MHK, Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp İçin Soruşturma Başlattı! 2 Hakemin Notu da Belli Oldu

İsa Kethüda
31.12.2022 - 08:28 | Son Güncellenme: 31.12.2022 - 10:36

MHK Sivasspor-G.Saray maçının orta hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp’ten ayrıntılı bir ek rapor istedi. MHK ayrıca soruşturma başlattı.

MHK, Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp İçin Soruşturma Başlattı! 2 Hakemin Notu da Belli Oldu

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan ve Galatasaray'ın Sivasspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada ev sahibi ekibin 49. dakikada bulduğu gol iptal edilmiş, maçın hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'ın verdiği kararlar büyük tepki çekmişti.

Bununla ilgili Merkez Hakem Kurulu (MHK), maçın hem orta hakemi Erkan Özdamar ve hem de VAR hakemi Özgüç Türkalp’ten ayrıntılı bir ek rapor istedi. MHK, ayrıca, Erkan Özdamar'ın notunu da belirledi.

MHK soruşturma başlattı

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray karşısında sahadan yenilgiyle ayrılan Sivasspor’da Ulvestad’ın attığı ancak geçersiz sayıldığı gol ortalığı karıştırdı. Golün neden iptal edildiği, futbol kamuoyunun birinci gündemi olurken, hedefte yer alan Merkez Hakem Kurulu da (MHK) yaşananlarla ilgili acil bir soruşturma başlattı.

2 hakemden ek rapor istendi

Karşılaşmanın 50. dakikasında ev sahibi ekibin Ulvestad ile attığı golün VAR incelemesinden sonra iptal edilmesinin tartışmaları sürerken, MHK, hem orta hakem Erkan Özdamar hem de Özgüç Türkalp’ten ayrıntılı bir ek rapor istedi. Dün akşam saatlerine kadar yaşanan sessiz bekleyiş sonrasında Merkez Hakem Kurulu’nun harekete geçtiği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Erkan Özdamar ile VAR arasında neler yaşandı? Skandal karar böyle verilmiş
Habere Git

En az 4'er hafta dinlenecekler

Sivasspor- Galatasaray maçında haftaya damgasını vuran “gol iptali” ile ilgili pozisyonda fatura hakem Erkan Özdamar ile Video Asistan Hakemi Özgüç Türkalp’a çıktı. Merkez Hakem Kurulu’nun her iki hakemi de en az 4’er hafta dinlendireceği bildirildi.

Erkan Özdamar'ın aldığı not da belli oldu

İki gözlemci Muhittin Boşat ve Mürvet Sezer’in, hakem Özdamar’a 7.4 notu verdiği öğrenildi. Bu değerlendirme sonucu, yeni yılda FIFA kokartı takacak olan Erkan Özdamar, uzunca bir süre Süper Lig’de maç yönetemeyecek. Hakemi pozisyonu izlemeye çağıran VAR’daki Özgüç Türkalp’in de asgari 4 hafta görev alamayacağı kaydedildi.

Sivasspor'un golünde ne oldu?

Maçın 49. dakikasında Sivasspor, sağ taraftan serbest vuruş kazandı. Yapılan ortaya Fredrik Ulvestad vurdu, Galatasaray kalecisi Muslera çıkardı. Sivassporlu bir oyuncunun ikinci vuruşunu da çıkaran Muslera, Ulvestad'ın 3. vuruşunda mağlup oldu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan TFF'ye çağrı: Sivasspor'un golü neden iptal edildi?
Habere Git

Özgüç Türkalp 3, Erkan Özdamar 3 dakika inceledi

48. dakikada gol atıldıktan sonra bekleyiş başladı. 51. dakikada VAR'da bulunan Özgüç Türkalp, hakem Özdamar'ı çağırdı. Pozisyonu 3 dakika inceleyen Erkan Özdamar 54. dakikada iptal kararı verdi.

VAR, hakem Özdamar'a neyi seyrettirdi?

VAR'ın hakem Erkan Özdamar'a gösterdiği gol pozisyonu kafaların karışmasına neden oldu. VAR önce Fredrik Ulvestad'ın gol vuruşunu gösterdi. Sonra pozisyonun başına giderek yaşanan aksiyonu tekrar izlettirdi.

VAR'ın çağırma nedeni ofsayt

VAR Protokolü'ne göre hakemler yalnızca skandal bir karar ya da yoruma dayalı bir ofsayt olduğunda ekrana çağrılıyor. Özgüç Türkalp, Robin Yalçın'ın ofsaytta olduğuna karar verdi. Kaleci Muslera'yı etkileyip etkilemediği yoruma dayalı olduğu için Erkan Özdamar'ı çağırdı. Böylece gol iptal edildi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo sözleşme imzaladı! İşte alacağı ücret
Habere Git

Ofsayt yoktu

Fredrik Ulvestad'ın gol vuruşunda Galatasaray'dan Victor Nelsson ve kaleci Fernando Muslera, Robin Yalçın'dan gerideydi. 80 milyonun anlayamadığı karar skandaldı. 

VAR çizgisini yanlış çektiler, geri dönemediler

TRT Spor yorumcusu Alp Pehlivan, gece Bünyamin Gezen ve Hünkar Mutlu'nun yaptığı programa mesaj atarak Özgüç Türkalp ve Erkan Özdamar arasında yaşananları açıkladı. Buna göre VAR, Nelsson'un omuzundan çekmesi gereken çizgiyi ayağından çekti.

Maç başladığı için geri dönülemedi

Yanlış çizgi çekilmesinden dolayı Robin Yalçın ofsayt çıktı. Hakemler buna göre karar verdi ve maç başladı. Karşılaşma başladıktan sonra VAR'da çizginin hatalı çekildiği fark edildi. Karşılaşma başladığı için hatalı karardan geri dönülemedi.

Senin için hazırladığımız haberler