Formula 1 pilotlarının maaşları belli oldu! Hamilton ve Verstappen zirvede!

31.01.2024 - 18:40 | Son Güncellenme: 31.01.2024 - 18:52

2024 Formula 1 sezonunda pilotların yıllık ücretleri belli oldu. Zirvede Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Red Bull pilotu Max Verstappen yer aldı. Detaylar.

Formula 1 pilotlarının maaşları belli oldu! Hamilton ve Verstappen zirvede!

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu başlamadan, gridde yer alan pilotların yıllık ücretleri belli oldu. Avustralya haber sitesi SpeedCafe'nin haberine göre, Formula 1 pilotlarının 2024 yılında kazanacağı ücretler belli oldu. Maaş zirvesinde Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu olan pilotu Lewis Hamilton ve Red Bull'un 3 kez dünya şampiyonu olan pilotu Max Verstappen yer aldı. 

Hamilton ve Verstappen zirvede yer aldı

Formula 1'in en iyi pilotları arasında yer alan Lewis Hamilton ve Max Verstappen, yıllık ücret konusunda zirvede yer aldı. İki pilotta yeni sezonda SpeedCafe'nin yaptığı habere göre 55 milyon dolar kazanacak. Geçen sezon Racingnews365'in hazırladığı verilere göre Lewis Hamilton 35 milyon dolar elde etti. Hamilton'la yeni sözleşme imzalayan Mercedes, İngiliz pilotun maaşında iyileştirmeye gitti ve 38 yaşındaki yıldız pilotun maaşı 55 milyon dolara çıktı.

Charles Leclerc ile yeni sözleşme imzalandı

Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, takımı ile 2028 yılına kadar sözleşme imzaladı. 27 yaşındaki pilot, SpeedCafe'nin haberine göre yıllık 30 milyon dolar elde edecek. Geçen sezon 24 milyon dolar kazanan Leclerc, yeni sezonda daha tam 30 milyon dolar alacak.

Lando Norris listede ilk 5'te

Lewis Hamilton, Max Verstappen ve Charles Leclerc'in ardından yeni sezonda gridin en çok kazanan 4. pilotu olan Lando Norris, geçen sezon 20 milyon dolar kazandı. İngiliz pilotun yeni sezonda 25 milyon dolar gelir elde edeceği yazıldı.

Sainz iki pilotla aynı ücreti alacak

Geçen sezon Red Bull dışında yarış kazanan tek takım olan Ferrari, o galibiyeti Singapur'da İspanyol pilot Carlos Sainz ile elde etti. SpeedCafe haber sitesine göre İspanyol pilot, yeni sezonda Red Bull pilotu Sergio Perez ve Sauber (Alfa Romeo) pilotu Valtteri Bottas ile aynı ücreti alacak. Bu üç pilotta yeni sezonda 10 milyon dolar kazanacak.

Alpine'in en çok kazanan pilotu: Esteban Ocon

Alpine'in Fransız pilotu Esteban Ocon, takımında en çok kazanan pilot konumunda. Yıllık ücret olarak 6 milyon dolarlık ücret alan Ocon, takım arkadaşı Pierre Gasly'den 1 milyon dolar fazla kazanacak. İkili geçen sezonda aynı ücreti elde etti.

Yaşlı kurt az ücret alanlardan oldu

"Yaşlı Kurt" Fernando Alonso, Aston Martin ile geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da 5 milyon dolar yıllık ücret kazanacak. 41 yaşındaki efsane pilot, geçen sezonu 206 puanla 4. sırada tamamladı. Alonso ile aynı ücreti alacak diğer pilot, Haas takımının pilotu Kevin Magnussen oldu. Magnussen, geçen yıl olduğu gibi bu yılda 5 milyon dolar kazanacak.

Piastri'ye zam geldi

McLaren'in geçen sezonki çaylak pilotu Oscar Piastri, Formula 1 kariyerinin 2. yılında 3 milyon dolar ücret alacak. Genç pilotla aynı ücreti alacak Williams pilotu ise Alex Albon oldu.

4 pilot 2 milyon dolar kazanacak

Racing Bulls (AlphaTauri) pilotu Daniel Ricciardo, Aston Martin pilotu Lance Stroll, Haas pilotu Nico Hulkenberg ve Sauber pilotu Guanyu Zhou, yeni sezonda 2 milyon dolar ücret alacak. Daniel Ricciardo, geçen sezonun tamamında yer almadığı için ve de Vries'ın yerine geçtiği için geçen sezon daha düşük bir ücret aldı.

Tsunoda ve Sargeant aynı ücreti alacak

Racing Bulls pilotu Yuki Tsunoda ve Williams'ın geçen sezonki çaylak pilotu Logan Sargeant, yeni sezonda da takımlarında boy gösterecek. Tsunoda geçen yıl olduğu gibi yine takımından 1 milyon dolar ücret alacak. 2023 sezonu sonrası Williams'la 1 yıllık daha anlaşma yapan Logan Sargeant, geçen sezon kazandığı ücret olan 1 milyon doları bu sene de alacak.

Senin için hazırladığımız haberler