Flaş sözler: Fenerbahçe'nin bu kadar ezildiğini görmedim!

25.02.2018 - 20:54 | Son Güncellenme: 25.02.2018 - 20:54

Flaş sözler: Fenerbahçe'nin bu kadar ezildiğini görmedim!

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Süper Lig'in 23. haftasında karşı karşıya geldi. Dev derbinin ilk yarısını geride kapatan Kartal, ikinci yarıda bulduğu gollerle ezeli rakibinin 15 maçlık yenilmezlik serisini bitirdi, şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puan elde etti.

Karşılaşmanın ardından; beINSPORTS'da yayınlanan beIN FC programında Tuncay Şanlı, Metin Tekin, Rüştü Reçber ve Güntekin Onay açıklamalarda bulundu. 

Rıdvan Dilmen, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Ali Ece, Sinan Engin ve Mustafa Denizli'nin de derbi yorumunu da okuyabilirsiniz. 

İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin bu sezon bu kadar ezildiğini görmedim!

Beşiktaş’ın oyunu eline alışı 25.dakikadan sonra oldu ama maçın hakimiyetini ikinci yarıda aldı. Ben Fenerbahçe’nin bu sezon bu kadar ezildiğini görmedim. Her türlü skora gidebilirdi. Bu Beşiktaş, 3 eksikli bir takımdı. 

İkinci yarıda Fenerbahçe yarı sahadan çıkamadı

Fenerbahçe çok iyi başladı. Fenerbahçe, skoru buldum kendi sahamda karşılayacağım dedi. İkinci yarıda Fenerbahçe yarı sahadan çıkamadı. Kazandığı toplarla çıkmayı tercih etti, kendisi tercih etti bunu.
1-1’de de daha kontrollü bir oyun tercih etti. Aatif çıktı, Alper girdi. Kontrollü bir oyun mu, etkili ve yaratıcı bir oyun mu tercih edilmeli? Kazanamayabilirsiniz, ancak futbol keyfi yaratıcı ve etkili oyunla olur. Sürekli deneyen bir Beşiktaş vardı.

Isla'nın Qauresma'ya yaptığı hareket penaltı mı?

Biz de ilk başta anlamadık ama Fenerbahçe’nin golü ofsayt. Kaleci öne çıkıyor, çok kolay bir pozisyon değil. Quaresma’nın pozisyonunda bir basma var ama ben daha net penaltı isterim. Vermese de bir şey demem.

Beşiktaş’ın ikinci golünde, Fenerbahçe alan savunması yapıyor. Yayda, penaltı noktasında bir tane adam yok. Doğru bir dağılım olmadı. Maç tek taraflı oynandı. 1-1’den sonra Vida oyundan çıktı. Bir savunmacının görüneceği oyunda yer almadı.  Medel’in, çizgiden çıkardığı topta hissiyatı çok önemli. Topun oraya geleceğini tahmin etmek önemli.  Vagner Love’ın performansı tamamdır diyemeyiz. Kenarlara topu atıp, O’na top keserseniz çok etkili olduğunu göremezsiniz.

Şenol Güneş'e övgü dolu sözler...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş bugün yaptığı değişikliklerle maçı çevirdi. Şenol Hoca bu akşam büyük bir iş başardı. 

Fenerbahçe'nin oyunu vardı ama...

Ben de böyle maçlar oynadım, Beşiktaş öyle sağlı sollu geldiki Fenerbahçe dayanamadı çünkü çok yıprandılar.İlk 20 dakika Fenerbahçe'nin oyunu vardı ama sonra taktik dağıldı. Şenol Güneş sürekli deneme yaptı taktik değiştirdi, Fenerbahçe bunu yapamadı.

 

Ben futbolcu olarak hep etkili ve yaratıcı oyunu tercih ederdim. Beşiktaş ve Şenol Güneş gerekeni yaptı etkili ve yaratıcı oynadı istediği sonucu aldı.

Fenerbahçe, golden sonra sakin diye bir hareket yaptı. Çok sakin geriye yaslandığında Beşiktaş güçlü oyunuyla çözecekti ve böyle durumlarda Guilano gibi isimlerin devreye girmesi gerekiyordu.

Isla sarı karttan sonra oyundan düştü!

Isla sarı karttan sonra oyundan düştü. Isla, Quaresma'nın ayağına basıyor. Bence pozisyon penaltı. Quaresma golde belki sol köşeye bile gönderebilirdi. Açıda sorun var. Quaresma vuracağını belli etmiyor. Kameni 2. golde topu takip etse kurtarabilir. Burada bir hatası var. 

Quaresma'ya kırmızı kart verilmeliydi!

Quaresma’nın, Valbuena’ya yaptığı hareket çok sert. Kırmızı kart verilmeliydi. Quaresma’nın öfke kontrolü olmalı, bu seviyedeki oyuncu bunu yapmalı.

Q7'ye kırmızı kart verilmeliydi!

Bence de Quaresma’nın, Valbuena’ya yaptığı  kırmızı kart verilmeliydi.

Fenerbahçe'nin attığı gol açık ve net ofsayt, hakemin yakalaması çok zor bir pozisyon diyebiliriz.

Beşiktaş ve Quaresma, bu maçta oyunu çevirmek için her türlü mücadeleyi gösterdi ve maçı kazanma sinyalini verdiler. Quaresma'ya yapılan harekette penaltı çünkü ayağına basmış. Hakem için kolay bir pozisyon değil belki ama basma var.

Vida'nın attığı golde Fenerbahçe savunmasının gözü sadece topta, geriden hızlanarak gelen Vida'yı kimse kontrol etmiyor. Medel'i çizgiden çıkarttığı topta tebrik etmek lazım. Burada ileri çıkan kaleci, kalenin güvenliğine de dikkat edecek.

Şenol Güneş bir satranç ustası gibiydi

Atiba Beşiktaş takımında maça damgasını vuran isimlerden birisiydi. Beşiktaş'ın presini başlatan isimdi. Şenol Güneş bir satranç ustası gibiydi, bütün hamleleri tuttu.

Medel, o müdahaleyi yapmasa maçın gidişatı değişebilirdi bu çok önemli bir dokunuş oldu. Fenerbahçe için duran toplarda etkili diyorduk ama bugün Beşiktaş bütün duran toplarda etkili oldu.

Beşiktaş, hareketliyken inanılmaz orta kesiyor fakat hareketliyken şut atma konusunda sıkıntı yaşıyor. Bugün sorumluluğu aldı Quaresma.

Quaresma'nın ayağını dışıyla attığı gol çok zor ve güzel ama orada Isla'nın da vurdurmaması gerekiyor artık, vurmasını bekleyerek hata yapmış.

Mustafa Denizli Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yorumladı: Şenol Güneş...

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli, 3-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi.

Mustafa Denizli'nin sözlerinden Ajansspor.com'un derledikler şöyle:
Bu akşam Fenerbahçe üstün oynamadığı maçta golü buldu ve devreyi önde kapadı. Beşiktaş kötü başladığı maçta muhteşem geri dönüşe imza atarak 3 gol buldu . Quaresma'nın olağanüstü golü gerçekten müthişti.

"Beşiktaş'ın ihtiyacı vardı"

Beşiktaş geride olduğu maçta, 1-0 geriye düşmesine rağmen oyunda kopmadı ve Şenol Güneş'in hamleleri ve dokunuşları geceye damgasını vurdu. Bugün puana ihtiyacı olan takım kazandı.

"Şenol hoca'nın hamleleri "

Erman Toroğlu: Şu maçta yapılan hatayı yapsınlar Dünya Kupası'nda ilk uçakla geri gönderir

Eski Hakem ve Spor Yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan programda Beşikaş - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Toroğlu'ndan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin golü ofsayt. Fakat şu var; Bu ekip Chelsea - Barcelona maçını idare ettiler. Bu ekip Dünya Kupası'na maç yönetmeye gidecekler. Bu ofsaytı nasıl kaçırır? Bu adamlar beş yıldızlı maçını idare ettiler. Bu amatör hakemin kaçırmayacaı bir pozisyon. Eğer bizim görmediğimiz bir şey varsa. Beşiktaş iyi oynamıyor, adaltıyor. Hücum oynuyor gözüküyor ama çok etkili değil. Yapığı ortada bir Babel kafa vuracak oyuncu var. "

"Quaresma yapıyor kimse yok. Duran toplarda normalde Pepe ve Talisca vuruyordu onlarda yok cezalı. Quaresma çokta çizgiye inmeden ortalar yaptı defansı zorlayan ortalar. Ama böyle götüremezler. Kameni de güzel çıkardı onun şutunu. Fener de böyle oynarsa bitiremez. Bir yerde hata yaparlar. Kalesine çok yakın oynatıyor. Fener'in biraz daha çıkması lazım. Çok kabul etti Beşiktaş'ı. Çok az gittiler ileri. Hep bunlar psikolojik. Çıkamazsan bitiremezsin. "

"Quaresma şimdi İsmail'in çıkmasından sonra oraya çalışacak. Oraya orta sahadan destek gelmesi lazım. Aatıf'ın de kovalaması lazım Quaresma'yı. Golün ofsayt olması işin rengini şu ana kadar değiştirdi. Hakemler de öğrenmiştir poziyonun ofsayt olduğunu. İkinci yarı işin rengi değişebilir. Böyle biterse sakat iş. Baya ağır olur. "

Erman Toroğlu'nun açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

Rıdvan Dilmen: 'Beşiktaş ikinci yarı tek kale oynadı...'

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu ve NTVSPOR yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisiyle ilgili düşüncelerini paylaştır.

Öne çıkan söylemlerini sizler için derledik.

İşte o açıklamalar:


Teknik direktörlük çok zor, Beşitaşlılar Pepe Talisca yok diye üzülüyordur, ayrıca Oğuzhan Özyakup da yok ama Aykut Kocaman bu Beşiktaş'ın 11'ini sevmemiştir. Çünkü karşısında fizik olarak çok kuvvetli bir takım bulacak bunu beklemiyordur.

Fenerbahçe için hep, gerginlikten en çok faydalanan takım denir ama deplasmanda gerginlik Fenerbahçe'ye yaramaz. Ev sahibinin oyuncusunu atmaya çekinir ama deplasman takımından atar. Gerginlikten kaçmak için kaleye Volkan Demirel'i değil de Kameni'yi tercih etmiş olabilir. Ayrıca karşı karşıyalarda Kameni daha iyi olabilir. Bu sebeple tercih etmiş de olabilir.

Futbolda Ölümüne oynamak diye bir şey yoktur, her zaman %30 bir enerji saklarsın ama derbilerde bu %30'u da icabında kullanırsın.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarının tamamını okuyabilirsiniz. 

Ali Ece: 'Fenerbahçe'nin santrforu konuşulur...'

Tivibu Spor yorumcuları Ali Ece, Nihat Kahveci ve Oğuz Çetin Beşiktaş - Feberbahçe maçını değerlendirdi.

Şenol Güneş aldı maçı, Aykut Kocaman verdi maçı. Kesinlikle… Haftalardır aynı şeyi söylüyorum. Fenerbahçe golü yiyince iyi oynuyor. Atınca kötü oynuyor. Bu teknik adam hatası. Gol yedikten  sonra maç çevirme değişiklikleri falan süper. Maç öncesi futbolun Obradovic’i falan hocada negatif etki yaratmış. Hoca kendi ezberine yenildi. 1-0 öne geçtikten sonra Fenerbahçe’nin organize hücumu yok. 70’i bekleyebilir Aykut Kocaman. Ama araya 1-2 gol daha sıkıştırsa… Hiçbir organize hücumu, girişimi yok.

Quaresma, 2 gol attı. O 2 gol atıyorsa o takımın teknik direktörü acayip başarılıdır. Yıllardır beklenen trivela golünü attı. Öyle bir gol attı ki… Oynayan takımın enerjisi daha geride de olsa, vücuda pozitif enerji geldiği için yorgunluğu daha az hissediyorsun. Rakibin topunu bu kadar kovalarsan daha çok yoruluyorsun. Fenerbahçeli futbolcular topu görmezse daha çok yorulur. Beşiktaş’ın çift santrafora döndüğü oyun buna mecbur bıraktı ama o kadar değil. İsmail sakatlandı diyorlar da İsmail de çok iyi oynamıyordu. Isla ve Şener sol bekte oynayamıyor ama bu kadar geriye gömülürsen daha çok problem olur.

Ali Ece'nin açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

Sinan Engin: "Quaresma'nın golü Picasso'nun tablosu gibi"

Sinan Engin, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi karşılaşmasını değerlendirdi.

Engin'in açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

"Beşiktaş'ı tebrik ediyorum"

"Beşiktaş takımını tebrik ediyorum. Maçın kırılma anı Medel'in çizgiden çıkardığı pozisyondur. O aşırtma vuruş gol olsaydı maç dönmezdi. Bir de Quaresma çok iyi oynadı. Babel belki de geldiğinden beri en kötü futbolunu oynadı. Vida'ya da kızmıştım Bayern maçında bugün kendini affettirdi. "

"Quaresma'nın golü Picasso'nun tablosu gibi"

"Beşiktaş'ın çok iyi olmasının baş aktörleri Pepe, Talisca, Oğuzhan yok ve deplasmanda büyük maçları çok iyi oynayan Fenerbahçe, Beşiktaş'tan inanılmaz bir baskı yedi. Quaresma'nın golü Picasso'nun tablosu gibi. Bugün Fenerbahçe 10 kişi kalsa farklı bir maç olurduç Belki farklı olurd. Bayern maçında deplasmanda 70 dakika 10 kişi oynadık."

Sinan Engin'in açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

Ahmet Çakar'da Beşiktaş - Fenerbahçe maçı için şok yorumlar!

Ahmet Çakar'dan Aykut Kocaman'a seyis göndermesi.

Benim hanımım hasta Fenerli'dir beni aradı 2-1 derken 3-1 oldu eşim allah kahretsin dedi telefonu kapattı. Aykut Kocaman, bu mağlubiyetten sonra elit hocalar arasına girdi, böyle bir hazin geceye rağmen UEFA için elit antrenörle arasına aldı.

Candaş Tolga Işık, sen Beşiktaş yönetimi ve Türk Futbolu için çok değerlisin ve senin kıymetini bilsinler.

Beşiktaş madem efendi bir kulüp Beşiktaş Çarşı grubu Aykut Kocaman'ın paylaşımı efendiliğe yakışmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler