Flaş yorum: "Beşiktaş 3-2 yaptı ama oyun karmaşaya döndükten sonra..."

15.09.2019 - 02:17 | Son Güncellenme: 14.09.2019 - 23:32

Flaş yorum: "Beşiktaş 3-2 yaptı ama oyun karmaşaya döndükten sonra..."

Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Deneyimli spor yorumcuları, Önder Özen ve Metin Tekin karşılaşmayı beIN Sports'ta yayınlanan Süper Lig programında değerlendirdi.

"Beşiktaş topu kale önüne getirirken çok zorlandı"

Önder Özen'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş adına ilgiç bir maç oldu. Beşiktaş, Rize'den golü nasıl yedi? Kendi kalesine koşarken. Sivas maçı da bu maçta da öyle. Kimlerden geldi goller? Seri, hızlı oyuncular ön plana çıktı. Beşiktaş'ın yediği goller kendi kalesine koşarken yedi. Bu bir işarettir. Pekiyi golleri nasıl attı? Hep çok zorlandı. İçerideki Rize maçı... Çok gitti. Bütün istatistiklerde üstünlük sağladı ama topu kale önüne getirirken çok zorlandı. Görünen köy, klavuz... Böyle bir hikaye oldu. Tabi ki penaltı ve kırmızı kart şanssızlık oldu Beşiktaş açısından.

Gazişehir'in süratli oyuncuları var. Gazişehir maçlarında hep kırmızı kart tehdidi var. Rakibi kendi kalesine koşturabilirseniz. Oyunun geliştirilmesi gerektiğini düşünürüm. Ama ligimiz sert. Oyun gelişecek derken Beşiktaş adına skorlar kaçıyor. Yarış içindeyken oyunu geliştirmek daha iyi olabilir. Abdullah Avcı tecrübeli bir teknik adam. Oynatmak istediği oyuna uygun oyuncular mı? Özellikle ileri uç, bence değil. Burak dönene kadar ara bir formül olmalıydı. 1-0 geridesiniz ve 10 kişi kalmışsınız. Bir plan olmalıydı.

"Beşiktaş bir gün çabuk stoper arayacak"

İstatistiklere nereden baktığınıza bağlı... Yaptığınız paslar sizi ileri götürmüyorsa sadece istatistik olarak kalır. Beşiktaş topla oynamaya çalıştı ama bu oyunun sonucu getirmediği ortada. Deplasmanlarda Beşiktaş'ı kaleye götürecek bir oyun yok. Beşiktaş bir gün çabuk stoper arayacak. Beşiktaşlılar hatırlar. Gökhan Gönül, Fenerbahçe'de oynarken Beşiktaş'a karşı stoper oynadı ve çok iyi oynadı. Oyun zekası yüksektir. İyi taktik bilir ve topu da kullanır. Yüksek topa da çıkabilir. Kullanılabilir.

Nkoudou, sağ dış gibi de oynayabilirdi. Elneny'nin stopere gelmesini doğru bulmadım. Sayın Abdullah Avcı çok yetenekli, çalışkan bir teknik direktör. Bence bu maçta iyi değildi. Açıklamalarında da eksik kalan noktalar olabilir. Beşiktaş çok net fırsatlar verdi rakibine. Şans eseri oluşan pozisyonlar değildi. Gazişehir'in oyun pratiğinde olan şeylerdi. Gazişehir kendi imkanlarıyla rakibini yenmek istedi. İmkanları; boş sahaları çabuk geçecek oyuncular... Beşiktaş buna engel olamadı. Kaleye gidemediler ve savunma tarafını da yapamadılar. Atılan goller Beşiktaş'ın oyununu anlatan goller değil. Plan, Atiba kafayı vuracak gol atacak ya da karambol olacak Umut golü atacak değildir.

"Umut Nayir, yeterli gelmeyebilir"

Umut Nayir Beşiktaşlılara da Avcı'ya da yeterli gelmeyebilir. Ama doğduğundan beri santrafor oynayan bir oyuncu. O dururken, Güven... Güven yüzünü kaleye dönerse etkili olur. Umut'tan santrafor verimi alabilirsin. Abdullah Avcı'ya katılmadığım yer burası.

Gazişehir maçın tamamında kendi oyunu oynamaya çalıştı. Bunu da yaptılar. Bu arada ilk golde Vida'nın pozisyonunda ciddi hatası var. Elneny, rakibi atılacakken kendini attırdı. Üst düzey bir oyuncunun böyle bir şey yapmaması lazım. Beşiktaş'ın bulabileceği bir şansı elinin tersiyle ittirdi.

"1 kişi eksik oynamanın mantığını göremedik"

Metin Tekin'in değerlendirmeleri ise şu şekilde:

Esas oyun anlayışı olarak bir şeyler değişmeli. 11'e 10 hissettik. Beşiktaş kendisi geniş alanda oynadı. Hoca da bu oyuna güveniyor. Oyunculara da güveniyor. Maçı döndürebiliriz dediler ama karmakarışık bir hale döndü. Beşiktaş alanı kendi daraltabilirdi. 1-0'ı tutabilirdi. Nkoudou ve Diaby ile yapabilirdi. Beşiktaş 2 gol attı ama 8-9 tane net pozisyon verdi. 3-2'ye geldiniz ama oyun karmaşaya döndükten sonra geldiniz. 1 kişi eksik oynamanın mantığını pek göremedik. Beşiktaş rakibinin istediği oyunu oynadı.

Gazişehir takımının özelliği çok net. Rakibini de oyununu 10 kişi yaşadı. Gazişehir deplasmanlarında zaman zaman böyle sonuçlar görebiliriz.

"Oyundan kopacak skora gidiyorsun"

Bu maç 12. haftada oynanıyor diyelim. 11 hafta gümbür gümbür oynasan ve 12. haftada böyle bir durumla karşılaşsan bazı şeyleri deneyebilirsiniz. Ama daha takım oturmadı. Böyle bir eksik kalışta gardını almak gerekiyor. Ben vuracağım dememek gerek. Tabi bu da bir teknik adam tercihi. Hem geniş alan hem de 1 kişi eksik... Olmadı. Zaten oyun cevap vermedi. Oyundan kopacak skora gidiyorsun.

Beşiktaş eksik kalınca takım bitiyor mu? Hoca saha içinde istediği cevabı alamadı. Beşiktaş net pozisyonlar verdi. Niye alan daralmadı? Bunu da irdelemek gerekiyor. Güven, A Milli Takım'da santrafor oynadı. Abdullah Avcı açısından forvet konusunda karar vermek kolay olmayabilir.

Kırmızı kart yorumu...

Vida'nın kırmızı kart gördüğü pozisyonda, ayak takılması da var. Ayağı takıldı ve düşüyor. Elini de sırtına koyuyor. Hakem de çok yakın. Pozisyon hakem için net. Elneny pozisyonuna hakem çok yakın. Arada adam var görmeyebilir. Pozisyon çok açık.

Senin için hazırladığımız haberler