Florya'yı sevindiren haber: Fernando Muslera!

14.12.2020 - 11:14 | Son Güncellenme: 14.12.2020 - 11:19

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışında olan Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın durumu belli oldu. Yaşadığı ciddi sakatlığı atlatan ve fiziksel açıdan hazır hale gelmek için çalışan Muslera ne zaman sahalara dönecek? İşte gelişmeler...

Florya'yı sevindiren haber: Fernando Muslera!

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Fernando Muslera, Galatasaray formasını 2011 yılında giydi ve bir daha da sırtından çıkarmadı ta ki 14 Haziran 2020'de talihsiz bir sakatlık yaşayana kadar. Uruguaylı kalecinin geçen sezon Rize deplasmanında girdiği pozisyon sonrası tibia ve fibula kemiği kırılmış sarı-kırmızılı camiada çok büyük üzüntü yaşanmıştı.

Muslera ne durumda?

Ancak hiçbir şekilde pes etmeyen 34 yaşındaki file bekçisi çok kısa bir süre içerisinde kaleci antrenörü Fadıl Koşutan'la çalışmalara başlamıştı. Tedavisinin bir bölümünü de ülkesi Uruguay'da geçiren Muslera artık neredeyse hazır.

Terim'i de sevindirdi

Fernando Muslera, ayak çabukluğu ve refleks antrenmanlarını sıkı bir şekilde yaparken, normalden çok daha kısa sürede form tuttu. Her geçen gün fiziksel olarak daha iyi duruma gelen Muslera, yılbaşını beklemeden maça çıkmak istiyor. Galatasaray kaptanının bu isteği Fatih Terim başta olmak üzere tüm Florya'yı çok sevindirirken, ocak ayında da Muslera ile yeni sözleşme yapılması bekleniyor.

En çok oynayan yabancı

Galatasaray tarihinin en çok forma giyen yabancı futbolcusu ünvanını Zoran Simovic'den alan Muslera toplamda 362 defa sarı-kırmızılılarla maça çıktı. Sarı-kırmızılı takımın tarihinde 613 maçla Bülent Korkmaz zirvede bulunurken, Muslera 15'inci sırada yer alıyor. Uruguaylının önünde 367 maçla Suat Kaya bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler