Formula 1 Bahreyn GP'de kazanan belli oldu! Leclerc çok sinirlendi

Furkan Sönmez
02.03.2024 - 19:30 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 19:45

2024 Formula 1 sezonunun ilk yarışında Bahreyn'de kazanan belli oldu. Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen damalı bayrağı en önde gördü. Detaylar.

Formula 1 Bahreyn GP'de kazanan belli oldu! Leclerc çok sinirlendi

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Bahreyn'de düzenlendi. Pole pozisyonundan yarışa başlayan Max Verstappen, damalı bayrağı en önde görmeyi başardı ve yarışın başından sonuna kadar liderliği asla bırakmadı. Verstappen'e podyumda eşlik eden diğer pilotlar ise; Sergio Perez ve Carlos Sainz oldu.

Leclerc sıralamasını koruyamadı Sainz'a geçildi

Sıralama turlarında 2. sırada yer alan ve yarışa Verstappen'in arkasında başlayan Charles Leclerc, aracıyla ilgili birçok şikayetini dile getirdi. Leclerc, takım telsizinden arabın her virajda önden kitlendiğini ve bunu engelleyemediğini söyledi. Ayrıca Monakolu pilot, her fren yaptığında aracın sağa doğru kaydığını ve bu şekilde ön sıra ile savaşamayacağını dile getirdi. Leclerc, yarışı 4. sırada tamamlarken, Sainz ise 3. sırada tamamladı ve podyuma çıktı. 

Hamilton iki sıra yükseldi Aston Martin'in önünde yer aldı

Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu olan pilotu Lewis Hamilton, yarışa 9. sıradan başladı ve damalı bayrağı 7. sırada gördü. George Russell, 3. sıradan başladığı yarışta 5. sırada yer aldı ve podyumu Carlos Sainz'a kaptırdı. Aston Martin pilotlarından Fernando Alonso 9. sırada yer aldı ve takım arkadaşı Lance Stroll, 10. sırayı aldı.

McLaren ortalarda kaldı

Lando Norris, Lewis Hamilton'ı geçerek 6. sırada yer aldı ve takımı adına kıymetli puanları hanesine yazdırdı. Ayrıca Oscar Piastri ise 8. sırada kendisine yer buldu ve Aston Martin'i geçen bir başka takım oldu.

Senin için hazırladığımız haberler