Flaş sözler: "Mitroglou, Avrupa'nın en iyi 10 forveti arasında"

27.02.2019 - 14:30 | Son Güncellenme: 27.02.2019 - 17:30

Flaş sözler: "Mitroglou, Avrupa'nın en iyi 10 forveti arasında"

Akhisarspor maçında 90+4'te attığı golle 3 puanı getiren isim olan Kostas Mitroglou ile ilgili ülkesi Yunanistan'da önemli yorumlar yapıldı. 

Yunanistan'ın en çok satan gazetelerinde Gazzetta'nın yazarlarından Panagiotis Dalatariof, golcü oyuncunun Galatasaray'ın birinci forveti olacağını söyledi. 

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Dalatariof'un açıklamaları şu şekilde:

Kostas ile ilgili Yunan basınındaki bütün yorumlar olumlu. Burada herkes onun başarılı olacağına inanıyor. Yakın çevresiyle görüştüm.

İstanbul'u ve oradaki yaşamı çok sevmiş. Alışmak adına hiçbir sorun yaşamıyor. Ayrıca Galatasaray'ı da çok sevmiş, çok iyi organize olmuş bir kulüp olduğunu düşünüyor. 

"Diagne'yi keser"

Bence takımın birinci forveti olur. Olympiakos'ta Saviola ile giriştiği forma yarışında galip geldi. Benfica'da Jonas'ın önündeydi.

Diagne karşısında da biz onu önde olduğunu düşünüyoruz. Ceza sahası içerisinde çok etkili; bitiricilik özelliği çok iyi. Fulham, Benfica, öncesinde oynadığı Panionios ve Olympiakos'ta çok başarılı oldu. Bana göre Avrupa'nın en iyi 10 forvetinden bir tanesi.

Takım arkadaşları onu yeterince beslerse, kuşkusuz çok gol atacaktır. Ne kadar gol atar bunu söyleyemem; sezon sonuna kadar Galatasaray için çok gol atacağını söyleyebilirim.

Teknik direktörün oyun anlayışı ve ona vereceği güven çok önemli. O gol atmak için var ve ben şu ana kadar gol işini onun kadar iyi yapan pek az oyuncu gördüm.

Kostas Mitroglou ilk golünü attı

Akhisarspor maçında son dakikada gol atan Galatasaray’ın Yunan golcüsü Kostas Mitroglou, sarı-kırmızılı forma ile golle tanıştı. 

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Akhisarspor’u 1-0 mağlup etti. Mücadeleye Mbaye Diagne’nin sakatlığında dolayı 11’de başlayan Kostas Mitroglou, Aslan'ı kurtardı. Karşılaşma 0-0 devam ederken, 90+4. dakikada sahneye çıkan ve rakip fileleri havalandıran Mitroglou sarı-kırmızılı forma ile de ilk golünü kaydetti. 

Devre arasında Olimpik Marsilya'dan kiralık olarak takıma katılan 30 yaşındaki futbolcu, Galatasaray forması ile 3’ü lig, 1 Türkiye Kupası olmak üzere 4 resmi maçta görev aldı.  Öte yandan Mitroglou'nun golünden sonra statta Yunanca müzik çaldı. 

Marsilya'da Kostas Mitroglou kavgası

Galatasaray'ın Akhisarspor'u 1-0 yendiği maçta 90+4'üncü dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan Kostas Mitroglou, eski takımı Olimpik Marsilya'da büyük bir tartışmaya neden oldu.

Galatasaray'ın devre arasında Olimpik Marsilya'dan kiraladığı Kostas Mitroglou Sarı Kırmızılılar'daki siftahını Akhisarspor karşısında yapmıştı.

90+4'üncü dakikada Cim Bom'a galibiyeti getiren golü atan Yunan santrfor, Olimpik Marsilya'da hâlen büyük bir tartışma konusu. Kulübün eski futbolcularından Manuel Amoros, Marsilya'nın teknik patronu Rudi Garcia'ya YouTube'da yayınlanan Débat Foot Marseille programında sert sözlerle yüklendi.

Garcia'nın Mitroglou'nun 2017 yazında Benfica'dan transfer edilmesi noktasında tüm sorumluluğu A takım direktörü Andoni Zubizarreta'ya yüklemesi üzerine Amoros şunları söyledi:

"Zubizarretta kulüpte tam yetkili değil. Kulübü kim yönetiyor? Tabii ki Garcia. İstediği oyuncuları takıma alan da o. Ben Zubizarreta'ya zamanında menajer bir arkadaşımı göndermiştim. O kişi, Marsilya'ya 50 golcü önerdi ama kulüp gidip Mitroglou'nu aldı. Mitroglou'nu alan kim? Tabii ki Garcia. Bunu söylemekten korkmamak lazım. 15 milyon euro ve bonuslarla birlikte satıştan elde edilecek paranın %50'si karşılığında onu aldılar. Bu noktada şahane maaşını da unutmamak lazım. Bugüne kadar gösterdiği performans karşısında bu, normal değil."  (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler