Flaş yorum: "Ben Abdullah Avcı’yı anlıyorum ama..."

30.09.2019 - 01:27 | Son Güncellenme: 29.09.2019 - 22:34

Flaş yorum: "Ben Abdullah Avcı’yı anlıyorum ama..."

Süper Lig'in altıncı haftasında Trabzonspor konuk ettiği Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından Güntekin Onay ve Metin Tekin, karşılaşmayı beIN Sports'ta yayınlanan Süper Lig programında değerlendirdi.

Metin Tekin'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Trabzonspor doğru oynadı. Stratejisi çok doğruydu. Beşiktaş’ın yaptığı planı ve stratejiyi Trabzonspor yaptı. Çağdaş futbol böyle oynanmaz fikri olabilir ama o zaman doğru oyunua gideceksiniz.

"Hocanın kazanıp oyuna doğru gitmesi lazım"

Beşiktaş’ın bu kadrosu, bu kalitesi böyle oyuna yetmez. Bu teknik adam kalitesi ile ilgili değil tercihi ile ilgilidir. Abdullah Avcı benim tanıdığım çok iyi bir teknik direktördür. Plan ve yeterlilik örtüşmezse bu sorunu yaşarsınız. Beşiktaş bunu yaşıyor. Hocanın kazanıp oyuna doğru gitmesi lazım. Yetersiz kadro ile oynayıp kazanmaya çalışıyor.

Beşiktaş için bu doğru oyun değildir. Güçlü oyun rakibi dikte ettiğiniz oyundur. Doğru oyun ise rakibe göre oynadığınız oyundur. Zaman zaman doğru oynatmak zorunda kalırsınız.

Abdullah Avcı bu oyunla 25 hafta oynadım, gol yedim diyor. Kendini sorguluyordur. Oyuna güveniyor ama Başakşehir’in kadrosu Beşiktaş’tan daha önde diye düşünüyorum. O oyunu doğru oynamıyorsun 12 gol oluyor altıncı haftada. Artık gol yemiyim mantığıyla da çıkabilirsin.

"Futbolda etkili olmak diye bir kavram vardır"

Visca’yı harika teknik kaliteli diye tarif edemeyiz ama kısa rakip arkası koşularla 16-17 gole geldi. Tabii ki bunu başarmanız da kolay değil. Futbolda etkili olmak diye bir kavram vardır. İstediğiniz kadar topa sahip olun değişmez.

Ben Abdullah Avcı’yı anlıyorum ama bunun için kazanarak oyuna gitmeniz gerekebilir. Bazen oyun oynayarak kazanamayabilirsiniz. Konjonktür çok değişti. Teknik adamlık farklı artık. Ben Abdullah Avcı’nın teknik adamlığına inananlardanım ama yanlış oyunu seçtiğini düşünüyorum.

Trabzonspor Abdülkadir’in, Ekuban’ın olmadığı dönemlerde şampiyonluk hattı içerisinde kalırsa ben çok büyük bir iş yaptılar diyebilirim. Hakikaten bugün önemli bir iş başardılar.

"Hatayı bilip bunları yaşıyor olması daha düşündürücü"

Güntekin Onay'ın değerlendirmeleri ise şu şekilde:

Karius Bratislava maçından önce kolay gol yiyoruz ve iyi sonuçlar için bunun önüne geçmeliyiz dedi. Bunun farkında olup iki deplasmanda 8 gol yediler. Hatayı bilip bunları yaşıyor olması daha düşündürücü. Beşiktaş’ın bugün daha farklı bir anlayışla, daha güvenli ve emniyetli bir şekilde sahada yer alacağını düşünüyorduk.

Özellikle hücumun kenarlarında ve kadroya yapılan takviyelerin bu oyuna uygunluğu tartışmaya açık. Hepsi açık alan oyuncusu gibi gözüküyor. Psikolojik travmayı atlatmak kolay olmayabilir. Büyük kulüpler böyle kötü sonuçlar alınca travma yaşarlar. Taraftar baskısı, medya…

Senin için hazırladığımız haberler