Flaş sözler: "Mustafa Cengiz seçime girse bile 300 oydan fazlasını alamaz"

14.11.2019 - 18:49 | Son Güncellenme: 14.11.2019 - 15:53

Flaş sözler: "Mustafa Cengiz seçime girse bile 300 oydan fazlasını alamaz"

Galatasaray’ın Eski İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Galatasaray’ın seçime gitmeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Yasaman, ”Bu yönetim, hukuku tanımadığı gibi hukuku da bilmiyor. Mustafa Cengiz, seçime girse bile 300 oydan fazla oy alamaz. Keşke girebilse de gerçeği görse” yorumunu yaptı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hamdi Yasaman’ın açıklamaları şu şekilde:

Hamdi Yasaman: "Bu dava belli bir süreç alacak"

Kararı okudum. 2020 yılına karar ertelenmedi. Mahkeme, ibra ile ilgili davaya bakacak. Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’ın açtığı davada tedbir verilmişti. Yine ibra ile ilgili dava açanlar var. Orada tedbir uygulanmadı. Ama hepsi aynı Genel Kurulla ilgili olduğu için birleşti. 7 dava daha devam etmiyor. Mahkeme bakacak ve karar verecek. Bu dava belli bir süreç alacak. Bütün mesele tedbir konusu. Albayrak ve Günay’la ilgili tedbir kararı verilmişti. İstanbul Bölge Adliyesi bunu kısmen bozdu. Kısmen bozması; yürütmeyi durdurmayı kaldırdı. Davacıların seçime girebilecekleri konusunda tedbiren bunun devam devamına diyor.

Hamdi Yasaman: "Bu yönetim hukuku tanımadığı gibi, hukuku bilmiyor"

Galatasaray’ın seçime gitmesi lazım. Ancak; bu davacılar seçime girebilir. Bu karar kesin. Mahkeme başka bir karar veremez. Mustafa Cengiz ile Kaan Kançal onlar tedbir istemişler. Bu yönetim hukuk tanımadığı gibi hukuku da bilmiyor. Bu insanlar nasıl Galatasaray’ı idare ediyor inanılır gibi değil. Yönetimin Genel Kurul’u toplama zorunluluğu var. Toplamazlarsa hapis cezası var. Onlar toplamazsa ilgililer mahkemeden yetki isteyebiliyor. Neticede hukuka göre Genel Kurul’un seçim gündemiyle toplanması şart. Hukuk bunu diyor. Hukuku tanımıyorlarsa o ayrı tabi.

Hamdi Yasaman: "Mustafa Cengiz 10 ayda çok prestij kaybetti"

Genel Kurul kararını tanımamak ve hukukun verdiği kararı tanımamak önemli. Galatasaray’da hukuka saygı vardır. Kaosa gidebilir bu iş. Mustafa Cengiz, 25 oyla ibra edilmedim diyor. Ama hesap öyle değil. 10 ay önce Genel Kurul’da seçildiğinde 2550 oyla seçildi. Güvenoyu meselesi geldiğinde Cengiz’i destekleyenlerden 300 kişi geldi. Aradaki fark ortada. Onu destekleyenler toplantıya gelmedi. 10 ayda o kadar çok prestij kaybetti ki… Mustafa Cengiz, Dursun Özbek’in yanlış manevrası sonrası gelen tepkileri topladı.

Hamdi Yasaman: "Galatasaray seçime gitmek durumunda"

Mustafa Cengiz seçime girince oy alamayacağını biliyor. Seçime girerse 300’den fazla oy alamaz. Aldığı oylar, Dursun Özbek’e gösterilen tepki oylarıydı. Ben de arkadaşım olmasına rağmen tepki amaçlı kendisine oy verdi. 10 ayda bu hale geldiler. Bunu unutmamak lazım. Seçime gitmeme diye bir durum yok. Tüzüğün 59.maddesi de çok açıktır. Galatasaray seçime gitmek durumunda.

Hamdi Yasaman: "Mustafa Cengiz seçime girse bile 300'den fazla oy alamaz"

Keşke seçime Mustafa Cengiz girebilse. Girse ne olacak? 300 oydan fazla oy alacağını düşünmüyorum. Hukuka ve Galatasaray’ın etik değerlerine uymak gerekiyor. Divan Kurulu ile yönetimin sürtüşmeye girmesi de görülmemiş bir şey. Onu da yanlış buluyorum. Başkanın Divan’a katılmamasını da yanlış buldum. Yönetim bu işi götüremiyor. Bu çok açıktır.

Senin için hazırladığımız haberler