Flaş sözler: "Muriç asla yetmez"

21.07.2019 - 10:06 | Son Güncellenme: 21.07.2019 - 13:06

Flaş sözler: "Muriç asla yetmez"

Spor yazarı ve programcısı Şansal Büyüka, Fenerbahçe ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Büyüka, sarı-lacivertlilerin mutlaka bir forvet transferine daha ihtiyacı olduğunu vurguladı. Büyüka'nın tespit ve değerlendirmeleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin çok kaliteli bir golcüye ihtiyacı var"

Fenerbahçe, bu sezon Avrupası olmasa bile, bir Vedat Muriç’le sezonu götüremez. İranlı Allahyar iyi gibi görünüyor ama ne vereceği henüz belli değil... Vedat’ın sürekliliği konusunda bir belirsizlik var. Allah korusun sakatlık var, formsuzluk var. Bütün bunları düşününce Fenerbahçe’nin çok kaliteli bir golcüye daha ihtiyacı var.

"Bir Vedat Muriç asla yetmez"

Fenerbahçe, Vedat Muriç’in transfer yarışında Galatasaray’ın önüne geçti ve geçen sezon Rizespor’da “altın sezonu”nu yaşayan Vedat Muriç’i kadrosuna kattı. Vedat’ın hazırlık maçlarına gollerle başlaması elbette Fenerbahçelileri mutlu ediyor. Ancak hemen belirtelim, bu takım Fenerbahçe... Bir Vedat Muriç asla yetmez.

"Rizespor ile çıkış yaptı"

Vedat yıllardır Türkiye’de... Giresunspor formasıyla Türkiye ile tanıştı, Gençlerbirliği takımında oynadı ama çok büyük çıkışı, özellikle ligin ikinci yarısında Rizespor formasıyla yaptı.

"Vedat Muriç ile sezonu götüremez"

Süper Lig var, Türkiye Kupası var. Fenerbahçe takımı, bu sezon Avrupası olmasa bile, bir Vedat Muriç’le sezonu götüremez. İranlı Allahyar iyi gibi görünüyor ama ne vereceği henüz belli değil... Vedat’ın ligde ilk yılları olduğu için sürekliliği konusunda bir belirsizlik var. Allah korusun sakatlık var, formsuzluk var... Bütün bunları düşününce Fenerbahçe’nin çok kaliteli bir golcüye daha ihtiyacı var.

"Stopere de ihtiyaç var"

Ersun Yanal hoca “Temmuz el yakıyor, ağustosta kadrolar belirlenir ve biz çok iyi bir santrfor ile stoperi o zaman alırız” demişti. O stopere de, o santrfora da gerçekten ihtiyaç var.

Moses ve Rodrigues yorumu...

Ayrıca Fenerbahçe’nin santrforlarının ve hücum gücünün etkinliği iki kanat adamına çok bağlı... Biri Moses, diğeri Rodrigues... Moses geçen yıl devre arasında ve uzunca bir oturma döneminden sonra geldiği için bildiğimiz kıvraklığını, çabukluğunu, golcülüğünü gösteremedi. Bu sezon başı Ersun Yanal’ın ağır antrenmanları ile fizik kalitesini yükseltirse, Fenerbahçe’nin en büyük transferlerinden biri olur.

"O çöllerde günümüzün koşuluna uygun antrenman yapmak..."

Benzer bir durum Rodrigues için de var. Galatasaray’da iyi işler yaptıktan sonra Arap ülkelerinin yolunu tuttu. Arap çöllerinde, o sıcakta, o kurakta günümüzün koşullarına uygun antrenman yapmak mümkün değil...

"En büyük eksik kapanmış olur"

Ayrıca Arap ülkelerinde futbolun Avrupa’ya oranla çok temposuz, çok yavaş oynandığı biliniyor. Ersun Yanal, iki kanat adamı Moses ile Rodrigues’i sezon başı antrenmanlarıyla gerçek gücüne kavuşturabilirse, Fenerbahçe hücumdaki çok büyük bir eksiğini kapatmış olur. Buna rağmen, her şeye rağmen, golcü olarak, santrfor olarak bir Vedat Muriç asla yetmez.

"Messi olsan nafile"

Gazetelerde okudum, Kayserili Deniz Türüç, Fenerbahçe’ye gelmek için ilk on birde oynama garantisi istemiş. Böyle bir garanti mi olur? İyi değilsen, formda değilsen, Messi olsan ilk on birde oynayamazsın.

"Volkan'ın çilesini bitirin"

Fenerbahçe’nin kaptanı ve kalecisi Volkan Demirel’e son iki sezondur yapılan ve yaşatılanları asla doğru bulmuyorum. Geçen sezon son dakikaya kadar bekletildi, bu sezon da öyle... Ya bırakın gitsin ya da “gel kardeşim” deyin, adamın çilesi bitsin.

"Penaltıları kim atacak?"

Fenerbahçe’ye Max Kruse geldi. İstatistikler Alman Ligi’nde penaltı kaçırmadığını söylüyor. Fenerbahçe’ye Emre döndü. Ülkedeki penaltı ustalarından biri... Fenerbahçe penaltı kazandığında topun başına kim gelecek? Max Kruse mi, yoksa Emre mi? Meraktayım...

"Doğrusu bu"

Fenerbahçe’nin yazılı olmayan anayasası, “Çubuklu değişmez, değiştirilemez, değiştirmeye teşebbüs edilemez” der. Sezonlar değişir, doğal olarak formalar değişir ama çubuklu değişemez. Duydum ki Fenerbahçe Yönetimi, yeni formaların yanında klasik çubuklu ile de devam edecekmiş. Doğrusu budur.

Senin için hazırladığımız haberler