Flaş yorum: "Diaby'de devamlılık yok..."

03.11.2019 - 02:15 | Son Güncellenme: 02.11.2019 - 23:18

Flaş yorum: "Diaby'de devamlılık yok..."

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Güntekin Onay, Metin Tekin ve Önder Özen, beIN Sports ekranlarından yayınlanan Süper Lig programında karşılaşmayı ve gündemi değerlendirdi.

"Bugün Beşiktaş ilk yarı farka koşabilirdi"

Güntekin Onay'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

Beşiktaş deplasman sendromuna son vermiş oldu. Sezon başından bu yana iki kere üst üste kazanmış oldu. Hızlı başladı, 2-0'ı buldu ve ilk yarının sonlarına doğru üçüncü golün fırsatlarını yakaladı ama değerlendiremedi. Antalyaspor çok zorladı. Büyük takımları tutanlar, takımlarının üstün oynamasını ve pozisyon üretmesini, farklı kazanmasını bekler maçı. Bir de kulüplerin kendi kültürleri vardır. Bugün Beşiktaş ilk yarı farka koşabilirdi. 2-0'ı erken yakaladı ve üçüncü gol için fırsatları oldu. Antalyaspor 2-0'dan sonra dirençle birlikte 2-1'den sonra oyunun kendi lehine çevirdi. Beşiktaş ilk kez bu sezon deplasmanda ve iki maç üst üste kazandı.

"Ruiz geniş alanda sıkıntı yaşayacak"

Metin Tekin'in açıklamaları şu şekilde:

Metin Tekin: İki farklı maç gibiydi. İlk yarı Beşiktaş 2-0'ı kolay yakaladı ama maçı çok zor bitirdi. Serdar Özkan'ınki yüzde yüz pozisyon. Gökhan Gönül de maç sonu konuşmasında bunu çok güzel ifade etti. Beşiktaş direkten döndü. Kolay başladığı maçı çok zor bitirdi. Antalyaspor savunmasının da hatası var. Kolay değil dağılıyor. Diaby kıpır kıpır ama oyundan çok kopuk. Oğuzhan'ı da eleştirdik ama Diaby'de devamlılık yok. Bana göre sıradan bir oyuncu.

Ruiz, belli ki geniş alanlarda sıkıntı yaşayacak. O anlamda Beşiktaş'ın seçtiği bu oyun onu da rahatlatacaktır. Yumuşak ve teknik bir ayağı var. Geçen hafta Galatasaray maçında yakalanan Roco'yu gördük. Gökhan'ın şutu ayaktan da sekiyor ve hakikaten güzel bir vuruş. Kalecinin işi de güçleşiyor.

Mukaiur bir kere yaptı ama devamlılık olması önemli. Karius'un da işini kolaylaştırdığını düşünüyorum ben. Açı çok dar.

"Diaby bu oyunun bir parçası, çözümün bir parçası olabilir"

Önder Özen'in değerlendirmeleri ise şu şekilde:

Beşiktaş kendi oyununu dikte etti ve çok rahat 2-0'a getirdi skoru. İkinci devre rakibi kendisine uygun oynamasına rağmen Beşiktaş anlamsız bir şekilde hem kendi oyununa devam etmedi, hem rakibe uydu. Risk alması gereken Antalyaspor'du Beşiktaş değildi. Risk size bir şey getirmiyorsa almayın. Diaby bu oyunun bir parçası, çözümün bir parçası olabilir. Ben onun hakkında o kadar karamsar değilim. Belki uçmayacak ama zaman zaman bu oyun içinde bir çözüm olacaktır.

Bugün Liverpool'un oynadığı oyun da, Başakşehir'in rakibi Wolfsberger'in oynadığı oyun da direkt oyun. Wolfsberger antrenörünü iki sene sonra Premier Lig'de görürüz.

Antalyaspor'un oyun anlayışı ikinci yarı değişti. İlk yarıda deorganize. Beşiktaş adına topu 2 dakika vermeden oynayabilmek Türkiye ortalamasına göre çok önemli.

Sporcu sağlığını tehdit eden şeylerden biri kolların omuz hizasının yukarıdan çıkması. El artık ozaman başa gövdeye geliyor. Bu tarife göre Antalyaspor bir sarı kart görebilirdi.

Mukairu'nun maç sonu röportajını çok değerli buldum. Hocasına teşekkür etmesi çok önemliydi. Antalyaspor'da altyapılarda iyi şeyler olduğunu görebiliyoruz.

Biz çok teknik değerlendirme yapıyoruz ama bu işin bir mental yönü de var. Beşiktaş yoğun bir dönemden çıktı, taraftarla derbiye kadar barışamadı. 200 gündür deplasmanda galibiyeti yoktu. Bugün olmazsa olmaz şeklinde geldi buraya. İkinci yarıdaki oyun biraz kabul edilebilir.

Senin için hazırladığımız haberler