Flaş | TFF, VAR kayıtlarını açıklıyor!

Akın Ungan
16.02.2024 - 18:08 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 18:21

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR kayıtlarının açıklanacağını duyurdu. Sadece hakemin monitöre gittiği kayıtlar yayınlanacak. Kayıtların nereden izlenebileceği belli oldu.

Flaş | TFF, VAR kayıtlarını açıklıyor!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 26'ıncı haftasından itibaren yeni bir uygulamaya geçileceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre müsabaka hakeminin VAR monitörüne çağırıldığı anlarda yapılan konuşmalar video ve sesli olarak yayınlanak.

Monitöre gidilmeyen kayıtlar yayınlanmayacak

Bu uygulama sadece, On Field Review (OFR), Sahada İnceleme olarak tanımlanan, yani sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar için geçerli olacak. Hakemin izlemediği, VAR tarafından uyarıldığı pozisyonlardaki görüşmeler yayınlanmayacak.

TFF'nin açıkladığı VAR kayıtları nerede yayınlanacak?

Trendyol Süper Lig maçlarında maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüsü ve konuşmaları, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacak.

İlgini Çekebilir
TFF'den 8 kulübe ivedi koduyla uyarı yazısı
Habere Git

İngiltere'de iki kez açıklandı

İngiltere Premier Lig'de VAR kayıtları bu sezon iki kez açıklandı. Daha önce olaylı Tottenham - Liverpool maçının ardından Newcastle United - Arsenal maçında da VAR kararları tartışma konusu oldu ve Federasyon bu kayıtların açıklanması kararını aldı. Açıklanan VAR kayıtları İngiltere futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler