Flaş yorum: "Galatasaray, Kadıköy'e en az 40 puanla gitmeli..."

19.01.2020 - 16:31 | Son Güncellenme: 19.01.2020 - 16:31

Flaş yorum: "Galatasaray, Kadıköy'e en az 40 puanla gitmeli..."

Galatasaray, Süper Lig'deki ikinci yarının ilk maçındaTürk Telekom Stadyumu'nda Denizlispor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı takım karşılaşmayı Emre Akbaba ve Falcao'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayımlanan %100 Futbol programında karşılaşmayı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in ilk yarı hakkındaki değerlendirmelerin şu şekilde:

Maç henüz kopmadı. Galatasaray attığı ilk golden sonra savunmaya geçiyordu ancak bugün bunu yapmadı. Emre Akbaba 4 gün arayla benzer goller attı. Saracchi de atlet bir oyuncu. Emre Akbaba bu tip goller atıyor. Problem çözücü bir oyuncu geldi. Linnes net hazır olmamasına rağmen 6 ayı evde yatakta geçirmemiş. Fatih Terim kadroyu sadece gençleştirmedi aynı zamanda çabuk oyuncular getirdi. Onyekuru gelince daha da hızlanacaklar. Falcao 3-4 hafta sonra kendini bulacaktır. 

Rıdvan Dilmen'in karşılaşmanın ardından yaptığı yorumlar şu şekilde:

Galatasaray'daki durumu sadece gençleştirme olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bazı futbolcular çabuk ve atletiktir. Nzonzi ağır ve teknik. Seri biraz daha öne gidiyor. Lemina da golcü bir ofansif oyuncu değil.

Fatih Terim ilk yarıda istediği oyunu mevcut kadroyla oynama şansı yoktu. Galatasaray bugün 1-0'ı korumaya geçmedi. Farkı artırmak istedi.

"Galatasaray kabuk değiştiriyor"

Galatasaray bir kabuk değiştiriyor. Onyekuru ile set oynayamazsın. Emre Akbaba da Falcao'ya müthiş bir yaratıcı pas attı. Belhanda'nın yerine problem çözen bir oyuncu buldu. Kadıköy'e kadar 4 maçta 12 puan ihtimali var.

"Hakem durumu iyi idare etti"

Marcao'nun kart potansiyeli çok yüksek. Maçın son dakikasında ikinci sarı kartı görebildi ama hakem Yaşar Kemal Uğurlu durumu iyi idare etti.

Falcao maçın sonunda attığı deparla topu kazandı. Burada kalmak istiyorum, dedi. Tabii ki şampiyonluk şansı var Galatasaray'ın. Beşiktaş maçı bittikten sonra şampiyonluk adaylarını birbirine yakın göreceğiz. Bu hafta şampiyon olmak isteyen takımlar kazandı. Hiçbirinin kredisi kalmadı, bunun farkındalar.

"Galatasaray, Kadıköy'e 40 puanla gitmeli"

Seri, Nzonzi ve Lemina orta sahası hımbıldı. Bunlarla hızlı oyun oynanmazdı. Galatasaray şimdi Falcao'nun yanına forvet arkası buldu. Galatasaray, Kadıköy'e mininum 40 puanla gitmeli.

"Fatih Terim isterse Mustafa Cengiz Arda'yı alır"

Arda Turan konusu kabak tadı verdi. Hassas bir konu. Taraftar da ikiye bölündü. Ben Arda'nın kazanılmasından yanayım. 20 gün takıma katılsaydı iyi olurdu. Net bir şey göremiyorum. Fatih Terim'den veya Mustafa Cengiz'den net bir istek göremiyorum. Fatih Terim talep ederse Mustafa Cengiz alır.

"Kulüpler arasında çok fazla fark yok"

Ekonomik olarak çok rahat görünen Galatasaray ile eli zorda olan kulüpler arasında çok fazla fark yok. Takımları artık altyapılar kurtaracak. 

Trabzonspor maçı hakkında neler söyledi?

Süper Lig’in 18. hafta mücadelesinde Trabzonspor, sahasında Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup etti ve üst üste 3. galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın ardından Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şu şekilde:

Hüseyin Çimşir'in önünde Yeni Malatyspor ile Fenerbahçe maçları var. 6-0 yarın unutulur. Bu sadece Hüseyin hoca için geçerli değil. Saha skorları gelirse Hüseyin hocaya destek devam ederi.

"Trabzonspor'un en iyi transferi Sosa"

Trabzonspor'un uzun yıllardır yaptığı en iyi yabancı transferi Sosa'dır. Profesyonellik anlayışı iyi, sahiplenme duygusu var. Kulüp de iyi bir strateji ile onu kaptan yaptı.

"Ceza neredeyse orada çekilsin"

Futbolcular kart cezalarını Türkiye Kupası'nda görüyorsa orada, ligde görüyorsa orada çeksin.

Senin için hazırladığımız haberler