Formula 1 için kötü haber: Türkiye'yi solladılar

29.12.2020 - 19:45 | Son Güncellenme: 29.12.2020 - 19:55

Formula 1'in 2021 sezonunda Türkiye Grand Prix yer alacak mı? F1 yönetimi, gelecek sezon Vietnam'ı takvimden çıkarttıktan sonra 3 aday ülke olan İtalya, Portekiz ve Türkiye arasında yakın zamanda seçim yapmak zorunda. İngiliz basınına göre 2021 F1 takvimindeki boşluğu dolduracak favori ülke, İtalya. İşte detaylar...

Formula 1 için kötü haber: Türkiye'yi solladılar

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

9 yıl sonra Türkiye’ye geri dönen Formula 1 yarışları, gelecek sezon ülkemizde tekrar düzenlenip düzenlenmeyeceği merak konusu. Formula 1 yönetimi, 2021 sezonu için Vietnam'ı takvimden çıkardı. Vietnam yerine ise 3 aday ülke bulunuyor. Bunlar, İtalya, Portekiz ve Türkiye.

F1'le oldukça iyi bağlantılara sahip olan RaceFans'in bugün yaptığı haberine göre 2021 F1 takvimindeki boşluğu dolduracak favori pist, İtalya'da bulunan Imola Grand Prix. Haberde, nisan ayının Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle Istanbul Park'ta yarış ihtimalinin azaldığı belirtildi.

FIA, İstanbul Park'a ‘Grade 1’ lisansını vermişti

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), geçtiğimiz aylarda özel pistlere verilen ‘Grade 1’ lisansını 3 yıllığına İstanbul Park pistine vermişti. Çıkarılan lisans sonrası İstanbul Park Yönetimi, Türkiye Grand Prix'sinin 2021 takviminde yer alması için görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı.

"Ramazan ayında yarış olmaz"

Öte yandan Formula 1'in 2021 takvimi geçtiğimiz günlerde yayınlanmış ve Türkiye takvimde yer almamıştı. Türkiye'nin nisan ayındaki boşluğu değerlendirebileceği düşünülse de İstanbul Park yönetimi bu ihtimali, Ramazan ayına denk geliyor olması nedeniyle reddetti.

İstanbul Park yönetimi "Müslüman ülkelerinde Ramazan ayında yarış düzenlenmez çünkü taraftarlar oruç tutarken yarışlara gitmezler. Ramazan ayına yarış koymayız" açıklamalarında bulunmuştu.

Fatih Altaylı: "F1'in ciddi istekleri var"

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise gelecek sezon yarışın Türkiye'de düzenlenmesi için olumlu bir hava olduğunu belirtmişti. 

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde hakem olarak görev alan Fatih Altaylı "FIA son derece memnun, F1 tarafı son derece memnun, önümüzdeki sezonu bize verme doğrultusunda ciddi istekleri var ama onun bir bedeli var. Türkiye onu öder mi, ödemeli mi, o başka bir tartışma" ifadelerini kullanmıştı.

2021 Formula 1 Takvimi

21 Mart: Avustralya (Melbourne)
28 Mart: Bayreyn (Sakhir)
11 Nisan: Çin (Shanghai)
25 Nisan: Vietnam ( Çıkarıldı ) 3 aday ülke İtalya, Portekiz ve Türkiye.
9 Mayıs: İspanya (Barcelona)
23 Mayıs: Fransa (Monaco)
6 Haziran: Azerbaycan (Baku)
13 Haziran: Kanada (Montreal)
27 Haziran: Fransa(Le Castellet)
4 Temmuz: Avusturya (Spielberg)
18 Temmuz: İngiltere (Silverstone)
1 Ağustos: Macaristan (Hungaroring)
29 Ağustos: Belçika (Spa)
5 Eylül: Hollanda (Zandvoort)
12 Eylül: İtalya (Monza)
26 Eylül: Rusya (Sochi)
3 Ekim: Singapur (Marina Bay)
10 Ekim: Japonya (Suzuka)
24 Ekim: Amerika (Austin)
31 Ekim: Meksika (Mexico City)
14 Kasım: Brezilya (Sao Paulo)
28 Kasım: Suudi Arabistan (Cidde)
5 Aralık: Abu Dhabi (Yas Marina)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler