Flaş sözler: "Aykut Kocaman'ı gönderen ve başkanı yanlış yönlendiren..."

16.01.2020 - 16:55 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 17:08

Flaş sözler: "Aykut Kocaman'ı gönderen ve başkanı yanlış yönlendiren..."

Fenerbahçe’de Sportif Direktör Damien Comolli ile yollar ayrıldı. FIFA Menajeri Mithat Halis, Fransız futbol adamıyla ilgili çok çarpıcı ifadelere imza attı. Halis, ”Başkanı sürekli yanlış yönlendiren, Aykut Kocaman’ı görevden alan ve bilgi sızdırmakla suçlayan kişi Comolli. Ayrıca Skrtel’in Fenerbahçe’de devam etmeme sebebi kendisidir” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Mithat Halis’in açıklamaları şu şekilde:

Mithat Halis: “İlhan Palut beğendiğim teknik adamlardan biri”

İlhan Palut, ikinci ligde iyi futbol oynatan, takımı taktiksel açıdan iyi hazırlayan bir teknik adamdı. Tamer Tuna da Şenol Güneş’in yanında kursunu aldı. Sergen Yalçın ile de iyi bir beraberlikleri oldu. İlhan Palut’un tarzını beğeniyorum. Model futbola yakın biri ama öğrenmesi gereken çok şey var diye düşünüyorum.

Mithat Halis: “Bizden ancak pehlivan olur”

Hatayspor’u hakem yemişti Galatasaray maçında. İlhan Palut iyi futbol oynatmaya çalışıyor. Hiçbir Türk antrenörü istediğini yapamıyor. Ya da bilmiyorlar. Modern futboldan yüzde 90’ının haberi yok. Kimse bunu oynatmaya da çalışmıyor. Yaptıkları transferleri de buna göre yapmıyorlar. Antrenörler de günü kurtarmaya çalışıyor, yöneticiler gibi. Biz sadece pehlivanlık yapıyoruz. Bizden ancak güreşçi olur. 

Mithat Halis: “Aykut Kocaman’ı gönderen, başkanı yanlış yönlendiren kişi Comolli”

30-35 sene sonra Fenerbahçe’de zorlanarak kümede kaldı. Aykut Kocaman’ı gönderen de Damien Comolli’dir. Bu çok nettir. Sen yabancı hoca getirmek için bunu yaptın. Eski hoca ile devam etmedi. Hatta bütün antrenman verilerini Aykut Kocaman teslim etmesine karşın, bilgi sızdırmakla suçladı. Comolli, başkanı sürekli yanlış yönlendirdi. Onun yüzünden Fenerbahçe birbirine girdi. Bunu sabah akşam herkes yazdı.

Mithat Halis: “Sportif direktörün ne olduğunu anlamak için Almanya’ya bakın”

Teknik direktörlük ve sportif direktörlüğün tarifini bir tek Almanlar biliyor. Başkan ve yönetim arasındaki mekanizmayı teknik menajer olarak adlandırıyorlardı. Uli Hoeness döneminde örneği var. Leverkusen de Sportif Direktörlüğe önce Rudi Völler’i getirerek bu işi yaptı. Völler sportif direktör olarak geldi ve bütün işleri yapan adam haline geldi. Almanlar teknik menajer ve sportif direktör olarak tanımlıyordu. Sportif Direktör sahaya inmiyor.

“Aykut Kocaman 3.şahıs değildir”

Comolli direkt sorumlu olarak geldi. Teknik adamı belirleyecek olan da oydu. Başkan Ali Koç, “Hem Comolli hem de Cocu’ya güveniyorum” dedi. İkisi de başarısız oldu ve gittiler. Burası Fenerbahçe. Aykut Kocaman’ın yardımcıları bize yardım etsin dediler ve sonra iftira attılar. Bunu yapan Comolli ve ekibi. Çünkü kendi belirledikleri hocayla devam etmek ve işin içinden çıkmak istediler. Adamlar zaten sana bütün verileri vermişler. Onların bilgi sızdırması gibi bir şey olabilir mi? Aykut Kocaman, nerenin hocası olursa olsun 3. şahıs değildir. 

Mithat Halis: “2011’deki süreç sebebiyle Trabzonspor Kocaman’ı almadı”

Aykut Kocaman, 2011 yılındaki süreçte bile bu takımın sembolü olarak öne çıktı. Aykut Kocaman’ın Trabzonspor’u almamasının tek sebebi bu. 2011 yılındaki süreçten ötürü almayı düşünmediler. Fenerbahçe taraftarını kim birleştirdi? Aykut Kocaman. Kocaman’ı 3.şahıs olarak suçlarsan başın belaya girer. Comolli, takımda olan şeyleri çarpıtarak anlattılar. Hafiye gibiydi. Ali Koç, çok sabır gösterdi. 1,5 yıllık değerlendirme sonrasında Ali Koç gördü gerçekleri. Yönetim işi zamana bıraktı.

Mithat Halis: “Skrtel’in Fenerbahçe’de devam etmeme sebebi Comolli”

Martin Skrtel’i nasıl bıraktılar? Sabah akşam öyle bir stoper arıyorlar. Zanka’nın hatalarını Skrtel kadroda olsa kapatabilirdi. Elindeki adamı, sadece konuşma tarzından kaybettin. Bunun parayla alakası yok. Ali Bey, ‘Bizim 2,5 milyon Euro verdiğimiz adam dışarıya 3’te 1 fiyatına gitti’ dedi. Bu, ‘Biz bu adamı tutamadık’ demenin itirafıdır. Bu işin parayla alakası yok. Adil Rami’yi getirmek istedi. Skrtel’in de kalmasını istemedi. Kendi açısından da bunda başarılı oldu. Sonra da ortaya çıktı. Skrtel’in Fenerbahçe’de devam etmeme sebebi Damien Comolli.

Senin için hazırladığımız haberler