Flaş Kerem Aktürkoğlu açıklaması: "Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu"

26.09.2024 - 16:18 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 16:26

Portekiz basını, Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun gelecekteki transferi hakkında flaş ifadeler kullandı.

Flaş Kerem Aktürkoğlu açıklaması: "Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu"

AJANSSPOR - HABER

Portekiz basınından A Bola'nın editörü Nuno Paralvas, Galatasaray'dan Benfica'ya 12 milyon Euro karşılığında transfer olan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Suudi Arabistan'dan ve Rusya'dan..."

Kerem Aktürkoğlu'nun Suudi Arabistan ve Rusya'dan da teklifler aldığını kaydeden Nuno Paralvas, "İlk maçlarda gösterdiği performanstan sonra Benfica için bunun iyi bir anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Suudi Arabistan ve Rusya'dan bazı teklifler almıştı. Sanırım Avrupa'daki bazı liglerden de teklif almıştı. Kulüplerin yaptığı diğer transferleri düşündüğümüzde şu an için bunun iyi bir anlaşma olduğunu görüyoruz. Buraya tam olarak alıştığında daha da iyi performans göstereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Gelecekteki muhtemel transferi"

Milli yıldızın gelecekteki muhtemel transferi hakkında da konuşan Portekizli gazeteci, "Gelecekteki muhtemel bir transferi için konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Bunu söyleyebilmek için burada geçirdiği sürenin daha uzun olması gerekiyor. Benfica'nın sezonunun nasıl sonuçlanacağına da bakmamız gerek. Benfica'da teknik direktör değişikliği oldu. Roger Schmidt'in yerine Bruno Lage göreve geldi. Hala Benfica için sezonun nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz. Ortaya çıkabilecek iyi bir takım oyunu onun yararına olacaktır. Bu önemli bir durum. Benfica'nın onu gelecek sezon başka bir takıma göndermek için transfer ettiğini sanmıyorum. Kerem, sportif anlamda takıma katkı sağlaması için transfer edildi" dedi.

"Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu"

Kerem Aktürkoğlu'nun, Türkiye'nin EURO 2024'te Portekiz'e karşı oynadağı maçtaki performansından da bahseden Paralvas, "Portekiz'de Benfica formasıyla büyük bir etki yarattı. Çoğu insanın onu iyi tanıdığını sanmıyorum. Çünkü Süper Lig'i Premier Lig ve LaLiga'yı takip ettiğimiz gibi takip edemiyoruz. Çoğu kişi Manchester United'a karşı performansını ve Portekiz önünde 2024 Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği performansı hatırlayacaktır. 3-0'lık yenilgiye rağmen Türkiye'nin en iyi oyuncusuydu" dedi.

12 milyon Euro ödendi

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'dan Benfica'ya 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 25 yaşındaki futbolcu, Portekiz ekibiyle 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

3 maça çıktı

Benfica formasıyla 3 maça çıkan Kerem Aktürkoğlu, karşılaşmaların hepsine ilk 11'de başladı ve 2 gol, 2 asistlik performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler