Formula 1 sezonu başladı! 1. Antrenman seansında sürpriz isim zirvede

Furkan Sönmez
29.02.2024 - 16:10 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 17:02

2024 Formula 1 sezonu Bahreyn'de başladı. Gridde yer alan 20 pilot, 1. antrenman seansında zirvede yer alabilmek için birbirleriyle yarıştı. İşte detaylar.

Formula 1 sezonu başladı! 1. Antrenman seansında sürpriz isim zirvede

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu Bahreyn'de başladı. Sezonun ilk antrenman seansı TSİ 14:30'da Sakhir pistinde düzenlendi. 20 pilotta ilk antrenman seasında zirve olabilmek için birbirleriyle yarıştı. 1 saat süren 1. antrenman seasında zirveyi Visa CashApp RB pilotu Daniel Ricciardo aldı. McLaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri ise 2 ve 3. sırayı paylaştı. 

Max Verstappen arabadan memnun değil!

Son üç sezonda da zirvede yer alan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, yeni sezon aracından pek memnun olmadığını antrenman seansı sırasında telsizden takımına belirtti. 3 kez dünya şampiyonluğu yaşayan ve bu sezonunda favorisi olarak gösterilen başarılı pilot, "Vites küçültme ve yükseltmeler hala çok kötü. Araba kelimenin tam anlamıyla zıplıyor" dedi. Seansta da Red Bull arabalarının birçok kez yunuslama yaptığı da görüldü. 26 yaşındaki pilot, seansı 6. sırada tamamladı.

Visa CashApp RB sezona mükemmel başladı!

AlphaTauri olan ismini bu sezon Visa CashApp RB olarak değiştiren takım, 2024 Formula 1 sezonuna etkili bir giriş yaptı. Daniel Ricciardo seansı zirvede tamamlarken, Yuki Tsunoda ise McLaren'lerden sonra 4. olarak seansta güçlü bir performans gösterdi. Seansın zirvesinde yer alan Ricciardo, 1:32:869'luk derece yaptı.

Fernando Alonso Verstappen'in önünde yer aldı

Aston Martin, seans boyunca aerodinamik ve mekanik verileri inceleyerek aracı daha fazla anlamaya odaklandıklarını açıkladı. Fernando Alonso ve Lance Stroll'ün aracını takip eden takımda Alonso 5. sırada yer aldı, Lance Stroll ise yavaş bir tur atarak gerilerde kaldı ve 14. sırayı aldı.

Mercedes'ler geride kaldı

Sezonun ilk antrenman seansında Mercedes pilotları George Russell ve Lewis Hamilton, rakiplerine göre geride kalan isimler oldu. Seans başlarında Hamilton ve Russell zirvede yer alsalarda istedikleri turu atamadı. George Russell, seansın bir bölümünde lastikleri kitledi ve pist dışına taştı. 26 yaşındaki pilot seansı 7. sırada tamamladı ve Lewis Hamilton ise 9. sırada yer alabildi.

Tifosilerden şaşırtan performans

Ferrari, 2024 sezonu öncesinde düzenlenen testlerde güçlü bir performans sergilemeyi başardı. Sezonun ilk antrenman seansında da ilk etapta zirvelerde yer alan Leclerc ve Sainz ikilisi, tur sürelerinin kısalması sonrasında istedikleri turu atamadı. Ayrıca Ferrari'nin iki başarılı pilotu, orta hamur lastiklerle seansı noktaladı. Leclerc 8. sırad yer alırken, Sainz 11. sırada seansı noktaladı.

1. ANTRENMAN SEANSI SONUÇLARI

2024 Formula 1 sezonunun yeni sezonunun ilk antrenman seansının sıralaması:

1. Daniel Ricciardo (Visa CashApp RB)

 2 Lando Norris (McLaren)

 3. Oscar Piastri (McLaren)

 4. Yuki Tsunoda (Visa CashApp RB)

 5. Fernando Alonso (Aston Martin)

 6. Max Verstappen (Red Bull)

 7. George Russell (Mercedes)

 8. Charles Leclerc (Ferrari)

 9. Lewis Hamilton (Mercedes)

 10. Valtteri Bottas (Kick Sauber)

 11. Carlos Sainz (Ferrari)

 12. Sergio Perez (Red Bull)

 13. Alexander Albon (Williams)

 14. Lance Stroll (Aston Martin)

 15. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

 16. Logan Sargeant (Williams)

 17. Esteban Ocon (Alpine)

 18. Pierre Gasly (Alpine)

 19. Kevin Magnussen (Haas)

 20. Nico Hülkenberg (Haas)

Senin için hazırladığımız haberler