Fatih Terim dosyası ayrıldı! Fon dolandırıcılığı duruşması ne zaman?

Ali Bozkurt
28.11.2023 - 01:19 | Son Güncellenme: 28.11.2023 - 01:30

Seçil Erzan tarafından ünlü futbolcuların dolandırıldığı fon olayında Fatih Terim'in dosyası ayrı olacak incelenecek. Duruşma ne zaman ve neden ayrı olacak? Detaylar...

Fatih Terim dosyası ayrıldı! Fon dolandırıcılığı duruşması ne zaman?

AJANSSPOR HABER

SZC TV'de "Öncesi Sonrası" isimli programa canlı bağlantı ile katılan 46 yaşındaki gazeteci Emrullah Erdinç, Seçil Erzan'ın Fatih Terim fonu altında dolandırdığı mağdurlardan olan İnci ve Bülent Çeviker çiftinin paralarını uzun süredir alamadığı için banka yetkilileri ile konuşmaya gittikten sonra olayların gün yüzüne çıktığını söyledi ve "Çeviker çifti, uzun süredir paralarını alamayınca burada şüpheleniyorlar ve banka yetkilileri ile konuşmaya başlayınca bu işler çorap söküğü gibi ortaya çıkmış oluyor. Diğer olaylar da zaten sistemde dolandırıcılık olayı olarak patlak vermiş oluyor" diye konuştu.

"Banka nasıl zarar görmeden çıkabilir diye o yöntemlere başvuruyor"

Gazeteci Emrullah Erdinç, bankanın kendisini nasıl aklayabilir düşüncesine girdiğini belirterek, "Daha sonra banka burada kendisini nasıl koruyabilir, nasıl kendileri zarar görmeden çıkabilir diye o yöntemlere başvuruyor. Bunula ilgili olarak hem Seçil Erzan'la konuşuyorlar, hem de müffettişler atıyorlar. Müffettişlerden inceleme yapmaları isteniyor. O müffettişlerin hazırlamış olduğu rapor banka yönetimine teslim edip sonrasında banka da Cumhuriyet Başsavcılığına bildiriyor. Yani, Çağlayan'daki Cumhuriyet Başsavcılığına böyle bir dolandırıcılık olayı olduğu belirtmiş oluyor ve suç duyurusunda bulunuyor" açıklamasını yaptı.

"Bir sonraki duruşma 15 Aralık'ta"

Seçil Erzan davasındaki duruşmanın 15 Aralık'ta görüleceiğini söyleyen gazeteci Erdinç, "Bir sonraki duruşma yanılmıyorsam eğer 15 Aralık'ta olması gerekiyor. Ben de takip ediyor olacağım duruşmayı" dedi.

"Dava dosyası içerisinde birçok dosyalar olacak"

Seçil Erzan davasında, sadece tek bir dosya olmayacağını belirten Emrullah Erdinç şu ifadeleri kullandı: "Dava dosyasının içinde birçok dosyalar olacak gibi. Bu sadece banka müdürü Seçil Erzan'ın basit bir şekilde nitelikli dolandırıcılık ve sahte evrak düzenleme dosyası değil. Bu suçun içerisinde farklı suçlarda olmuş durumda. Birincisi, tehditle birlikte tefecilikte var. Bunu kimler yapmış? Dosyadaki iddiaya göre, başta Galatasaraylı eski futbolcu Semih Kaya, Semih Kaya'nın menajeri bununla beraber 11 isimden daha bahsediliyor. Bununla ilgili ayrı bir soruştuma başlatılmasına karar verildi. Tabii burada şikayetçilerden birinin de banka olduğunu belirtmekte fayda var, tefecilikle ilgili işlem olarak."

"Erzan, savcılığa teslim edilmeden 3-4 gün önce banka yetkilileri tarafından alı konuldu"

Banka yetkililerinin Seçil Erzan'ın verdiği ifadede, Seçil Erzan'ı savcılığa teslim etmeden önce alı koyarak 3-4 gün boyunca konuşturulmasını söyleyen gazeteci, "İkincisine bakıyoruz, Seçil Erzan'ın hürriyetinin gasp edilmesi söz konusu. Erzan, savcılığa teslim edilmeden 3-4 gün önce banka yetkilileri tarafından alı konularak, hürriyeti gasp edilerek aynı şekilde Seçil Erzan'a bu dosyadan bankanın adını çıkartması için bazı konuşmalar yapıldığı iddia ediliyor. Seçil Erzan vermiş olduğu ifadede de bunları belirtiyor. Banka yetkilileri tarafından alı konulduğunu söylüyor. Bankanın üst düzey yetkilileri bu dosyada sanık olarak yer alacak" ifadelerini kullandı.

"Fatih Terim müşteki mi olacak sanık mı olacak?''

SZC TV'de "Öncesi Sonrası" programında Fatih Terim dosyasının ayrıldığını söyleyen 46 yaşındaki gazeteci Emrullah Erdinç, "Şimdi bir ana dosyamız var bu az önce bahsettiğimiz nitelikli dolandırıcılık ve sahte evraktan bahsettiğimiz Seçil Erzan'ın dosyası. Şimdi bir dosyanın daha olduğu söyleniyor. Bunu da ben Çağlayan adliyesinde Fatih Terim'in dosyanın her tarafında adı geçmesi sebebiyle, Fatih Terim'le ilgili hangi aşamadayız yani Fatih Terim burada müşteki mi olacak sanık mı olacak? Dosyanın her tarafında Fatih Terim var ve aynı şekilde Fatih Terim'in de vermiş olduğu ifadesinde "Benim saklama hesabımdaki 3 milyon dolar param yok" diye bir beyanı söz konusu. En azından bu ana dosyada müşteki olarak yer alması bekleniyordu. Çağlayan Adliyesindeki bazı yetkililere sorduğumda, Fatih Terim'in dosyasının ayrıldığını söylediler. Yani bir başka dosyanın daha olduğunu söylediler. Şu an o dosyada kısmi bir gizlilik kararı olduğu için çok ayrıntılı bahsedemiyoruz. Yani şu anda demin saydıklarımızla birlikte 4 tane dosyanın soruşturulduğunu söyleyebiliriz." dedi. 

"Önümüzdeki günlerde çok flaş gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum"

Gazeteci Emrullah Erdinç, 15 Aralık sonrasındaönemli gelişmelerin yaşanabileceğini belirtti ve "Önümüzdeki günlerde çok flaş gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum. Özellikle 15 Aralık'taki duruşmada hem gelecek olan müştekilerin vereceği ifadelerle birlikte yine aynı şekilde burada en son düzenlenen duruşamda mahkeme, bazı telefon kayıtlarını istedi, bazı güvenlik kayıtlarını talep etti. Eğer ki onlar da geldikten sonra yine bazı cep telefonlarının incelenmesi talep edildi. Onların da incelenmesi bittiğinde, ben bu dosyanın çok daha farklı yerlere ulaşabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Banka yetkililerinin Seçil Erzan'a yaptıkları işkençe anlamına geliyor kanunlar nezdinde"

Seçil Erzan'ın ifadesinde yer alan serum iddiaları hakkında yorum yapan Erdinç, "Seçil Erzan'ın bahsettiği serumu bilmiyoruz. Ama oradaki kişilerin Erzan'ı dinç ve ayık tutmak için serum bağlandığı belirtiliyor. Tabii bunların hiçbiri bankada olmuyor, banka dışında olan iddialardan bahsediyoruz. Ama Seçil Erzan'ın ifadesinden dolayı şunu biliyoruz, banka yetkilileri Seçil Erzan'ı savcılığa teslim etmeden önce üzerindeki tüm dijital materyalleri de alarak üzerinde incelemeler yapıp aynı şekilde de Seçil Erzan'a bazı ifadeleri söylettirerek, 'Bankayı bu işten ayrı tutarsan banka senin yanında olacaktır, seni kurtarmak için bir mücadele sergileyecektir' diye iddia ettiğini Seçil Erzan'ın ifadesinden dolayı biliyoruz. Ayrıca Erzan, dışarda bir yerde 3 gün tutulduğunu söylüyor. Bu çok ciddi bir suçtur. Bir kadını 3 gün boyunca hürriyetini gasp edecek şekilde tutmak ve ona psikolojik baskı uygulamak da işkence yapılması anlamına geliyor kanunlar nezdinde" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler