Ford Otosan'ı kim açıyor? Ford Otosan iş başvurusu nereden yapılıyor?

19.10.2021 - 20:43 | Son Güncellenme: 19.10.2021 - 20:47

Ford Otosan Kocaeli'de fabrika kuruyor. Peki fabrika nereye kurulacak, kaç işçi çalışacak ve işçi başvurusu nereden yapılıyor? İşte tüm detaylar...

Ford Otosan'ı kim açıyor? Ford Otosan iş başvurusu nereden yapılıyor?

Ford Otosan Kocaeli fabrikasında yıllık üretim kapasitesini 455 bin adetten 650 bin adede çıkaracak ve batarya üretim tesisi kuracak.
 

Toplam 58 milyon euro yatırım ve TÜBİTAK’ın 13.5 milyon lira tutarındaki teşviğiyle geliştirilen şanzıman Ford Otosan tarafından üretilen ve Avrupa pazarı dahil 40’tan fazla ülkeye ihraç edilen ağır ticari araçlarda kullanılacak.

Ford Otosan Genel Müdür Haydar Yenigün’ün verdiği bilgiye göre, şirket böylece ağır ticari araçların motor, aks ve şanzımandan oluşan yürüyen aksamının tümünü üreten sayılı uluslararası ağır ticari araç üreticilerinden biri haline geldi.

Şirket ağır ticari araç motoru üretimine 2003, arka aks üretimine 2015 yılında başladı.

Yenigün, bu ürün sayesinde ağır araç aktarma organları konusunda şirketin dikey entegrasyonu, yani tasarım ve üretim kabiliyetlerini şirket bünyesinde toplamayı sağladığını ifade ederek, bunun yerlilik oranının artmasından, aracın parçalarının daha uyumlu çalışmasına ve şirketin rekabet gücünün artmasına kadar çeşitli kazanımlar vereceğini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler