Formula 1 Fransa GP sonrası Lewis Hamilton'dan açıklama: "Harika sonuç"

Orhan Gülek
24.07.2022 - 21:19 | Son Güncellenme: 24.07.2022 - 21:32

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. ayağı olan Fransa Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazanırken, Mercedes pilotu Lewis Hamilton uzun bir aradan sonra ikinci olarak podyuma çıktı

Formula 1 Fransa GP sonrası Lewis Hamilton'dan açıklama: "Harika sonuç"

AJANSSPOR - HABER

Büyük bir heyecana sahne olan Formula 1 sezonunun 12. yarışında Charles Leclerc, rahat rahat lider götürürken bariyerlere girdi ve yarış dışı kaldı. Max Verstappen kazanarak zirvedeki puan farkını 63'e çıkardı.

 

Paul Ricard'da kazanan Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Charles Leclerc, yarışı lider götürürken 18. turda bariyerlere girdi ve kritik bir galibiyeti kaçırdı. Kariyerinin 300. yarışına çıkan Lewis Hamilton, 5. sıradan başladığı yarışı 2. sırada bitirdi.

Bir diğer Mercedes pilotu George Russell, Sergio Perez'i son turlarda geride bırakarak podyumun son basamağına çıkmayı başardı.

"Muhtemelen 3 kilo kaybettim"

İngiliz pilot Lews Hamilton, yarışta içeceği çalışmadığı için "muhtemelen 3 kilo civarı" kaybettiğini belirtti. Yarışın ardından konuşan Hamilton, "Fransa'daki bu büyük kalabalığı alkışlamalıyım. Bu, sanırım burada gördüğümüz en büyük kalabalık. İnanılmaz bir hava var ve yarış zordu çünkü içeceğim çalışmadı. Fakat bu hafta sonu çok geride olduğumuzu düşünürsek harika bir sonuç aldık. Dayanıklılık, takımımın harika olduğu bir şey. Bu yüzden iki fabrikadaki ve buradaki takımı çok tebrik  ederim. Onlar olmasaydı bu podyumu alamazdık. Ayrıca George da bugün harika bir iş yaptı." dedi.

"Ferrari ve Red Bull'ları yenmek zor"

Mercedes pilotu, Budapeşte'de gerçekleştirilecek bir sonraki yarıştan beklentileri hakkında, "Budapeşte'yi çok seviyorum, oradaki kalabalığı görmek için çok heyecanlıyım. Ferrari ve Red Bull'ları yenmenin zor olacağını düşünüyorum. Hâlâ tempo avantajına sahip olduklarını görüyorsunuz. Fakat oraya bir tür güncelleme getireceğimizi ve onlara bir adım daha yaklaşacağımızı umuyorum. Yarışta, onlara en azından biraz baskı yapabildiğimizi görüyorsunuz. Umarım o yarışta daha da yakın oluruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler