Formula 1 Monaco GP'de en hızlı pit stop Red Bull'dan geldi

Orhan Gülek
30.05.2022 - 23:17 | Son Güncellenme: 30.05.2022 - 23:47

Formula 1'de Monaco Grand Prix'sini Sergio Perez kazanırken, heyecan verici yarışta en hızlı pit stopuna da Red Bull Racing mekanikerleri gerçekleştirdi.

Formula 1 Monaco GP'de en hızlı pit stop Red Bull'dan geldi

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’de sezonun 7. mücadelesi, Monte Carlo sokaklarında oluşturulan 3,3 kilometrelik pistte yapıldı.Heyecan dolu Monaco Grand Prix'ini Red Bull pilotu Perez kazandı. Ferrari'nin İspanyol pilot Carlos Sainz ise ikinci oldu. Bu iki ismi Red Bull'den Max Verstappen ve yarışa pole pozisyonda başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc takip etti.

 

Tarihi yarışta en hızlı pit stopuna ise Red Bull Racing mekanikerleri imza attı ve Sergio Pérez'in lastiklerini 16. turda 2.30 saniyede değiştirdi.

En uzun pit stop, Schumacher'den geldi

Yarışın en hızlı pit stopuna imza atan Red Bull, aynı zamanda bu yılki en hızlı beşinci pit stopu da yaptı. Monako'daki yarışta takımlar toplamda 35 pit stop yaptı. En uzun pit stop, Mick Schumacher'in 17. turdaki pit stopuydu.

McLaren, pit stop şampiyonasında lider

Yedinci yarışın ardından pit stop şampiyonasında McLaren'ın 190 puanla üstünlüğü bulunuyor. Red Bull 186 puanla ikinci ve Ferrari 113 puanla üçüncü sırada.

İlgini Çekebilir
Monaco'nun Yeni Prensi: Sergio Perez
Habere Git

Formula 1 Pit stop şampiyonası puan durumu

  1. McLaren 190 puan
     
  2. Red Bull 186
     
  3. Ferrari 113
     
  4. Alpine 59
     
  5. Williams 43
     
  6. Aston Martin 43
     
  7. AlphaTauri 39
     
  8. Mercedes 33
     
  9. Alfa Romeo 1
     
  10. Haas 0
     

Peki Formula 1'de Pit-Stop ne anlama geliyor?

Formula 1'de pit stop, yarış esnasında aracının lastik değişimi, tamiri, mekanik ayarlamaları ya da bunların birkaçının birden yapılması amacıyla girdiği pitte beklemesidir. Takımların pit stop ekipleri 21 kişiden oluşur. Bunlardan ikisi ön ve arkada pozisyon alarak kriko ile otomobili havaya kaldırır. Krikolarda yaşanması muhtemel sorunlar için birer de yedek krikocu hazırda bekler. Otomobilin havada dengede durabilmesi için her iki yanda birer kişi daha yer alır. Böylece otomobil stabil halde tutulur ve diğer pit çalışanlarının herhangi bir sorun yaşaması engellenmiş olur.

Dünyanın en hızlı Pit-Stopu Brezilya GP'de gerçekleşti

Formula 1 tarihinin en hızlı pit stop rekoru Red Bull Racing Takımı'na ait. Avusturyalı ekip, 2019 Brezilya Grand Prix'inde 1.82 sn ile inanılmaz bir rekora ulaştı ve tüm zamanların en hızlı pit stopuna imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler