Arda Güler'in Real Madrid'e Maliyeti Belli Oldu | Transfer Haberleri

05.07.2023 - 17:54 | Son Güncellenme: 05.07.2023 - 18:11

Son dakika haberleri... İspanya Ligi takımlarından Real Madrid'in, anlaşmaya vardığı Fenerbahçeli yıldız Arda Güler için ödeyeceği ücret netleşti. Detaylar.

Arda Güler'in Real Madrid'e Maliyeti Belli Oldu | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, yıldız oyuncu Arda Güler'in sarı-lacivertli takımda kalmayacağını açıklamasının ardından İspanyol devi Real Madrid'in de, genç oyuncu için ödeyeceği ücret belli oldu.

Arda Güler: "Kulübüme daha fazla para kazandırmak istiyorum"

Sports Digitale'de yer alan habere göre; Arda Güler'in, Real Madrid başkanı Florentino Perez ile yaptığı görüşmede “Kulübüme daha fazla para kazandırmak istiyorum” ricasında bulunduğu, Perez'in de “Bu gururu sana yaşatmak istiyoruz” cevabıyla Arda’yı kırmadığı belirtildi. 

Real Madrid'in Arda Güler için yaptığı teklif: 30 milyon Euro

18 yaşındaki yıldız oyuncu ile anlaşmaya varan İspanyol devi Real Madrid'in, Fenerbahçe'ye 20 milyon Euro bonservis bedeli, oyuncu-kulüp başarı bonusları için 10 milyon Euro ve sonraki satıştan da yüzde 20 pay vereceği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Koç: "Arda Fenerbahçe'de kalmayacak çünkü istemiyor"
Habere Git

Arda Güler, Barcelona'yı tercih etmedi

Bilindiği üzere Real Madrid'in ezeli rakibi olan Barcelona da, Arda Güler'i kadrosuna katmak için görüşmlerini sürdürüyordu. Hatta Barcelona Başkanı Joan Laporta, Barcelona Sportif Direktörü Deco ve Futbol Direktörü Mateu Alemany, genç yıldızla bir görüşme gerçekleştirmişti.

Barcelona'nın Arda teklifi

Katalan devinin Fenerbahçe'ye bonuslarla birlikte 23 milyon Euro'luk bir bonservis paketi önerdiği, Arda Güler'e ise 10 milyon Euro'yu bulan imza parası teklif ettiği ifade edilmişti.

Arda Güler'in Fenerbahçe kariyeri

Sarı-lacivertli takım ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden ve kontratında 17.5 milyon Euro'ya çıkış maddesi bulunan 18 yaşındaki yıldız oyuncu, Fenerbahçe ile çıktığı 51 karşılaşmada 9 gol ve 12 asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
İtalyan basını duyurdu; Fenerbahçe'ye Polonyalı kaleci!
Habere Git

Fenerbahçe ile 1 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşayan Arda Güler, 20 Şubat 2019 tarihinde Gençlerbirliği'nden transfer edilmişti.

A Milli Takım'a kadar yükseldi

Gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen ve Galler maçında ilk milli golünü atan yıldız oyuncu, görev aldığı 4 karşılaşmada ise 1 gol kaydetti. Güler, ayrıca Türkiye U17 formasını da 10 kez giymiş ve 4 gol atma başarısı göstermişti. 

Senin için hazırladığımız haberler