Flaş yorum! "Galatasaray herkesi umutsuzluğa sevk etti..."

01.12.2019 - 23:30 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 23:30

Flaş yorum! "Galatasaray herkesi umutsuzluğa sevk etti..."

beIN SPORTS yorumcularından Güntekin Onay, Metin Tekin ve Önder Özen; Trabzonspor-Galatasaray mücadelesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Onay, Tekin ve Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray taraftarlarını memnun eden şöyle bir durum var. Galatasaray, kaybetmeme kararlılığını gösterdi. Fizik olarak da son 3 maçta daha diri bir Galatasaray gördük. Galatasaray'da bu gayrete rağmen üretkenlik yine istenilen seviyede değildi. Gençlerbirliği 20 gol attıysa, Galatasaray'ın 14 golde kalması düşündürücü. Başakşehir'e, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da gol atamadı. Bu sorunu Fatih Terim nasıl çözecek? Sorun ortada. Gol sorunu ve pozisyona girememe sorununu aşamıyor. Kale önünde de bir zenginlik yok. Galatasaray'ın önündeki 5 maçın 4'ü içeride. Deplasmanda oynanacak maç ise Göztepe.

METİN TEKİN: Trabzonspor maç başında 1-1'e sevinebilir miydi, bilmiyorum ama maç sonunda mutlu olmadıkları kesin. Galatasaray herkesi umutsuzluğa sevk etti. Bugün Trabzonspor deplasmanı kendini ölçebileceği bir maç mıydı? Evet. Galatasaray ne oynayabileceğini gördü. Oradaki baskı önemli. Kabullenmemeyi seyretti bunu. Sporcu kabullenmeyendir. Bana göre Galatasaray'ın en iyi maçı buydu. En organize falan demiyorum. En iyi maçı buydu. Oyun tekrar edildikçe yukarıya çıkar.

METİN TEKİN: Galatasaray 20 puanda. Durumun biraz değiştiğini düşünüyorum. Galatasaray heyeti diyor ki; '20 puandayız. Geçen seneki rakibim 25 puanda. Geçen sene deplasmanda uçarak kazanmadım. Evimde işi bitirdim. Bunu toplardığım anda hiçbir şey yok. Babel, Falcao ve Andone yok. Ocak transferiyle alıp götürürüm' diyor.

Galatasaray risk aldı. Çok adamla geliyor. Diğer takım için harika bir şans değil mi? Dengeyi kaybetmeden gol pozisyonu buluyorsun.

ÖNDER ÖZEN: Galatasaray'ın 18. maçında fizik olarak rakibiyle eşit ve dönem dönem üstün olduğunu gördük. Fatih hocanın oyunu ve skoru beğendiğini düşünmüyorum. Ama gayret! Galatasaray'ın içinde konuşan herkes, 'Galatasaray, Galatasaray gibi oynamalı' diyor. Oyun tarifi veya teknik konuşulmadı. Hala da öyle. Bütün Galatasaraylılar'ın beklediği şey ortada. Galatasaray oynadığı her maçta fizik olarak rakibinin altında kaldı. Ligde hiçbir ekip kağıt üstünde Trabzonspor deplasmanında 3 puan yazmaz.

ÖNDER ÖZEN: Gayretle gol üretmek birbiriyle ilişkili değil. Gayretinizle rakibinizi durdurmak, savunma yapmak mümkün. Ama gayretle pozisyon veya gol olmaz. Gayret gerekli ama yeterli değil. Üretken bir oyun için kalite ve plan gerekiyor. Babel, Falcao ve Andone gibi hücum silahlarının olmadığı yerde bu üretkensizlik anlaşılabilir. Fatih hocaya katılıyorum. Bu kırılma olabilir. Ömer Bayram, Adem Büyük rekabetin içine girecek. Andone ve Falcao gelse bile Adem bu rekabetin içinde. Nagatomo hissetmiş rakibin geldiğini.

Hoca, Ocak ayında çözeriz mesajını veriyor. Bu bir metod. 110 küsür gol atmış Manchester City gidip forvet veya oyun kurucu almadı. Gidip iki tane oyun geliştirici aldı. Daha zengin hücum setleri, Ocak ayındaki transferler ve sakat oyuncuların dönüşü... Bana göre Galatasaray sorunları böyle çözer.

ÖNDER ÖZEN: Galatasaray önündeki 5 maçı kazanırsa lider olur. Kimse maç başı 2.3 puana gelemedi. Galatasaray 18 maçta 15 gol attı. 8. sırada yer alıyor. Bu kadar az gol katıp yarışın içindeyse ligin hala favorisi Galatasaray'dır. İlk defa ciddi bir gayret. Trabzonspor'a karşı pek pozisyon bulmadan geri döndü. Bu hesapları yaptıran o. Fatih Terim, 2014'te Futbol Direktörü iken Gérard Houllier'i davet etmişti. O gün Gérard Houllier risk alın dedi. Dengeyi kaybetmeyin, dedi. Bugün Galatasaray risk aldı ama dengeyi kaybetti. Galatasaray çabuk bir stopere gidebilir ama bunu bulmalı da.

ÖNDER ÖZEN: Trabzonspor ikinci golü bulabilirdi. Yusuf Sarı'nın, Sörloth'un yanlış tercihleriyle bu olmadı. Trabzonspor'u ligde favori yapan bu kadro değil. Bugün olmayanlar. Novak. Novak ligin en iyi sol bek performansını ortaya çıkaran kişi. Yarın bu oyuncular gelecek. Sturridge, Ekuban, Abdülkadir Parmak. Fişi çektirecek oyuncular bunlar. O kadro bugün Galatasaray'ı böyle riskli bir şekilde yakalaysaydı fişi çekerdi.

GÜNTEKİN ONAY: Kulüp başkanı dışarıya adımını atıyor, hemen hakemi soruyorlar. Böyle olmaz. Spora böyle bir bakış açısı olamaz. Ben sadece acaba derim. Maçtan sonra bakarım. Ömer Bayram'ın pozisyonda tokat var mı? Tokat varsa kırmızı kart.

Belhanda'nın sezon başından beri tek bir asisti var. Kayserispor'a karşı son dakikada yapmıştı. Galatasaray'da 10 numarasınız ve 13 haftada tek bir asistiniz var. Tek bir golü var. Kayserispor deplasmanında penaltıdan. Galatasaray'ın forvet arkası oyuncusundan beklentilerin yüksek olması normal.

METİN TEKİN: Herkes sonucun değişmeyeceğini biliyor. Neden itirazda bulunuyor. Bir sonraki maçta hakemi etki altına almak için. Ama inanıyorum ki başka bir iklimde oynanacak bu oyun. Ben sadece öyle gördüğüm ve düşündüğüm için söylüyorum. Hiçbir kurum, takım tarafından bir algı yaratılmak için konuşmuyorum. Ben yanılabilirim. Biz bildiğiniz karakter yoksunu insanlarız. (Gülerek) Futbolcular, antrenörler herkes öyle. (Gülerek) Eski İngiltere Büyükelçisi, 'Her senaryoya inanıyorsunuz' demişti. Biraz değiştirelim, ne olur!

Jimmy Durmaz iyi başladı, sonrasında top kayıpları yaşadı.

Emre Mor'un penaltı beklediği pozisyonda temas varsa penaltı. Ben bu pozisyona penaltı veririm.

ÖNDER ÖZEN: Dün size oyundan da bahsedecek misiniz, diye mesaj atacaktım. Birkaç hafta sonra tokat olayı tekrar olursa eski defterler açılacak. Bazı insanların kalbine girebilirsiniz ama kafasına giremezsiniz. Kişinin kendi kararlarını söyleme medeni cesaretini bulmasıdır. Futbol dünyasında böyle insanlar var.

Kamil Ahmet'in sağ ayağı, Emre Mor'un sol ayağına temas var. Darbeyi aldı orada. Galatasaray'da en eksik olan şey gol yollarından önce, rekabetçi bir tutum gösterememesi. Galatasaray teknik heyetini de tatmin eden şey gayret göstermesi.

Senin için hazırladığımız haberler