Formula 1 Miami GP bilet fiyatları dudak uçuklattı

Orhan Gülek
08.05.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 08.05.2022 - 17:04

ABD'nin Miami kenti, tarihinde ilk kez Formula 1'e ev sahipliği yapacak. Sezonun beşinci yarışı olan Miami Grand Prix'sinin bilet fiyatları ise adeta dudak uçuklatıyor.

Formula 1 Miami GP bilet fiyatları dudak uçuklattı

AJANSSPOR - HABER

Tarihin ilk Miami GP'si bugün National Football League (ABD'nin en yüksek seviye Amerikan Futbolu ligi) takımlarından Miami Dolphins'in stadyumunun çevresinde inşa edilen yeni pistte gerçekleşecek. Yarışa ilgi büyük olurken, bu durum bilet fiyatlarına da yansıdı. En ucuz biletler 640 dolardan satışa sunuldu, bu da fiyatların Monaco'nun ardından en yüksek bilet fiyatları olduğu anlamına geliyor.

Miami'de yiyecek ve içeceklere fahiş fiyatlar

Taraftarlar için ayrılan bölgeye girmek isteyen seyircilerin ise Cuma günü 300, Pazar günü ise 500 dolar ödemeleri gerekiyor, alanda satılan yiyecek ve içeceklerin fahiş fiyatları da cabası.

Miami GP'ye 240.000 seyirci bekleniyor

Festival konseptindeki etkinlik taraftarların ve dünya çapından seyircilerin büyük ilgisiyle karşılanmış vaziyette. Üç gün boyunca toplam 240.000 seyircinin yarışa katılım göstermesi bekleniyor. Fakat NFL finali Super Bowl havasında geçmesi beklenen etkinliğin bilet fiyatları da tıpkı Super Bowl'da olduğu gibi birçok taraftarın dışarıda kalmasına sebebiyet verdi.

"Halka açık bir satış yapmadık"

Öte yandan Dolphins ve Hard Rock Stadium stadyumunun da yöneticisi konumunda bulunan Miami GP organizatörü Tom Garfinkel, bilet fiyatlarının arz ve talebe göre belirlendiğini söyledi. Garfinkel, "Fiyatların yüksek olmasının sebebi az sayıda bilet olması, dolayısıyla arz ve talep. Yani, hiçbir zaman gerçekten halka açık bir satış yapmadık ve o kadar yüksek talep oluştu ki, bilet fiyatları bunun bir yansıması oldu." dedi.

"Biletlerin çok pahalı olduğu bazı lüks deneyimlerimiz var"

Pistin bölüm bölüm ayrıldığına dikkat çeken Miami GP organizatörü Tom Garfinkel "En uç noktada ise biletlerin çok pahalı olduğu bazı lüks deneyimlerimiz var. Bunların bir kısmı arz ve talebin bir yansımasıydı. Umarım bilet alan herkese bu deneyimleri sunabiliriz." ifaderini kullandı.

Peki Miami pistini "muhteşem" kılan sahte yat marinası nedir?

Miami Grand Prix'sinin düzenleneceği pist, Amerikan Futbol Ligi (NFL) maçlarına ev sahipliği yapan Hard Rock Stadyumu'nun etrafında bulunuyor. 5,41 kilometre uzunluğunda planlanan pist 19 viraj ve 3 ana düzlükten oluşuyor ve pilotlar azami 320 kilometre hıza ulaşabilecek.

 

  • Pistin 6, 7 ve 8. virajlarında sahte yat marinası inşaa edildi. Özel su tasarımlı kaplama üzerinde 10 adet yat yer alıyor.

 

  • Bu yatlar, taraftarlar için oluşturulan eğlence bulvarının en dikkat çekici buluşma noktalarından birisi. Marina; barları ve restoranları olan çok katlı bir yat kulübünün yanında yer alıyor ve burada ayrıca şezlonglar ve oyun alanlarını içeren sahte bir plaj bulunuyor.

 

  • Yatlarda 400 şanslı taraftar yarış hafta sonunu takip etme fırsatına sahip olacak ancak etrafındaki tüm alan, güneş ışığını ve sunulanları içinize çeken binlerce parti misafiri ile çevrili olacak.

 

 

Formula 1 Miami GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

ABD'nin Miami kentiyle aynı adı taşıyan 5,4 kilometrelik pistte 57 tur üzerinden yapılacak yarış bugün TSİ 22.30'da başlayacak. Heycan dolu mücadele S Sport 2 ve S Sport Plus uygulamasından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler