bir yumuşama vardı. Ben şahsen kendisiyle yapılan görüşmede değildim. Aracı olarak kulübümüzden bir yönetici arkadaş vardı. Boffin anlaşabileceğimizi, hatta anlaştığımızı söylemişti. Ancak bugün durum böyle. Beklediğimiz şeyler gerçekleşmedi.

"Benim telefonlarıma çıkmıyor"

Bize 12 Nisan'a kadar bir süre verildi. Süre haftasonuna denk geldiği için Pazartesi akşam 5'e kadar süremiz var. Gelen tebligat karşısında şok olduk. Boffin'in menajeriyle ve  avukatıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Ben şahsen kendisine ulaşmak istiyorum ama benim telefonlarıma çıkmıyor. Ulaşamıyorum. Bu sebeple araya aracı insanlar sokmaya çalışıyoruz.

Kendisine ulaşıp, bu konuyu tatlıya bağlamak istiyoruz. İtirazını ve bize verilen cezaların geri çekilmesini istiyoruz. Biz kulüp olarak zaten zor günler geçiriyoruz. Çok üzüntülüyüz.

"Bundan sonra her şey Boffin'in elinde"

TFF'de bulunan ve kendi kulübümüzdeki hukukçularla konuştuk. Onlar kesilen 6 puanımızın geri verilebileceğini söylüyorlar ancak %100 emin değiller. İşin içerisinde bir muamma var.

İnşallah kesilen puanımız geri verilir ve konu tatlıya bağlanır. Bundan sonra her şey Boffin'in elinde. Takımımızda uzun süre forma giydi. Burada çok fazla arkadaşı vardı. Hatta benim komşumdu. Oturduğu evi kendisine bizzat ben tuttum. Uzun bir süre komşuluğumuz da vardı. Buradan ayrıldıktan sonra Eskişehirle arasına bir mesafe koydu. Ben bu mesafeyi anlamıyorum.

Eskişehir'den ciddi paralar kazandı. Kendisinden istediğimiz iskonte miktarı bizden kazandığı miktarın %10'u bile değil. Şu an çok üzgün bir haldeyim.

"Neler neler gördük ancak..."

FIFA'nın verdiği bu kararı anlayamıyorum. Şu anda tüm dünya bir salgınla uğraşıyor. Tüm Avrupa Spor organizasyonları iptal edilmiş bir halde. Virüs sebebiyle dünyada ticaret durmuş durumda ancak bizimle ilgili verilen karar hemen veriliyor. Avrupa'da çoğu cezalar erteleniyor. Neler neler gördük ancak bizim cezamız hemen onanıyor. İtiraz edeceğiz ancak durum ne kadar düzelir bilmiyoruz.

Puan tablosu

Eskişehirspor, ligde 28 maç sonunda 7 galibiyet 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 11 puan topladı ve son sırada yer aldı.

Silinen puan: -6 puan

Kırmızı-Siyahlı takımın daha önce 9 puanı silinmişti ve bu rakam 15'e çıktı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler