Flaş iddia: "Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'da oynanmayacak!"

30.05.2020 - 11:51 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 11:59

Flaş iddia: "Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'da oynanmayacak!"

Dün medyada Avrupa Kulüpler Birliği, Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçlarının İstanbul’dan alınarak Almanya’ya verilmesi yönünde UEFA’ya talepte bulunduğu haberleri gündeme gelmişti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Ayrıca Skysports'tan sonra bir iddia daha! New York Times da Şampiyonlar Ligi'nin İstanbul'dan gidebileceğini öne sürdü.

Gazete, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmayacağını iddia etti.

Haberde, kulüp futbolunun en büyük etkinliği olan UEFA Şampiyonlar Ligi, koronavirüs pandemisi endişesi nedeniyle yeni bir mekanda oynanacak. Yılda en çok izlenen spor etkinliklerinden biri olan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ve konuyla ilgili iddaları ortaya atan bir kişinin açıklamasına göre, koronavirüs pandemisinin yol açtığı kriz nedeniyle, planlanan yerin İstanbul'da olmayacağı belirtildi.

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, yarı yolda kalan turnuvayı tamamlamayı planladığı bir dizi alternatif mekanlar düşünüyor. UEFA, Ağustos ayında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni nasıl bitireceği konusunda görüşmelerde bulunuyor. Avrupa finali Polonya'nın Gdansk şehrinde oynanacak. Bu turnuva ile ilgili alternatif yerler ise bakılmaya devam ediliyor. 17 Haziran'da yapılacak yürütme kurulu toplantısından sonra karar kesin olarak verilecek. 

UEFA, etkniliği başka bir yere taşımak ve bir anlaşmaya varmak üzere gelecek hafta Türk yetkililerle bir görüşme yapacak. İstanbul, bir başka tarihte finale ev sahipliği yapmaya yeniden aday olabilir.

Maçların güvenli bir şekilde oynanabilmesi için ciddi bir hijyen protokolleri uygulanıyor. UEFA, maçların boş stadyumlarda gerçekleşmesini planlıyor ve tüm oyuncular düzenli olarak testlerden geçecek. Avrupa seyahatleri sınırlı ve bazı ülkelerde devam eden karantina yasakları nedeniyle birçok yer turnuvaya ev sahipliği yapamayacak. Bu yüzden turnuvanın daha önce seçilen yerde yapılası muhtemel gözüküyor.

İspanyol medyası, UEFA'nın Lizbon'daki Super Bowl'dan daha fazla izleyici çeken bir etkinlik olan UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmayı planladığını bildirdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan bir UEFA sözcüsü, "Bu sezonun tamamlanmasına izin verecek takvim ve format seçeneklerini incelemek için liglerden ve kulüplerin temsilcilerinin katılımıyla bir çalışma grubu kuruldu. Çeşitli seçenekler bakılıyor ve bu aşamada hiçbir karar alınmadı" dedi.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi televizyon sözleşmesi, sporun en çok kazananlarından biridir ve bu gelirin çoğu turnuvalara katılan takımlara para ödülü olarak ödenmektedir. Geçen sezon katılan takımlara yaklaşık oalrak 2 milyar Euro ödendi.

 
Senin için hazırladığımız haberler