Flaş yorum: "Kulüpler Birliği'nin ayağa kalkması lazımdı..."

16.12.2019 - 17:48 | Son Güncellenme: 16.12.2019 - 22:41

Flaş yorum: "Kulüpler Birliği'nin ayağa kalkması lazımdı..."

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programında; Fenerbahçe'nin Sivasspor mağlubiyetini ve Beşiktaş'ın Yeni Malatyaspor mağlubiyetini değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sivasspor 33 puan toplamış. Bizim ligimizde bu 33 puan normalde 2. olur. Sivasspor şampiyon olabilir. Emin misin, bu oyun yeterli mi? Büyüklerden biri oyunu otutturduğunda kopup gider. Beşiktaş'tan kiralık olan Fatih Aksoy ve sol bek Ziya ile orta saha kurdu. Karşısında Luiz Gustavo, Emre, Ozan, Kruse var. Bu dörtlü rüya gibi.

Ersun hoca basın toplantısında Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlattı. Ben İslam Çupi'yi okudum. 7 yaşından beri maçlara gidiyorum. Seyredenlerin de büyük çoğunluğu biliyor. İnsanlara bunu anlatmak, insanlara iyi gelmez. Oyunculara anlatmak gerekiyorsa, kapalı kapılar altında anlatın. Ben 49 yaşındayım. Ersun Yanal bana Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlatıyor ve her maç anlatıyor. Fenerbahçe'de neyin yürümediğini anlatması gerekiyor. Elinde Ziya ve Fatih varken tepki, direnç, kavga ararsın. Emre, Luiz Gustavo v Kruse varsa plan istersin.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir şeylerin doğru yapılmadığını ve sakatlıkların olduğunu söylüyor. Teknik direktörlük aşçı gibidir. Elindeki malzemeyle en iyisini ortaya çıkarmaya çalışırsın. Fenerbahçe'nin yarışın içinde olması için çok yüksek şut yüzdesiyle oynamalı. Vurduğunu atmalı. Fenerbahçe'nin orta sahası doğru bir planla oyunu kurmalı. Sivasspor neredeyse orta sahasız oynuyordu. İki tane defansif orta sahası savunmacıydı. 6'ya 4 oynadı. Fenerbahçe'nin böyle bir rakibe karşı topu vermemesi gerekirdi. Ersun Yanal bunu çizememiş. Git-gel olmaya başlayınca Fenerbahçe pozisyonlar bulmaya başladı.

Emre ve Gustavo'ya hiçbir şey demesen bile onlar topu alıp vermezler. Buradaki bir teknik direktörlük sorunu var. Şampiyonluk kimyası denen bir şey var. Rıza hoca gittiği her yerde transfer ister, dün bir şey demedi ama bence şampiyonluk oyunu oynayacaksa Sivas, transfer gerekiyor.  Net bir merkez orta saha oyuncusu olmayan bir takıma karşı böyle bir orta saha ile böyle bir şey yaptırmaman gerekiyor. Şampiyonluk oyunu budur.

Sergen Yalçın'ın açıklamaları hakkında...

Sergen Yalçın'ın açıkamalarından sonra Kulüpler Birliği'nin ayağa kalkması gerekiyor. 'Ben artık baklavayı fıstıklı, cevizli yapmam' diyor. Bizde bu gidiyor, dedi. Sergen hocanın oyunculuğu ve teknik direktörlüğü çok özel ama yorumculuğu da özel. Oynaması lazım. Sergen hoca bir gün Beşiktaş'ın başına gelecekse iyi oyun oynatarak gelmeli. Söylediğini anlıyorum ve herkesin de bu konuda konuşmaya başlaması gerektiğini düşünüyorum.

Sergen Yalçın ne demişti?

Farklı bir oyun oynadık. Bundan sonra biz de oyun tarzımızı değiştireceğiz, böyle oynayacağız. Türkiye’de hiç kimse böyle oynamıyor.

Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'u sahasına hapsetti ama üretemedi. O baskının karşılığı pozisyona girmek. Orta kalitesi çok kötüydü. Bu takım bundan daha iyi oynayamaz. Var olan oyunda bunun çok ötesine geçilmez. Ljajic çevre kontrolü konusunda Tabata'nın gerisinde. Alex ayağına çok az top alırdı, gelir gelmez topu ayağından çıkartırdı. Oyunu açardı. Ljajic topla kavga ediyor. 

Arda Turan, Galatasaray'da oynayabilir ama öncelikle futbola dönmesi gerekiyor. Arda bir markadır ama genel politika açısından önce onun futbola dönmesi lazım.

Senin için hazırladığımız haberler