Formula 1 takımından Mick Schumacher hamlesi! Gride geri dönüyor...

17.10.2024 - 14:08 | Son Güncellenme: 17.10.2024 - 14:17

Formula 1 takımı Mercedes'in yedek pilotu Mick Schumacher, 2025 sezonunda uzak kaldığı gride geri dönmek üzere. Sauber takımı, Schumacher'i istiyor. Detaylar.

Formula 1 takımından Mick Schumacher hamlesi! Gride geri dönüyor...

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu bitmeden birçok takım 2025 sezonu ile ilgili pilot transferlerini gerçekleştirdi. 2025 sezonu için boş koltuk sayısı ise sadece iki koltuk boşta kaldı. Bu takımlar ise Sauber ile RB takımları oldu.

Mick Schumacher yeniden F1'e dönüyor

F1 Insider'ın haberine göre Sauber CEO'su ve taknik şefi Mattia Binotto, Formula 1'de Haas'da yarışmış ve bu zamanlarda Mercedes'in yedek pilotluğunu yapan efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher'i 2025 sezonu için Sauber pilot koltuğuna getirmek istiyor. Binotto, henüz tam anlamıyla karar vermemiş olsa bile gönlündeki pilot adaylarının zirvesinde 25 yaşındaki Alman pilot bulunuyor.

Valtteri Bottas ile anlaşma sağlanamadı

Aynı habere göre Sauber, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas ile sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamadı. Öncelik olarak Bottas'ı bir sene daha takımda tutmak isteyen eski Ferrari takım patronu Binotto, Finlandiyalı pilotun 3 senelik sözleşme istemesinden sonra masadan kalktı. 2025 sezonu için boşta kalan iki koltuk olmasından dolayı büyük ihtimalle Valtteri Bottas, yeni sezonda kendisine Formula 1 gridinde yer bulamayacak.

Daniel Ricciardo gitti Liam Lawson geldi ama...

Daniel Ricciardo ile yollarını ayıran RB, tecrübeli pilotun yerine Liam Lawson'la sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. İddialara göre Lawson'ın performansı etkili olursa 2025 gridi için genç pilot ile yeni sözleşme imzalanacak. Ayrıca Liam Lawson'ın adı olası Sergio Perez ayrılığı ihtimallerinden dolayı Red Bull ile geçiyor.

Senin için hazırladığımız haberler