Formula 1 pilotu küfürler yağdırdı

18.09.2020 - 10:58 | Son Güncellenme: 18.09.2020 - 10:58

Formula 1'de sezonun 9. yarışı Toskana Grand Prix'sinde Red Bull sürücüsü Max Verstappen, yarış sonrasında telsiz konuşmaları yarışa damgasını vurdu. İşte detaylar...

Red Bull takımı pilotu Max Verstappen, Toskana Grand Prix'sinde araçtan inmeden önce devam eden motor sorunları hakkında telsiz konuşmalarında küfürler yağdırdı.

Hollandalı pilot Max Verstappen, Monza'da ve Mugello'da kullanılan Honda motor sorunlarından bezdi.Toskana Grand Prix'sinde aldığı iyi starttan sonra güç kaybederek gerilere düşen Verstappen, Gasly ile yaşanan temas sonrasında çakıl havuzuna gömülerek yarış dışı kaldı.

Araçtan inmeden önce devam eden motor sorunları hakkında şikayet eden Verstappen'in telsiz konuşmalarına şu cümle damgasını vurdu: "Bu s***** fiyaskosu ancak böyle olur."

Son iki yarışta aynı sorun

Max Verstappen, Monza'da yapılan İtalya Grand Prix de Honda'nın verilerde bir sorun tespit etmesinden sonra yarıştan çekilmek zorunda kalmıştı. Sonraki yarış olan Toskana Grand Prix'sinde ise aldığı iyi starttan sonra güç kaybederek gerilere düştü ve daha sonra çakıl havuzuna gömülerek yarış dışı kaldı.

Red Bull takım patronu Christian Horner, ReD Bull sitesindeki köşe yazısında şunları söyledi: "Max, Mugello'da cuma günkü ilk turdan beri gayet iyiydi. Çok hızlı bir araca sahiptik ve aracın dengesinde iyi bir gelişim gösterdik.Max'ın yarış dışı kaldığında hayal kırıklığına uğraması gayet anlaşılabilir bir şey. Onun için üzücü olan da bu."

"Olayların etkisi sırasında, startın adrenalinin üzerine çakıl havuzuna gömülmenin hayal kırıklığını yaşadığınızda, takım radyosunda şikayet etmeniz çok doğal bir şey oluyor."

Önlemler aldık,konuşacağız

Horner, sürücüsünün şampiyonluk mücadelesinde momentum kaybı yaşamasına sebep olan teknik sıkıntılar konusunda Honda ile Red Bull'un ne tür önlemler aldığını Hollandalı pilot ile konuşacağını söyledi.

2020 Formula 1 Rusya Grand Prix'i 25 Eylül Cuma günü antreman turlarıyla başlayıp,27 Eylül Pazar günü yapılacak yarış günüyle son bulacak.

Formula 1 Rusya Grand Prix'i hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix' si, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Senin için hazırladığımız haberler